آیا میدانید تمکین با نفقه چه ارتباطی با هم دارند؟ پروندههای بسیاری راجع به این موضوع در دادگاهها مطرح میشوند، به همین جهت آشنایی با ارتباط تمکین و نفقه میتواند برای شما مفید باشد. همانطور که میدانید زن و شوهر پس از ازدواج با یکدیگر هر کدام دارای وظایف و تکالیفی در مقابل هم میباشند. یکی از آثار ازدواج تمکین میباشد. تمکین با نفقه ارتباط دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
تمکین و نفقه
ارتباط تمکین با نفقه
تمکین و نفقه | ارتباط تمکین با نفقه چیست
تمکین
یکی از وظایفی که بعد از ازدواج بر عهده زن قرار میگیرد تمکین میباشد. تمکین به دو دسته عام و خاص تقسم میشود. تمکین عام به معنای اطاعت از شوهر در امور زندگی مشترک و تمکین خاص به معنای تامین نیازهای جنسی مرد میباشد.
در اصطلاح حقوقی و فقهی به زنی که بدون عذر موجه از شوهر خود در مسائل زندگی و روابط زناشویی تمکین و اطاعت نکند ناشزه گفته میشود.
البته توجه داشته باشید که مواردی وجود دارد که زن با وجود آن مجاز به عدم تمکین میباشد و در صورت عدم تمکین هم مشکلی پیش نمیآید مانند مبتلا شدن مرد به امراض مقاربتی، که در این صورت زن میتواند از شوهر خود تمکین خاص نکند.
نفقه | ارتباط تمکین و نفقه
یکی از حقوق مالی زن که به محض وقوع عقد برایش ایجاد میشود، نفقه میباشد و یکی از وظایف و تکالیفی که مرد به عهده دارد این است که نفقه زن و فرزندان خود را بپردازد. قانون گذار برای عدم پرداخت نفقه زن ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری پیشبینی کرده است.
ارتباط تمکین و نفقه
طبق ماده 1108 قانون مدنی در صورتی که زوجه بدون وجود مانع مشروع از انجام وظایف زوجیت یعنی رابطه جنسی خودداری کند، به او نفقه تعلق نمیگیرد و حق نفقه وی ساقط میشود.
ساقط شدن حق نفقه زن به موجب عدم تمکین وی
بنابراین از این ماده نتیجه میگیریم که عدم تمکین از جانب زوجه موجب ساقط شدن حق نفقه وی میشود و در اینجا مرد الزامی به پرداخت نفقه ندارد.
نکته: در مواردی که زن مجاز به عدم تمکین بوده و این عدم تمکین وی به لحاظ قانونی مجاز بوده است، مرد نمیتواند به موجب عدم تمکین زن، نفقه پرداخت نکند زیرا زن به منظور وجود مانع مشروع تمکین نکرده است. مانند بیماری زن یا مبتلا شدن مرد به یکی از بیماریهای مقاربتی.
نکته بعدی اینجاست که طبق قانون مدنی زن مجاز است تا وقتی که مهریه به او پرداخت نشده است از تمکین خودداری کند (اگر مهریه حال باشد). یعنی زن میتواند تا زمانی که مهریه خود را به طور کامل تماما دریافت نکرده از شوهر خود تمکین نکند. از نظر حقوقی به این حق، حق حبس گفته میشود که در این صورت مرد همچنان وظیفه دارد که نفقه زن را بپردازد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ارتباط تمکین و نفقه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ارتباط تمکین و نفقه پاسخ دهند.
برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
منبع : تمکین و نفقه
:: برچسبها:
ارتباط تمکین با نفقه ,
:: بازدید از این مطلب : 747
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1