نفقه فرزند از آن دسته مسائلی است که بسیار جای بحث دارد و ما در این مقاله قصد داریم تا به سوالات شما در این خصوص پاسخ دهیم اما برای دریافت اطلاعات دقیقتر درباره این موضوع بهتر است از مشاورههای حقوقی استفاده کنید؛ تشکیل خانواده از مهمترین تصمیمات زندگی هر شخصی محسوب میشود. در مقابل آن، تصمیم به طلاق و جدایی، تصمیمی به مراتب مهمتر است. از این منظر که به موجب ازدواج، زوجین مسئولیتهایی را نسبت به یک دیگر و در مواردی نسبت به فرزند حاصل از آن ازدواج بر عهده میگیرند و زمانی که از یک دیگر جدا میشوند هر یک از آنها باید مطمئن باشد که این مسئولیتها به درستی انجام شده است. یکی از این مسئولیتها بحث نفقه فرزند میباشد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم. توصیه می کنیم مقاله مشاوره طلاق و حضانت فرزند را مطالعه نمایید.
برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه نفقه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
1-نفقه فرزند| پرداخت نفقه فرزند برعهده چه کسی است؟
ماده 1199 قانون مدنی: نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدری است، با رعایت الاقرب فالاقرب؛ در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آنها نفقه بر عهده مادر است. هر گاه مادر هم زنده و یا قادر به انفاق نباشد با رعایت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادری و جدات پدری واجبالنفقه است و اگر چند نفر از اجداد و جدات مزبور، از حیث درجه اقربیت مساوی باشند، نفقه را باید به حصه متساوی تادیه کنند.
به زبان سادهتر مسئولیت پرداخت نفقه فرزند با رعایت ترتیبی که در قانون آمده است بر عهده چهار گروه قرار گرفته میشود، در ابتدا پدر مسئول است و اگر پدر در قید حیات نباشد یا اینکه از نظر مالی شرایط پرداخت نفقه را نداشته باشد؛ اجداد پدری ( پدربزرگ پدری و پدر پدر بزرگ پدری) باید نفقه را بپردازند ودر صورتی که ایشان نیز به دلایلی نتوانند نفقه را بپردازند پرداخت آن بر عهده مادر قرار میگیرد و اگر مادر قادر به پرداخت نبود مسئولیت نفقه با مادر بزرگ پدری و مادر بزرگ مادری و پدر بزرگ مادری است.
توصیه میکنیم مقاله شکایت از پدر به دلیل عدم پرداخت نفقه را مطالعه نمایید.
توصیه میکنیم مقاله مطالبه نفقه از پدربزرگ و مادربزرگ را مطالعه نمایید.
2-نفقه فرزند| چه کسی می تواند نفقه فرزند را مطالبه کند؟
در پاسخ به این سوال باید به ماده 6 قانون حمایت از خانواده اشاره کنیم متن ماده از این قرار است که، (مادر یا هر شخصی که حضانت طفل یا نگهداری شخص محجور را به اقتضای ضرورت بر عهده دارد، حق اقامه دعوی برای مطالبه نفقه طفل یا محجور را نیز دارد. در این صورت، دادگاه باید در ابتدا ادعای ضرورت را بررسی کند.) این نکته حائز اهمیت است که این ماده برای زمانی است که فرزند پسر کم تر از 15 سال و فرزند دختر کم تر از 9 سال داشته باشد از این سنین تا پایان 18 سالگی اگر فرزندان توانستند از دادگاه حکم رشد بگیرند میتوانند نفقه را شخصا از فردی که مسئول پرداخت آن است مطالبه کنند و اگر نتوانند حکم رشد بگیرند باید تا آغاز 19 سالگی برای اینکه بتوانند شخصاً اقامه دعوی کنند، صبر کنند.
3-نفقه فرزند| تا چه زمانی فرزند می تواند نفقه بگیرد؟
در پاسخ به این سوال باید به ماده 1197 قانون مدنی اشاره کنیم. متن ماده از این قرار است که، ( کسی مستحق دریافت نفقه است که ندار بوده و نتواند به وسیله اشتغال به شغلی وسایل معیشت خود را فراهم سازد.) بنابراین باید بررسی شود که آیا فرزند شغلی دارد که از طریق درآمد آن شغل بتواند زندگی خود را تأمین کند یا خیر.
به طور معمول فرزند پسر بعد از پایان 18 سالگی و گذراندن خدمت سربازی باید شغلی برای تأمین هزینههای زندگی خودش داشته باشد ولی در خصوص فرزند دختر شرایط متفاوت است و به این دلیل اگر فرزند دختر شغلی برای تأمین هزینههای زندگیاش نداشته باشد نفقه او نه تنها قطع نمیشود بلکه تا زمانی که او ازدواج کند همچنان پرداخت میشود. در خصوص هزینههای تحصیل فرزند باید به این نکته اشاره کرد که تا زمانی که تحصیل ضروری است هزینه تحصیل باید پرداخت شود ولی شخصی که نفقه را میپردازد میتواند هزینههای مربوط به دانشگاه فرزند را بر عهده نگیرد.
4-نفقه فرزند| تعیین میزان نفقه
در خصوص تعیین میزان نفقه کارشناس مربوطه با بررسی وضعیت و موقعیت فرزند میزان نفقه را تعیین میکند. توجه کنید که اگر مادر وضعیت مالی مناسبی داشته باشد پدر نمیتواند با استناد به این امر میزان نفقه کمتری را به فرزند اختصاص دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نفقه فرزند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نفقه فرزند پاسخ دهند .
برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه نفقه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
:: برچسبها:
نفقه فرزند ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0