نوشته شده توسط : vakiel

اعلام مفقودی چک یا دسته چک به دلیل خطراتی که دارد باید هر چه زودتر انجام شود. هر کسی با در دست داشتن دسته چک و کمی مهارت جعل کردن، به راحتی می‌تواند امضا و مهر شما را جعل کند. از طرفی چک پول نقد محسوب شده و هر کسی میتواند با مراجعه به شعب بانکی آن را نقد کند. بنابراین در صورتی که چک یا دسته چک تان را گم کرده‌اید، هرچه سریع‌تر جهت جلوگیری از نقد شدن و یا سوء استفاده قرار گرفتن آن اقدام کنید. در ادامه نحوه اعلام مفقودی چک و راه‌های جلوگیری از سوء استفاده از آن را شرح داده‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 
منبع : مفقودی چک

مفقودی چک | تعریف و عواقب مفقود شدن چک

مفقود شدن چک به معنای گم کردن و عدم دسترسی به آن می‌باشد. هرگاه فردی چک نوشته شده توسط خود را گم کند ‌‌‌‌می‌توان گفت که چک مفقود گردیده است. اما‌ نکته حائز اهمیت این است که اگر چک گم شود مشکل تنها گم شدن آن نیست و ‌‌‌‌می‌تواند برای کسی که آن را صادر کرده دردسر ساز باشد. چنانچه فردی چک را پیدا کند و به گونه‌‌‌‌‌‌ای چک را جعل کند ‌‌‌‌می‌تواند با ارائه آن به بانک مبلغ ذکر شده در آن‌ را برای خود وصول نماید. از این راه مفقود شدن چک ‌‌‌‌می‌تواند مشکلات زیادی را برای صادر کننده آن به بار بیاورد. برای آشنایی بیشتر با اهمیت مفقودی چک یا سایر اسناد تجاری کلیک کنید.

تعریف چک

چک نوعی سند تجاری به حساب ‌‌‌‌می‌آید که امروزه بسیار مورد استفاده قرار ‌‌‌‌می‌گیرد و کاربرد‌‌‌‌‌های فراوانی دارد. برخی افراد فرد دارای دسته چک هستند که ‌‌‌‌می‌توانند با استفاده از آن اقدام به نوشتن چک کنند و با این کار خرید و فروش و معاملات خود را به انجام برسانند. نکته حائز اهمیت اینجاست که فرد برای نوشتن چک و تحویل آن به دیگران ‌‌‌‌می‌بایست برابر مبلغ ذکر شده در حساب خود پول داشته باشد و اگر چنین نباشد چک او برگشت خورده و مشکلاتی را برایش به وجود خواهد آورد. برای دریافت اطلاعات تکمیلی در خصوص چک مقاله چک چیست را بخوانید.

سامانه ای برای اعلام مفقودی چک وجود دارد؟

در حال حاضر سامانه ساد24 جهت اعلام مفقودی یا سرقتی چک ها راه اندازی شده است. برای این کار وارد سامانه SAD24.IR بشوید و اطلاعات چک مفقودی را وارد نمایید.

مراحل اعلام مفقودی چک کدامند ؟

همانطور که گفتیم اگر چک مفقود شود ‌‌‌‌می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی برای صاحب چک شود و به همین منظور برای جلوگیری از بروز مشکلات صادر کننده چک ‌‌‌‌می‌بایست برخی اقدامات را انجام دهد. فرد صادر کننده ‌‌‌‌می‌بایست مفقو‌دی چک را اعلام نماید تا بتواند از بروز هرگونه ضرری جلوگیری کند. مراحل اعلام مفقو‌دی چک به شرح زیر ‌‌‌‌می‌باشند:

دستور عدم پرداخت به بانک

در مرحله اول فرد ‌‌‌‌می‌بایست با بانک مراجعه نموده و مفقو‌دی چک را اعلام کند. در این صورت بانک شرایط را ‌‌‌‌می‌سنجد و سپس گواهی عدم پرداخت را صادر ‌‌‌‌می‌کند. با صادر شدن این گواهی حساب فرد به مدت یک هفته مسدود ‌‌‌‌می‌شود و اگر فرد دارنده چک به بانک رجوع کند چک ‌برای او پاس نخواهد شد.

مفقودی چک | مراجعه به مراکز قضایی

در مرحله دوم فرد ‌‌‌‌می‌بایست در مدت یک هفته‌‌‌‌‌‌ای که حساب او مسدود است به مراجع قضایی رجوع کرده و با اعلام مفقو‌دی چک گواهی مربوط به مفقو‌دی چک ‌را دریافت نماید.‌‌‌‌ برای این کار اگر مبلغ چک تا ۲۰۰ میلیون ریال باشد فرد ‌‌‌‌می‌بایست به شورای حل اختلاف مراجعه کند و برای مبالغ بالاتر نیز باید به دادسرا برود.

ارائه گواهی به بانک

در مرحله آخر صادرکننده باید گواهی دریافت شده از مراجع قضایی را به بانک ارائه دهد. در صورتی که گواهی به بانک ‌تحویل داده نشود بانک ‌‌‌‌می‌تواند در صورت رجوع دارنده چک آن را برای او پاس کند.

اعلام چک مفقودی به دروغ

برخی افراد سودجو به دلایل مختلف ممکن است اقدام به اعلام مفقودی چک به دروغ بگویند. بر این اساس قانون مجازاتی برای این دست افراد نیز در نظر گرفته است. پس در صورتی که چک اعلام مفقودی شده باشد، دارنده چک برای دریافت وجه باید از صادر کننده شکایت کند. در صورتی که ثابت شود که اعلام مفقودی دروغ بوده بسته به مبلغ چک مجازات صادر می‌شود. برای مثال برای مبالغ کمتر از یک میلیون، به حبس یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. در صورتی که مبلغ بین یک میلیون تا پنج میلیون تومان باشد، 6 ماه تا یک سال حبس صادر می‌شود. در صورت بروز چنین مسائلی پیشنهاد می‌شود حتما از خدمات وکیل کار استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مفقودی چک، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مفقودی چک پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

مفقودی چک یعنی چه؟

هرگاه چک گم شود می توان گفت که مفقود شده است و می‌تواند دردسرساز باشد که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

اولین مرحله اعلام مفقودی چک چیست؟

اولین مرحله دستور عدم پرداخت به بانک می‌باشد.



:: برچسب‌ها: مفقودی چک ,
:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه میزان ارتکاب جرم توسط مجرمین بسیار بیشتر از قبل شده است. جرائم انواع مختلفی دارند و هرکدام شامل مجازات خاصی ‌‌‌‌می‌شوند. برخی از جرائم شامل مجازات دیه ‌‌‌‌می‌شوند.‌‌‌‌ دیه یک مجازات تعیین شده توسط قانونگذاران است که در خصوص جرائم مختلفی اعمال خواهد شد. در ادامه قصد داریم در خصوص دیه و مسئول پرداخت آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع : مسئول پرداخت دیه

دیه چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

دیه نوعی مجازات مشخص شده توسط قانونگذاران است که در خصوص جرایم زیادی قابل اعمال ‌‌‌‌می‌باشد. هرگاه فردی به صورت عمدی یا غیر عمدی باعث آسیب رسیدن به اعضای بدن فرد دیگر شود قاضی او را به پرداخت دیه محکوم خواهد کرد. دیه انواع و اقسام مختلفی دارد و هر قسمت از بدن شامل یک میزان دیه مشخص ‌‌‌‌می‌شود.

برای مثال دیه شکستن یک ‌استخوان بسیار بیشتر از دیه پاره شدن یک رگ عصبی ‌‌‌‌می‌باشد و به طور کلی ‌‌‌‌می‌توان گفت میزان دیه با توجه به میزان آسیب دیدگی تعیین ‌‌‌‌می‌شود. طبق قانون هرگاه فردی به پرداخت دیه محکوم شود ‌‌‌‌می‌بایست حتما در زمان مقرر شده توسط دادگاه دیه را پرداخت کند و در غیر این صورت شاکی ‌‌‌‌می‌تواند از او به دلیل عدم پرداخت دیه شکایت نماید. همچنین در صورتی فرد به پرداخت دیه محکوم ‌‌‌‌می‌شود که شاکی رضایت دهد و یا شرایط قصاص او وجود نداشته باشد.

برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص دیه و ماهیت آن کلیک فرمایید.

مسئول پرداخت دیه کیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در پاسخ به این سوال که مسئول پرداخت دیه چه کسیست؟ ‌‌‌‌می‌بایست بگوییم طبق قانون اولین نفری که مسئول پرداخت دیه است فرد مرتکب جرم ‌‌‌‌می‌باشد. هرگاه فردی طی ارتکاب جرمی محکوم به پرداخت دیه شود مرتکب نام گرفته و مسئول اصلی پرداخت دیه ‌‌‌‌می‌باشد.

اما اگر مرتکب نتواند دیه را پرداخت کند عاقله او تحت شرایطی موظف به پرداخت دیه می‌شوند. عاقله شامل پدر، پسر و بستگان نسبی ذکور ‌‌‌‌می‌شود و طبق قانون عاقله شامل خویشاوندان مردی ‌‌‌‌می‌شود که ارتباط آن‌‌‌‌‌ها از طریق مادر نبوده و با یک مثال ساده ‌‌‌‌می‌توان گفت دایی جزو عاقله فرد مرتکب به حساب ‌‌‌‌نمی‌آید.

عاقله در چه مواردی مسئول پرداخت‌‌‌‌ دیه ‌‌‌‌می‌باشند‌‌‌‌‌‌‌ ؟

عاقله تحت شرایطی مسئول پرداخت دیه خواهد بود. عاقله در صورت وجود موارد زیر ‌‌‌‌می‌بایست دیه را بپردازد:

  • در صورتی که جنایت خطای محض باشد.
  • جنایت از طریق اقرار ثابت نشده باشد.

نکته مهم: عاقله برای پرداخت دیه ‌‌‌‌می‌بایست نسبت مشروع با مرتکب داشته باشد، عاقل و بالغ باشد و همچنین دارای شرایط مالی خوبی باشد تا بتواند به راحتی دیه را پرداخت کند.

پرداخت دیه از طریق بیت المال | مسئول پرداخت

در برخی موارد دیده ‌‌‌‌می‌شود که مرتکب ‌‌‌‌نمی‌تواند دیه را بپردازد و عاقله او نیز به دلیل عدم وجود شرایط مالی خوب و…‌‌‌‌ نمی‌توانند دیه را پرداخت کنند. تحت شرایطی دیه از بیت المال پرداخت می‌گردد مانند جنایت دیوانه. در این مورد تفاوتی ندارد که دیه نفس باشد یا هر مورد دیگری و در هر صورت از بیت المال پرداخت خواهد شد. نکته حائز اهمیت دیگر نیز این است که اگر عاقله دارای شرایط مالی خوبی باشند اما از پرداخت دیه امتناع نماید، مبلغ دیه از طریق بیت المال پرداخت نخواهد شد.

سوالات متداول

اولین فردی که مسئول پرداخت دیه است کیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

اولین مسئول پرداخت دیه فرد مرتکب حرم خواهد بود.

اگر عاقله در شرایط مالی خوبی نباشد بازهم مسئول پرداخت دیه هستند‌‌‌‌‌‌‌ ؟

خیر در این صورت دیه ار طریق بیت المال پرداخت خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مسئول پر‌داخت دیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مسئول پر‌داخت دیه پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: مسئول پرداخت دیه ,
:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سند تک برگی چیست؟ امروزه ملک و املاک هر فرد با ارزش‌‌‌‌‌‌ترین و معتبر‌‌‌‌‌‌ترین دارایی‌‌‌‌های او به حساب ‌‌‌می‌آیند. امروزه اکثر املاک دارای سند ‌‌‌می‌باشند و در سند مشخصات آن‌‌‌‌ها قید شده است. سند املاک به دو صورت قدیمی و جدید موجود ‌‌‌می‌باشد که سند‌‌‌‌های قدیمی قبل از سند‌‌‌‌های جدید صادر شده‌‌‌‌‌‌‌اند. در ادامه قصد داریم در مورد سند تک برگی توضیحات مفیدی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

سند تک برگی چیست و ویژگی‌‌‌‌های آن

امروزه ‌‌‌می‌بایست سند‌‌‌‌های قدیمی ملک و املاک‌ خود را به سند‌‌‌‌های جدید با ویژگی‌‌‌‌های بهتر تبدیل کرد و در واقع سند‌‌‌‌های قبلی را با سند جدید تعویض نمود که به این سند‌‌‌‌های جدید سند تک ‌‌‌بر‌گی گفته ‌‌‌می‌شود. برای آشنایی با انواع سند رسمی و غیر رسمی کلیک کنید.

البته دریافت سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی به صورت قانونی اجباری نیست و هنوز الزامی در مورد آن وجود ندارد اما توصیه ‌‌‌می‌شود که قبل از الزامی شدن آن برای تعویض سند‌‌‌‌های قدیمی به سند‌ تک ‌‌‌بر‌گی اقدام نمایید. سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی دارای ویژگی‌‌‌‌های منحصر به فردی ‌‌‌می‌باشند که باعث شده‌‌‌‌‌‌‌اند اکثر افراد سند‌‌‌‌های قدیمی خود را به سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی تبدیل کنند.‌‌‌ ویژگی‌‌‌‌های سند تک ‌‌‌بر‌گی به شرح زیر ‌‌‌می‌باشند:

  • سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی مانند سند‌‌‌‌های قدیمی دستی چاپ ‌‌‌نمی‌شوند و روش چاپ و تولید آن‌‌‌‌ها کاملا مکانیزه است. چاپ مکانیزه این سند‌‌‌‌ها باعث شده است که بد خطی در سند وجود نداشته باشد و بتوان به راحتی مشخصات واقعی ملک را در سند خواند و همچنین دیگر مشکلاتی مثل ابهام در متراژ و… به وجود نخواهد آمد.
  • سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی را ‌‌‌نمی‌توان به راحتی جعل نمود و تقریبا جعل اینگونه اسناد غیر ممکن است.
  • سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی برای یک نفر صادر ‌‌‌می‌شوند‌‌‌ و دیگر دست به دست ‌‌‌نمی‌چرخند و فرسوده ‌‌‌نمی‌شوند.
  • در صورتی که مشکلی برای ملک به وجود بیاید اداره ثبت اسناد بهتر و راحت‌‌‌‌‌‌تر به این اسناد دسترسی پیدا ‌‌‌می‌کند.

بیشتر بخوانید : جعل سند تک برگ

مدت زمان صدور سند تک برگی

یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن مالکین به وجود بیاید این است که سند تک ‌‌‌‌بر‌‌گی در چه مدت زمانی صادر ‌‌‌می‌شود؟ که در این باره باید بگوییم سند‌‌‌‌های تک ‌‌‌بر‌گی که برای خود شخص مالک تنظیم ‌‌‌می‌شود تا مدت پنجاه روز از طریق اداره پست به دست او ‌‌‌می‌رسند اما سند‌‌‌‌هایی که برای تعلق ملک به دیگری صادر ‌‌‌می‌شوند به زمانی حدود بیست روز احتیاج دارند تا صادر گردند.

مدارک لازم برای تعویض سند تک برگی

به طور کلی به منظور انتقال و یا تعویض سند تک برگی باید مدارک زیر را به یکی از دفاتر اسناد رسمی تحویل دهید.

1- شناسنامه و کارت ملی (مالک و خریدار)

2- وکالت نامه (در صورتی که یکی یا هر دو طرفین خودشان برای تعویض حضور نداشته باشند)

3- حلاصه معامله یا بنچاق

4- پرکردن فرم‌های مربوط به درخواست سند و فرم مربوط به ارسال به پست (اگر شریک وجود دارد حضورش و پر کردن فرم‌ها توسط شرکاء نیز ضروری است)

5- اصل سند 

6- پایان کار شهرداری، استعلامات سند، تسویه حساب های مربوط به بیمه در مورد املاکی که صنعتی یا تجاری است

7- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت

8- آدرس، کد پستی و نقشه و کروکی دقیق

9- قبض تلفن ثابت ملک

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند تک بر‌گ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند تک بر‌گ پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالات متدوال

آیا دریافت سند تک برگی الزامی است؟

خیر الزامی در این مورد وجود ندارد اما بهتر است که برای دریافت آن اقدام کرد.

سندهای تک برگی قابل جعل هستند؟

خیر جعل این نوع سندها تقریبا غیرممکن است و در صورت جعل به سرعت مشخص می‌شود.



:: برچسب‌ها: سند تک برگی ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه قانونگذار قوانینی را برای کشور طرح نموده است تا با اجرای دقیق آن‌ها‌ نظم در جامعه برقرار شود. همه ما می‌دانیم که در جامعه امروزی موظف به رعایت قوانین می‌باشیم و در صورتی که خلاف آن‌ها‌ مرتکب عملی شویم در واقع به عنوان مجرم شناخته خواهیم شد. با این وجود بسیاری از افراد مرتکب جرائم مختلفی می‌شوند و به همین دلیل در دادگاه کیفری مورد محاکمه قرار می‌گیرند. دادگاه‌ها‌یی که به اینگونه مسائل رسیدگی می‌کنند به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص دادگاه‌ها‌ی کیفری توضیحات مفید و مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : دادگاه کیفری

دادگاه کیفری چیست و به چه منظور تشکیل می‌گردد‌‌‌‌ ؟‌

دادگاه‌ها‌یی که در جامعه تشکیل می‌شوند به دو دسته حقوقی و ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ تقسیم بندی می‌شوند. دادگاه‌ها‌ی حقوقی بیشتر در خصوص مسائل حقوقی رای صادر می‌کنند. اما دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ بیشتر در خصوص موضوعات ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ اظهار نظر کرده و احکام مربوطه را صادر می‌نمایند.

انجام برخی موارد در قانون به عنوان جرم برشمرده می‌شوند و برای مجرم مجازاتی در نظر گرفته خواهد شد. به اینگونه موارد موضوعات ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ گفته می‌شود که باید در دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ مطرح شوند. در واقع کیفر در لغت به معنای مجازات است. به عنوان مثال وقتی فردی شخص دیگری را به قتل می‌رساند به عنوان قاتل مجرم است و مطابق قانون مجازات او قصاص خواهد بود. حال اگر خانواده مقتول بخواهند نسبت به قاتل طرح دعوا کنند می‌بایست در دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ دعوای خود را مطرح نمایند.

صلاحیت دادگاه کیفری چیست‌‌‌‌ ؟‌

منظور از صلاحیت شایستگی یک مرجع قضایی برای رسیدگی به دعوا است. دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ نیز مطابق قانون در خصوص تمام موضوعات ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ دارای صلاحیت بوده و می‌توانند رای صادر کنند. موضوعات ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ به پرونده‌ها‌یی گفته می‌شود که شخصی در آن‌ها‌ مرتکب جرمی شده است و قانونگذار برای جرم او مجازاتی در نظر گرفته باشد.

دادگاه‌ها‌ی کیفری در خصوص تمامی موارد زیر دارای صلاحیت می‌باشند:

  • ضرب و شتم
  • قتل
  • سرقت
  • ترک نفقه
  • کلاهبرداری
  • مزاحمت تلفنی
  • توهین و …

دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ مطابق قانون شامل دادگاه اطفال، دادگاه ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ 1، دادگاه ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ ۲، دادگاه نظامی و دادگاه انقلاب می‌شوند که هرکدام دارای صلاحیت‌ها‌ی مشخصی می‌باشند.

نحوه طرح دعوا در دادگاه‌ها‌ی کیفری

افراد برای اینکه بتوانند در دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ طرح دعوا نمایند می‌بایست به دادسرای محل کشف یا وقوع جرم یا دادسرای محل زندگی خود و… مراجعه نمایند. سپس می‌بایست شکوائیه‌‌ای‌ را در این خصوص تنظیم نمایند و آن را به دادسرا ارائه کنند. دادسرا موضوع پرونده را بررسی خواهد کرد و تحقیقات خود را آغاز می‌کند. چنانچه مجرم بودن فرد اثبات نشود درخواست شاکی رد خواهد شد.

اما اگر با تحقیقاتی که انجام می‌شود مجرم بودن شخص احراز گردد دادسرا پرونده را به دادگاه ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ صلاحیت دار ارسال می‌کند تا در آن جا برای مجرم مجازات تعیین شود و حکم قطعی صادر گردد.

سوالات متداول

آیا دادگاه اطفال یک دادگاه ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ به حساب می‌آید‌‌‌‌ ؟‌

بله در دادگاه اطفال نیز پس از محاکمه برای کودکان و نوجوانان مجازاتی در نظر گرفته می‌شود و جزو دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ به حساب خواهد آمد.

برای رسیدگی به پرونده‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ باید به کدام مرجع قضایی رجوع کرد‌‌‌‌ ؟‌

برای رسیدگی به پرونده‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ می‌بایست به دادسرا رجوع نمود تا پس از بررسی، پرونده به دادگاه‌ها‌ی ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ فرستاده شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه کیفری، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه کیفری پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: دادگاه کیفری ,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سند رسمی چیست ؟ اکثر ملک و املاک افراد دارای سند می‌باشند، سند در واقع صورتی است که نشان می‌دهد ملک به چه کسی تعلق دارد و دارای چه ویژگی‌هایی است. اسناد انواع مختلفی دارند. در ادامه قصد داریم در مورد سند رسمی توضیحات مفیدی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

سند رسمی چیست ؟

سند ‌‌ر‌سمی یکی از انواع اسناد می‌باشد که برای املاک تنظیم می‌گردد. به سندی که در دفتر اسناد ‌‌ر‌سمی تنظیم شود سند ‌‌ر‌سمی می‌گویند زیرا به صورت ‌‌ر‌سمی به ثبت رسیده است. برای مثال صاحب خانه برای اینکه بتواند برای خانه‌اش سند تنظیم نماید به دفتر اسناد ‌‌ر‌سمی مراجعه می‌نماید و در آنجا سند ‌‌ر‌سمی خود را دریافت می‌دارد. 

مطابق ماده 1287 قانون مدنی : اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مأمورین رسمی ، در حدود صلاحیت آن ها و بر طبق مقررات قانونی ، تنظیم شده باشند رسمی است.

برای آشنایی با تشخیص و احتمال جعل سند تک برگی کلیک کنید.

ارکان‌ تنظیم سند رسمی

برای اینکه سند ‌‌ر‌سمی به حساب بیاید و تنظیم آن از لحاظ قانونی اشکالی نداشته باشد می‌بایست به برخی ارکان آن ‌توجه نمود و آن‌ها را رعایت کرد. ارکان سند ‌‌ر‌سمی به شرح زیر می‌باشند:

دخالت مامور رسمی

سند ‌‌ر‌سمی می‌بایست حتما توسط یک مامور ‌‌ر‌سمی تنظیم گردد. مامور ‌‌ر‌سمی شخص ممتاز و دارای صلاحیتی است که قانون او را موظف کرده است که اسناد ‌‌ر‌سمی را تنظیم نماید. مامور ‌‌ر‌سمی می‌تواند یک مامور دولتی باشد و یا یک ‌مامور شخصی و این مورد هیچ تفاوتی در تنظیم سند ایجاد نمی‌کند.

صلاحیت مامور رسمی

صلاحیت نیز یکی از ارکان تنظیم سند ‌‌ر‌سمی می‌باشد.

مامور ‌‌ر‌سمی که برای تنظیم سند اقدام می‌کند می‌بایست حتما صلاحیت انجام این کار داشته باشد و در غیر این ‌صورت سندی که‌ توسط او‌ تنظیم‌‌ شده است دارای اعتبار نخواهد بود. برای مثال مامور ‌‌ر‌سمی نیروی انتظامی یا شهرداری ‌نمی‌تواند یک سند ‌‌ر‌سمی تنظیم کند زیرا صلاحیت این کار را ندارد و انجام این کار به عهده او نیست.

رعایت قوانین تنظیم سند

رعایت قوانین تنظیم سند نیز یکی ارکان تنظیم سند رسمی به حساب می‌آید. مامور ‌‌ر‌سمی می‌بایست تمامی قوانین مربوط به تنظیم سند را رعایت کند، برای مثال او می‌بایست حتما سند را امضا کند و امضای او به این معناست که مشخصات ملک که در سند نوشته شده‌اند واقعی هستند. چنانچه او سند را امضا نکند یکی از ارکان را انجام نداده است و سندرسمی به حساب نخواهد آمد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سندرسمی ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند رسمی پاسخ دهند. برای اطلاع از شرایط وکیل کار کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

سوالات متدوال

یک سند رسمی در کجا ثبت می‌شود؟

سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد رسمی به ثبت می‌رسد.

آیا مامور رسمی می‌بایست سند را امضا کند؟

بله و در غیر این صورت سند رسمی به حساب نمی‌آید

آیا مامورین رسمی نیروی انتظامی هم می توانند سند رسمی تنظیم کنند؟

خیر زیرا صلاحیت انجام این کار را ندارند و طبق قانون انجام این کار به عهده آن‌ها نیست.



:: برچسب‌ها: سند رسمی چیست ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

اطفال و نوجوانان بخش اعظمی از مردم جامعه ما را تشکیل می‌دهند. اطفال نسبت به بزرگسالان نیاز به رسیدگی بیشتری دارند و از آنجایی که هنوز به بلوغ فکری نرسیده‌‌‌‌اند ممکن است دچار اشتباهاتی شوند. امروزه دیده می‌شود که برخی از اطفال و نوجوانان به دلایل مختلف مرتکب جرائمی می‌شوند و با توجه به اشتباهاتی که مرتکب می‌شوند نیاز به تعلیم و تربیت دارند. در صورتی که اطفال مرتکب جرمی شوند در دادگاه بزرگسالان محاکمه نمی‌شوند و به منظور تعلیم و تربیت و همچنین رسیدگی به جرم به دادگاه اطفال فرستاده می‌شوند. در ادامه قصد داریم در خصوص دادگاه اطفال و احکامی که برای نوجوانان با شرایط سنی مختلف صادر می‌کند توضیحات مفید و مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : دادگاه نوجوانان و اطفال

دادگاه اطفال و نوجوانان چیست و چه وظایفی دارد ؟

دادگاه اطفال یکی از مراجع قضایی می‌باشد که توسط دستگاه قضا تاسیس گردیده و دارای وظایف متعددی می‌باشد. دادگاه اطفال همانطور که از نام آن مشخص می‌باشد برای رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوانان تشکیل می‌شود و می‌بایست در خصوص پرونده‌های آن‌ها رای صادر کند. برای رسیدگی به پرونده افرادی که در سن ۶ تا ۱۸ سالگی مرتکب جرم شده‌‌‌‌اند می‌بایست به دادگاه اطفال رجوع کنید. این دادگاه با توجه به نوع جرم و سن نوجوان حکم مربوطه را صادر خواهد کرد.

نکته حائز اهمیت این است که اگر سن مجرم در حین رسیدگی به پرونده از ۱۸سال بیشتر شود بازهم دادگاه اطفال در خصوص او حکم صادر خواهد کرد. اما اگر سن فرد قبل از شروع رسیدگی به پرونده از ۱۸سال گذشته باشد پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری بزرگسالان فرستاده می‌شود.

احکام صادره از دادگاه اطفال و نوجوانان برای افراد از سنین ۶ تا ۱۲ سال

دادگاه اطفال وظیفه دارد نسبت به پرونده اطفال حکم صادر نماید. احکامی که توسط این دادگاه صادر می‌شود کاملا متفاوت بوده و بر اساس نوع جرم و سن نوجوان حکمی برای او در نظر گرفته می‌شود. در زیر احکام صادره از طرف دادگاه اطفال برای افراد از سن ۶تا ۱۲سال را ذکر کرده‌‌ایم:

  • تحویل طفل به والدین یا سرپرستانش و همچنین دریافت تعهد از او.
  • فرستادن فرد به کانون اصلاح و تربیت به منظور اصلاح گردیدن و بازگشت به جامعه از مدت زمان یک الی شش ماه

توصیه می‌کنیم مقاله مجازات کودکان زیر 15 سال را مطالعه نمایید.

احکام صادره از طرف دادگاه اطفال و نوجوانان برای افراد از سن ۱۲ تا  ۱۸ سال

دادگاه اطفال معمولا برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال احکام سخت گیرانه‌‌‌تری را صادر می‌نماید، زیرا این نوجوانان سن بیشتری داشته و می‌بایست مورد تربیت و تعلیم قرار گیرند. در زیر احکامی که ممکن است دادگاه اطفال برای افراد از سن ۱۲ تا ۱۸ سال صادر کند را ذکر نموده‌‌ایم:

  • فرستادن طفل با سن بیش از ۱۵ سال به بخش زندان کانون اصلاح و تربیت از مدت زمان شش ماه الی پنج سال.
  • اعزام فرد مجرم به یکی از بخش‌های کانون اصلاح و تربیت از مدت زمان ۳ماه الی ۱سال.
  • نصیحت و سرزنش طفل توسط قاضی دادگاه.
  • تحویل به والدین یا سرپرست و دریافت تعهد از آن‌ها به منظور تربیت طفل و حسن اخلاق او.

توصیه می‌کنیم مقاله مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

اگر نوجوانان ۱۵ساله‌‌ای مرتکب جرم شود دادگاه صالح برای رسیدگی به پرونده او کدام است ؟

در این صورت مرجع صالح برای رسیدگی به جرم او، دادگاه اطفال می‌باشد.

اگر در حین رسیدگی به پرونده سن اطفال از ۱۸سال بیشتر شود تکلیف چیست ؟

در این صورت بازهم پرونده آن‌ها در دادگاه اطفال رسیدگی می‌گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه نوجوانان، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه نوجوانان پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: دادگاه نوجوانان و اطفال ,
:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هرگاه فردی مرتکب جرمی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود شاکی معمولا از او شکایت نموده و حقوق خود را مطالبه ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند. حال قاضی موظف است که به پرونده رسیدگی کند و مجرم را مجازات نماید. اما چون بررسی پرونده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها زمان بر است بازپرس ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند قرارهایی صادر کند تا مجرم نتواند حقوق شاکی را ضایع کند. یکی از این قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که انواع مختلفی دارد. در ادامه قصد داریم در خصوص قرار نظارت قضایی و انواع آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

منبع : نظارت قضایی

قرار نظارت قضایی چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی توسط بازپرس صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. هرگاه فردی مرتکب جرمی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود دادگاه جرم او را بررسی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند اما در حین مدت زمان بررسی ممکن‌ است مجرم بخواهد فرار کند و از دسترس خارج شود تا از اعمال مجازات معاف شود. به همین منظور بازپرس یکی از قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌های قانونی را صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند تا مانع از فرار متهم شود و بتواند هرگاه که بخواهد او را در دادگاه حاضر کند. قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی نیز یکی از همین قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بوده که ‌به همین منظور صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. این قرار انواع مختلفی دارد و با توجه به سن، جنس، وضعیت روحی و جسمی و شدت مجازات مجرم صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

پیامد‌‌‌‌‌‌‌‌‌های صادر شدن قرار نظارت قضایی چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

چنانچه قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی در خصوص مجرم یا متهم صادر شود شرایط تغییر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و دادگاه برای اینکه بتواند این قرار را به اجرا در بیاورد برخی قوانین را در خصوص متهم وضع ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند. برخی از قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌های قانونی منتهی به بازداشت ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند اما از آنجایی که قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی قرار خفیف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری است پیامد‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دیگری دارد. طی صادر شدن این قرار فرد متهم ‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌تواند از محدوده مشخص شده توسط دادگاه خارج شود و تحت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌گیرد. در واقع ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان گفت قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند باعث محدودیت و بازدارندگی فرد از خروج از محدوده نظارتی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌ و این مهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین پیامد این نوع قرار به حساب ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید.

انواع قرار نظارت قضایی

قرارهای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی به طور کلی به دو دسته تقسیم ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند. انواع قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی شامل موارد زیر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند:

1. قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی تکمیل کننده:

قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی تکمیل کننده تحت شرایط زیر صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود:

  • معرفی شخص به مراجع تعیین شده به واسطه بازپرس.
  • ممنوعیت رانندگی با تما‌‌‌‌‌‌‌‌می‌ وسایل نقلیه‌ای که موتوری هستند.
  • ممنوعیت اشتغال به شغل‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که با جرم ارتکابی توسط مجرم مرتبط هستند.
  • منع نگه داشتن هرگونه سلاح که دارای مجوز است.
  • ممنوع الخروج شدن.

2. قرار مستقل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی:

قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مستقل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی در صورتی که جرم ارتکابی درجه ۷ و ۸ تعزیری باشد و تضمین مناسب برای تامین خسارت وارده ارائه گردد صادر خواهد شد.

نکته مهم: قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی از جمله قرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موقتی ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد.

سوالات متداول

قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی به چه منظور صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی به منظور جلوگیری از فرار متهم و حضور یافتن به موقع او در دادگاه صادر ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

چند نوع قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی وجود دارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

دو نوع قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظا‌رت قضایی مستقل و تکمیل‌‌‌‌‌‌‌‌ کننده وجود دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نظارت قضایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نظارت قضایی پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: نظارت قضایی ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جعل سند و اسناد از گذشته تا‌ کنون ‌توسط مجرمین ‌صورت می‌گرفته است و باعث خسارت به مالکین می‌شده است که هم اکنون نیز در برخی موارد جعل سند صورت می‌گیرد. در ادامه قصد داریم در مورد جعل سند تک برگی و استعلام اصل بودن آن توضیحات مفیدی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
 
 

جعل سند تک برگی امکانپذیر است ؟

با وجود اینکه ‌‌‌سند تک برگی به صورت مکانیزه تولید می‌شود و جعل آن بسیار دشوار است اما در برخی موارد دیده شده است که مجرم این سختی را به دوش کشیده و ‌‌‌سند را با وجود سخت بودن جعل می‌کند تا بتواند از ملک و املاک افراد دیگر سوء استفاده کند. برای مثال فردی ‌‌‌سند خانه خود را جعل می‌کند و آن را به صورت همزمان به چند نفر می‌فروشد تا بتواند با فروش یک خانه پول چندین خانه را به دست بیاورد و کلاهبرداری کند. برای آشنایی با ارکان سند رسمی کلیک کنید.

استعلام و تشخیص اصل بودن سند تک برگی

یکی از مواردی که ممکن است باعث نگرانی افراد شود جعلی بودن‌‌‌‌ سند‌های تک برگی می‌باشد که در این باره باید بگوییم‌ هیچ جای نگرانی وجود ندارد و فرد می‌تواند برای تشخیص اصل بودن ‌‌‌سند استعلام بگیرد. برای این ‌کار به دو روش زیر می‌توان عمل‌ نمود:

  • از فرد فروشنده بخواهید که استعلام ثبتی ‌‌‌سند را پیش از معامله به شما ارائه دهد و شما را مطمئن‌ کند که ‌‌‌سند اصل بوده و جعلی نیست.
  • شما می‌توانید با رجوع به سامانه ثبت اسناد رسمی و ورود به این سامانه استعلام بگیرید که ‌‌‌سند مورد نظرتان اصل است یا جعل شده که برای این‌کار می‌بایست شناسه ‌‌‌سند را در سامانه وارد کنید تا اطلاعات کامل آن را مشاهده کنید و از اصل بودنش اطمینان حاصل فرمایید.

نکته مهم: توجه داشته باشید که جعل نمودن ‌‌‌سند تک برگی بسیار کم اتفاق می‌افتد و معمولا چون ‌‌‌سند دارای هولوگرام مخصوص می‌باشد نمی‌توان ‌آن را جعل نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جعل سند تک برگی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جعل سند تک برگی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
سند تک برگی قابل جعل است؟

جعل این نوع سند کار بسیار دشواری است و کم اتفاق می‌افتد. با تدابیری که در اسناد رسمی در خصوص سندهای تک برگی اتخاذ شده، جعلی بودن سند به سرعت مشخص می‌شود

برای استعلام اصل بودن سند تک برگی باید به چه سامانه ای وارد شد؟

می‌بایست به سامانه ثبت اسناد رسمی وارد شوید.



:: برچسب‌ها: جعل سند تک برگی ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه در تمام کشور‌ها‌ی جهان مراجع قضایی قبل از صدور حکم سعی می‌کنند ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ میان افراد را حل کرده و آن‌ها‌ را به صلح و سازش با یکدیگر دعوت نمایند. حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ میان طرفین دعوا می‌تواند از بروز مشکلات دیگر در آینده جلوگیری کند و بخشش طرفین از دیدگاه اسلامی نیز عمل پسندیده‌‌ای‌ است. یکی از مراجع قضایی که در جامعه ما به همین منظور تشکیل می‌شود شورای حل اختلاف‌ می‌باشد که دارای صلاحیت‌ها‌ی مختلفی است. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص قانون شورای حل اختلاف و ساختار این شورا توضیحات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع : قانون شورای حل اختلاف

شورای حل ا‌ختلاف چیست‌‌‌‌ ؟‌

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ یک مرجع قضایی می‌باشد که برای اولین بار توسط دستگاه قضا تاسیس شده و همانطور که از نام آن مشخص می‌باشد به منظور حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ و ایجاد صلح و سازش میان خواهان و خوانده دعوا تشکیل می‌گردد. شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ در تمامی‌شهر‌ها‌ تشکیل می‌شود و دارای صلاحیت‌ها‌ی مختلفی می‌باشد. همچنین مطابق نظر قانونگذار اگر لزوم داشته باشد این شورا در روستا‌ها‌ نیز تشکیل خواهد شد. اعضای شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ که شامل قضات و کارمندان مشاوران و… می‌شوند توسط قوه قضائیه انتخاب خواهند شد.

قانون شورای حل اختلاف

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ نسبت به دیگر مراکز قضایی دارای ساختار متفاوتی می‌باشد. این شورا دارای یک رئیس می‌باشد، همچنین یک عضو علی البدل و دو عضو اصلی دارد. رییس این شورا توسط دستگاه قضا منصوب می‌شود. شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ دارای یک یا چند قاضی می‌باشد که معمولا این افراد از مابین قضات باز نشسته انتخاب خواهند شد. نکته حائز اهمیت این است که یک قاضی‌ می‌تواند به عنوان عضو چندین شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ منصوب شود. تمام اعضای شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ برای منصوب شدن در جایگاه خود می‌بایست دارای شرایط زیر باشند:

  • تدین به دین اسلام
  • متاهل بودن
  • نداشتن سابقه ‌‌‌‌کیفر‌ی‌ و محروم شدن از حقوق اجتماعی
  • دارا بودن حداقل شش ماه سابقه سکونت در حوزه شورا
  • دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی برای اعضای شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ شهر‌ها‌ و دارا بودن مدرک دیپلم برای اعضای شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ روستا‌ها‌
  • دارا بودن حداقل ۳۰سال سن
  • دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت
  • شهرت به حسن عمل، دیانت و امانت
  • التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر، مشروبات الکلی و…
  • دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران

صلاحیت شورای حل اختلاف | قانون شورا

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ نیز مانند هر مرجع قضایی دیگری دارای صلاحیت‌ها‌ی مشخصی می‌باشد. این شورا به ایجاد صلح و سازش میان دو طرف حقیقی یا حقوقی دعوا می‌پردازد. در زیر موارد صلاحیت این مرجع را برایتان ذکر نموده‌‌ایم:

  • جنبه خصوصی جرائم غیر قابل گذشت
  • کلیه جرائم قابل گذشت
  • تمامی امور مدنی و حقوقی تا سقف مالی بیست میلیون تومان

نکته: شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ در صورتی به موارد بالا رسیدگی خواهد کرد که هر دو طرف دعوا خواهان رسیدگی به پرونده باشند. در صورتی که یکی از طرفین به این مسئله تمایلی نداشته باشد شورا هر دو طرف را به مراجع صالح راهنمایی خواهد کرد. اما در برخی موارد نیاز نیست که هردو طرف از شورا در خواست رسیدگی به پرونده را داشته باشند و چنانچه یکی از طرفین خواهان رسیدگی به موضوع پرونده باشد شورا بررسی آن را آغاز خواهد کرد. این موارد به شرح زیر می‌باشند:

  • دعاوی مربوط به تامین دلیل
  • جرایم تعزیری که مجازات آن‌ها‌ جریمه نقدی تا درجه ۸ باشد
  • دعاوی خانوادگی شامل نفقه، مهریه، جهیزیه و…
  • دادخواست اعسار، در صورتی که شورا از ابتدا به موضوع دعوا رسیدگی نموده باشد
  • صادر کردن گواهی انحصار وراثت، مهر و موم نمودن‌‌‌تر‌که و رفع نمودن آن، تحریر نمودن ترکه
  • دعاوی تعدیل اجاره بهای ملک و املاک به گونه‌‌ای‌ که در رابطه استیجاری طرفین هیچ گونه ‌‌‌‌ا‌ختلا‌فی وجود نداشته باشد.
  • کلیه دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره، به غیر از دعاوی مربوط به سر قفلی و حق کسب و…
  • دعاوی مالی مربوط به اموال منقول تا مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ به تمامی موارد بالا رسیدگی کرده و در خصوص آن‌ها‌ رای صادر خواهد کرد.

نکته: شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ نمی‌تواند حکم شلاق و حبس برای هیچ فردی صادر نماید.

کدام دعاوی قابلیت طرح در شورای حل اختلاف را ندارند‌‌‌‌ ؟‌

برخی دعاوی وجود دارند که تحت صلاحیت شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ نیستند. چنانچه طرفین این دعاوی بخواهند که این موارد را در شورا مطرح نمایند و از این کار رضایت داشته باشند، طبق قانون این دعاوی باز هم قابل طرح در شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ نمی‌باشند. در زیر دعاوی غیر قابل طرح در شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ را نام برده‌ایم:

  • امور تحت صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قضایی غیر دادگستری
  • کلیه دعاوی مربوط به اموال عمومی و دولتی
  • کلیه دعاوی مربوط به حجر و ورشکستگی افراد
  • بروز ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ در وقفیت، تولیت، وصیت
  • فسخ نکاح
  • رجوع و نسب
  • طلاق
  • ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ در اصل ازدواج

سوالات متداول

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ به چه منظور تشکیل می‌شود‌‌‌‌ ؟‌

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ به منظور ایجاد صلح و سازش میان طرفین دعاوی تشکیل می‌گردد.

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ دارای چند عضو علی البدل و اصلی است‌‌‌‌ ؟‌

شورای حل ‌‌‌‌ا‌ختلا‌ف‌ دارای یک عضو علی البدل و دو عضو اصلی می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون شورای حل اختلاف، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون شورای حل اختلاف پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: قانون شورای حل اختلاف ,
:: بازدید از این مطلب : 260
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

متاسفانه در جامعه امروزی ما افراد آگاهانه یا به طور ناخودآگاه مرتکب جرائمی ‌می‌شوند که قانونگذار برای آن‌ها مجازاتی را در نظر گرفته است. جرائم انواع مختلفی دارند و هرکدام شامل مجازات مربوط به خود می‌شوند. یکی از جرائمی که در جامعه ما و دیگر کشور‌ها رخ می‌دهد جرم اختلاس می‌باشد. اختلاس یکی از جرائم بزرگی است که با سرقت، خیانت در امانت و موارد از این قبیل کاملا متفاوت است. مجازات توسط کارکنان نهاد‌های دولتی صورت می‌گیرد و مجازات مشخصی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. در ادامه قصد داریم در خصوص اینکه جرم اختلاس چیست و شرایط تحقق آن چه می‌باشد توضیحات مفیدی را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

منبع : اختلاس چیست

جرم اختلاس چیست ؟

اختلاس یکی از جرائم بزرگی است که قانونگذار مجازات‌های مختلفی را برای آن پیش بینی کرده است. در ماده پنجم قانون تشدید مجازات جرم اختلاس اینگونه بیان گردیده است: چنانچه یکی از کارمندان یا مسئولین ادارات دولتی، شهرداری‌ها، شرکت‌های دولتی، سازمان‌ها، شورا‌های دولتی، نیروهای مسلح و… که زیر مجموعه دولت هستند، سند، اوراق بهادار، مطالبات، وجوه، حواله‌ها، سهام و… که نگهداری آن‌ها به او واگذار شده است را به نفع خودش یا افراد دیگری که با او مرتبط هستند تصاحب نماید و برداشت کند به عنوان یک شخص مختلس به حساب می‌آید.

افراد مختلس مطابق قانون با توجه به میزان و نوع اختلاس و همچنین شرایطی که دارند مجازات می‌شوند. به عنوان مثال شخصی در یک نهاد دولتی سمتی دارد و نگهداری برخی کالا‌ها به او سپرده شده است اما این فرد کالا‌های تحت اختیارش را به نفع خود یا دیگری تصاحب و برداشت می‌کند. در این صورت شخص مختلس است و به عنوان مجرم شناخته می‌شود.

شرایط تحقق جرم اختلاس

در بالا شرح دادیم که جرم اختلاس چیست و توسط چه افرادی صورت می‌گیرد. اما برای تحقق این جرم قانونگذار شرایطی را نیز در نظر گرفته است، که در صورت وجود این شرایط می‌توان گفت شخص مختلس است و جرم اختلاس صورت گرفته است. در زیر شرایط تحقق جرم اختلاس را برایتان ذکر نموده‌‌ایم:

  • جرم اختلاس می‌بایست حتما توسط یکی از کارکنان و مسئولان نهاد یا موسسه دولتی انجام گرفته باشد.
  • اموال مورد تصاحب مجرم می‌بایست منقول باشند. برای مثال اوراق، سند، حواله و… نهاد‌ها اموال منقول دولتی هستند.
  • شخصی که به عنوان مختلس شناخته می‌شود می‌بایست حتما از انجام این کار خود سوء نیت داشته باشد.

نکته: اختلاس جزو جرائم غیر قابل گذشت می‌باشد و حتی اگر پرونده شاکی خصوصی نیز نداشته باشد بازهم جرم مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای تحقق جرم اختلاس نیز می‌بایست عنصر مادی، معنوی و قانونی مانند سایر جرائم وجود داشته باشند.

توصیه می‌کنیم مقاله جرم عمدی و غیر عمدی را مطالعه فرمایید.

مجازات جرم اختلاس چیست ؟

مجازات جرم اختلاس نسبت به سایر جرائم سخت گیرانه‌‌‌تر تعیین شده است. مطابق قانون مجازات این جرم بر اساس میزان مال مورد اختلاس تعیین می‌شود. قانونگذار مجازات این جرم را اینگونه بیان نموده است:

  • چنانچه ارزش مالی که مورد اختلاس واقع گردیده است تا ۵۰ هزار ریال باشد مجازات شخص مجرم مابین شش ماه تا سه سال حبس خواهد بود. همچنین مجرم از شش ما تا سه سال از خدمت دولت به صورت موقت محروم می‌شود. مطابق قانون اگر ارزش مال مورد اختلاس بیش از پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به ۲ تا ۱۰سال حبس محکوم می‌گردد و از خدمات دولتی نیز انفصال دائمی خواهد شد. با توجه به نظر قانونگذار هر چقدر ارزش مال مورد اختلاس بیشتر باشد مجازات مجرم نیز سخت‌‌‌تر خواهد بود. همچنین مجرم علاوه بر رد مال مورد اختلاس به جزای نقدی تا میزان دو برابر آن نیز محکوم می‌شود. نکته مهم‌‌‌تر این است که اگر مجرم سمت بالایی مثل مدیر کل یک نهاد دولتی را دارا باشد از خدمات دولتی به صورت دائمی محروم می‌گردد.

سوالات متداول

اختلاس توسط چه افرادی صورت می‌گیرد ؟

اختلاس توسط کارکنان ادارات، نهاد‌ها، موسسات دولتی و… صورت می‌گیرد.

اگر مختلس از تصاحب مال سوء نیت نداشته باشد تکلیف چیست ؟

در این صورت مجرم نبوده و عمل او اختلاس به حساب نخواهد آمد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اختلاس، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اختلاس پاسخ دهند.

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وکیل دات کام بهترین راه حل برای مشکلات حقوقی شما

 

 

 

منبع : اختلاس چیست

 



:: برچسب‌ها: اختلاس چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 331
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آذر 1400 | نظرات ()