نوشته شده توسط : vakiel

وکالت نامه عادی چه میزان اعتبار دارد؟ توافقات مطرح شده بین شخص موکل با وکیل باید به شکل مکتوب ثبت گردد. از این رو وکالتنامه بین این دو منعقد می‌شود و هرآنچه که با هم توافق کرده‌اند در آن ذکر می‌شود از جمله نوع وکالت، موضوع وکالت و… بر اساس قانون وکالت نامه‌ها یا در قالب سند رسمی هستند یا به صورت غیر رسمی. در این مطلب وکالت نامه عادی و چگونگی مورد تایید بودن آن‌ها را بررسی می‌نماییم.

منبع: وکالت نامه عادی چیست 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

وکالت نامه و انواع آن

وکا‌لت نامه قراردادی است میان وکیل و موکل که در آن مواردی از جمله حق الوکاله، مشخصات موکل و میزان اختیارات وکیل قید می‌گردد. برای انعقاد وکا‌لت نامه باید شرایط قانونی رعایت شود. بر اساس مرجع تنظیم، وکا‌لت نامه به دو صورت زیر تقسیم می‌شود:

  1. وکا‌لتنامه رسمی: در دفاتر اسناد رسمی توسط مامور رسمی وکا‌لتنامه بین طرفین تنظیم می‌گردد.
  2. وکا‌لتنامه عادی: هرگاه که وکا‌لت نامه در مکانی غیر از دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردد عادی می‌باشد.

حتما درباره مفهوم اصیل و وکیل بخوانید.

اعتبار وکالت نامه عادی

عموم وکا‌لتنامه‌هایی تنظیم می‌گردد از نوع وکا‌لتنامه عادی هستند. زیرا امروزه وکیل با موکل خود بدون این که به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند با هم توافق می‌کنند و وکا‌لتنامه را امضا می‌نمایند. این نوع از وکا‌لتنامه مورد تایید قانون گذار است و در صورت داشتن امضا دارای اعتبار نیز می‌باشد. حتی در مواردی برای اعتبار بیشتر وکا‌لتنامه عادی گواهی امضا به آن اضافه می‌شود.

شرایط تایید وکالتنامه عادی

ماده 34 قانون آئین دادرسی مدنی برای اینکه وکا‌لتنامه عادی مورد تایید قرار بگیرد شرایط زیر را مطرح کرده است از جمله:

  1. چنانچه وکا‌لت نامه عادی در ایران تنظیم شود وکیل باید در زیر وکا‌لت نامه تایید نماید که خود موکل آن را امضا کرده است.
  2. اگر وکا‌لت نامه عادی در خارج از ایران تنظیم شود یکی از ماموران سیاسی یا کنسولی ایران آن را تایید نماید.
  3. اگر وکا‌لتنامه عادی در ضمن جلسه دادرسی به دادگاه تقدیم گردد در داخل صورت جلسه ذکر می‌گردد و به تایید موکل می‌رسد.
  4. اگر به دلیل شرایط موجود موکل در زندان باشد وکیل می‌تواند برای گرفتن امضا به زندان مراجعه نماید. در این صورت رئیس زندان یا معاون او اثر انگشت او را تصدیق می‌کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکالت نا‌مه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون وکالت نا‌مه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

وکا‌لت نامه عادی چیست ؟

هر گاه وکا‌لتنامه خارج از دفاتر اسناد رسمی و توسط خود وکیل تهیه شود وکا‌لتنامه عادی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا وکا‌لت نامه عادی دارای اعتبار است ؟

بله این نوع از وکا‌لتنامه هم اعتبار دارد. ولی اعتبار داشتن آن مستلزم رعایت شرایط قانونی است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

شرایط تایید وکا‌لتنامه عادی چیست ؟

در صورتی که وکیل امضای موکل را تصدیق نماید وکا‌لتنامه عادی تایید می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : جمعه 31 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

واخواهی رای به چه صورت انجام می‌شود؟ مقامات قضایی که در دادگاه‌ها فعالیت می‌کنند در زمینه حقوقی و قضایی تحصیل نموده‌اند ‌و ‌با علم زیادی که در این زمینه دارند اقدام به صدور قرار و احکام ‌مختلف می‌کنند. با وجود اینکه احکام صادر شده از طرف مقامات قضایی معمولا به صحیح‌‌‌ترین شکل ممکن انجام می‌شود و مناسب‌‌‌ترین حکمی می‌باشد که برای پرونده مورد نظر صادر گردیده است اما بازهم ممکن است برخی افراد نسبت به احکام صادره از طرف قاضی اعتراض داشته باشند‌. یکی از انواع اعتراض به ‌را‌ی و احکام صادره دادگاه‌ها واخواهی می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص واخواهی از ‌رای غیابی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

منبع : واخواهی رای

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

واخواهی از رای غیابی به چه معناست‌ ؟

واخواهی یکی از انواع اعتراض به حکم صادر شده از طرف دادگاه می‌باشد. اعتراض به احکام صادر شده می‌تواند به گونه‌های مختلفی انجام شود اما تنها در صورتی می‌توان از روش وا‌خواهی استفاده کرد که ‌را‌ی به صورت غیابی صادر شده باشد. هرگاه ‌را‌ی به صورت غیابی صادر شود فردی که در دادگاه حضور نداشته است می‌تواند برا‌ی اعتراض به حکم درخواست واخواهی نماید.

در واقع واخواهی توسط خوانده انجام می‌شود و چنانچه ‌را‌ی صادر شده باعث از بین رفتن حقوق او شود می‌تواند نسبت به حکم درخواست واخواهی نماید. اما برای واخواهی از حکم صادر شده نیز می‌بایست شرایطی وجود داشته باشند تا قاضی با درخواست واخواهی فرد معترض موافقت کند. این شرایط به شرح زیر می‌باشند:

  • خوانده، وکیل و قائم مقام او در حین صدور ‌را‌ی نباید در داگاه حضور داشته باشند و ‌را‌ی می‌بایست به صورت غیابی صادر گردد.
  • عدم فرستادن لایحه از طرف خوانده، وکیل و قائم مقام او نیز از شرا‌یط واخواهی به حساب می‌آید.
  • نباید هیچ ابلاغیه‌‌ای در خصوص حضور فرد در دادگاه برای او ارسال شده باشد.

پس نتیجه می‌گیریم که در خصوص رای‌های غیابی می‌توان درخواست واخواهی نمود و اعتراض خود را اعلام کرد.

مهلت ارائه درخواست واخواهی از رای غیابی

برای واخواهی از رای غیابی صادر شده در دادگاه مدت زمان مشخصی تعیین گردیده است و افراد می‌بایست در این مدت زمان برای واخواهی از رای غیابی اقدام کنند. چنانچه این مهلت با اتمام برسد فرد دیگر حق واخواهی از رای صادر شده را نخواهد داشت. مهلت واخواهی برای افراد داخل کشور و افراد مقیم ‌خارج از کشور به شرح زیر می‌باشد:

  • مهلت واخواهی برای افرادی که در داخل کشور هستند بیست روز پس از صدور حکم ‌می‌باشد.
  • مهلت‌ واخواهی برای افرادی که خارج از کشور هستند نیز دو ماه پس از صدور حکم‌ خواهد بود.

برای آشنایی با عذر موجه واخواهی خارج از مهلت کلیک کنید.

نحوه واخواهی از رای غیابی چگونه است‌ ؟

برای واخواهی از رای غیابی صادر شده فرد می‌بایست برخی مراحل را به انجام برساند. در ابتدا می‌بایست دادخواست واخواهی خود را به مرجعی که حکم از طرف آن صادر شده است ارسال کند. سپس مقام قضایی دادخواست واخواهی اورا بررسی می‌کند و چنانچه اعتراض او وارد بوده باشد ممکن است حکم تغییر کند و اجرای آن لغو شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص واخوا‌هی رای، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون واخوا‌هی رای پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

واخواهی یعنی چه‌ ؟

واخواهی یکی از روش‌های اعتراض به احکام دادگاه می‌باشد.

مدت زمان واخواهی برای افراد مقیم خارج از کشور چقدر است‌ ؟

مدت زمان واخواهی برای افراد مقیم خارج از کشور دو ماه می‌باشد.



:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : چهار شنبه 29 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ چگونه انجام می‌شود؟ گاهی ممکن است به علت تصادف پلیس اتومبیل را به پارکینگ راهنمایی و رانندگی منتقل نماید. و صاحب اتومبیل برای ترخیص ماشین خود باید یک روال اداری و قانونی را طی نماید. اما این روال اداری پیچیده و زمان‌بر چیست و چگونه انجام می‌شود؟ مسئله‌ای است که در ادامه این مطلب قصد داریم به توضیح آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ

ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ

عملیات ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ پلیس راهنمایی و رانندگی یک روند اداری زمان‌بر و پیچیده دارد. برای اینکه بدانیم چگونه ماشین تصادفی را از پارکینگ ترخیص نماییم. خوب است ابتدا با علت توقیف و انتقال ماشین به پارکینگ پلیس آشنا شویم.

بر اساس قانون در تصادفاتی که موجب ورود صدمه جسمی به شخص ثالث شود. ماشین راننده مقصر باید توقیف به پارکینگ پلیس راهنمایی و رانندگی منتقل گردد. اگر تصادف موجب فوت شخصی شود اتومبیل هر دو طرف توقیف می‌شود و به پارکینگ منتقل می‌گردد. تا درنهایت با بررسی کارشناس میزان تقصیر هر یک از طرفین مشخص شود. در واقع این اتومبیل به عنوان مدرک تصادف محسوب می‌شود. و تا زمانی که مرجع قضایی رأی خود را مشخص کند. باید در پارکینگ پلیس بماند.

مراحل و مدارک لازم برای ترخیص ماشین از پارکینگ

گفتیم که معمولاً ماشین تصادفی باید تا زمان تعیین تکلیف و رأی قاضی در پارکینگ پلیس راهنمایی و رانندگی بماند. بنابراین گام اول برای ترخیص اتومبیل دریافت مجوز جهت ترخیص خودرو است. این مجوز توسط قاضی پرونده  و بعد از بررسی پرونده تصادف صادر می‌گردد.

هنگامی که مجوز ترخیص دریافت شد یعنی موعد ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ پلیس فرا رسیده است. بعد از این مرحله صاحب ماشین باید به پارکینگی که خودرو در آن توقیف است مراجعه نماید. و برای ترخیص ماشین خود مدارکی را مهیا نماید و به این پارکینگ مذکور ارائه کند. در ادامه مدارک لازم را برای ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ پلیس را شرح می‌دهیم.

مدارک لازم برای ترخیص

بنا بر مطالب ذکرشده گام اول برای ترخیص یک ماشین از پارکینگ صدور رأی قاضی پرونده راجع به تصادف رخ‌داده است. اما بعد صاحبان خودروهای توقیف‌شده با تعیین تکلیف پرونده و صدور رأی توسط قاضی باید مدارک زیر را مهیا نموده و به پارکینگ موردنظر ارائه کنند. این مدارک عبارت‌اند از:

اول؛ برای ترخیص ماشین به مجوز قاضی نیاز است. بنابراین اولین مدرک مورد نیاز برای ارائه به پارکینگ موردنظر نامه مجوز ترخیص از جانب قاضی پرونده می‌باشد.

دوم؛ راننده و مالک خودرو باید اصل و کپی مدارک شناسایی خود یعنی کارت ملی و شناسنامه را ارائه نمایند.

سوم؛ جهت ترخیص اتومبیل از پارکینگ پلیس باید هزینه‌های مربوطه مثل هزینه نگهداری در پارکینگ پرداخت شود. بنابراین اصل برگه تسویه حساب خلافی ماشین و اصل برگه پرداخت عوارض شهرداری به‌علاوه کپی از این مدارک به پارکینگ ارائه گردد.

چهارم؛ مدرک مورد نیاز بعدی برگ سبز خودرو و همچنین کارت ماشین، خودرو تصادفی است که باید ارائه شود.

پنجم؛ نامه صورت جلسه تصادف و خسارت واردشده در این تصادف نیز باید هم اصل آن و هم کپی از آن جهت ترخیص ماشین به پارکینگ پلیس ارائه شود.

ششم؛ درنهایت مدارک مربوط به بیمه شخص ثالث خودرو باید ارائه شود. همچون موارد قبلی هم اصل مدرک هم کپی از آن ارائه گردد.

هزینه پارکینگ پلیس و پرداخت آن به عهده چه کسی است؟

در مطالب بالا اشاره کردیم که خودروهای تصادفی بعد از تصادف و ورود ضرر به شخص ثالث مطابق قانون به پارکینگ پلیس راهنمایی و رانندگی منتقل می‌شوند. اما توجه داشته باشید که انتقال به پارکینگ و نگهداری از خودرو در پارکینگ رایگان نیست. در صورتی که هرروز که ماشین تصادفی در پارکینگ نگهداری شود. صاحب خودرو باید در زمان ترخیص خودرو بابت هرروز آن، هزینه نگهداری را پرداخت نماید.

اما یک سؤال ایجاد می‌شود که در مواردی که خودرو دو طرف تصادف توقیف و به پارکینگ منتقل شود. آیا فرد ضرر دیده که در این تصادف متحمل خسارت جانی و مالی شد. نیز باید هزینه پارکینگ را پرداخت نماید تا خودرو از پارکینگ ترخیص شود؟

در پاسخ باید گفت که بیمه شخص ثالث راننده مقصر تمامی خسارت مربوط به فرد آسیب‌دیده را پرداخت می‌نماید. اما بیمه هزینه حمل ماشین توسط جرثقیل تا پارکینگ و همچنین هزینه نگهداری در پارکینگ را نمی‌پردازد. بنابراین مالک خودرو خودش باید هزینه‌های مربوط به انتقال و نگهداری خودرو در پارکینگ را پرداخت کند. البته این امکان وجود دارد که با توافق همه یا بخشی از هزینه پارکینگ را از مقصر اصلی تصادف دریافت نمود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

مراحل ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ پلیس چیست ؟

ابتدا باید قاضی پرونده مجوز ترخیص صادر نماید سپس صاحب خودرو با تهیه مدارک لازم و مذکور در مطلب بالا به پارکینگ موردنظر مراجعه نماید.

هزینه پارکینگ خودرو فرد آسیب‌دیده در تصادف بر عهده کیست ؟

همه هزینه‌های فرد آسیب‌دیده به جز هزینه پارکینگ توسط بیمه شخص ثالث مقصر پرداخت می‌شود. و برای هزینه پارکینگ صاحب خودرو می‌تواند با مقصر توافقی پرداخت نماید.



:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : دو شنبه 27 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول چه زمانی برگزار می‌شود؟ قانون کلیه‌ دادگاه‌ها در سراسر ایران را طبقه بندی و دسته بندی کرده است و برای هر کدام صلاحیت مخصوص تعیین نموده است. هر دادگاه می‌تواند فقط به موضوعی که صلاحیت دارد رسیدگی کند. در ادامه در خصوص دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

منبع: دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

دعاوی مربوط به اموال غیر منقول

اموال غیر منقول عبارتند از اموالی که قابل جابه‌جایی نیستند مانند ملک، آپارتمان و زمین که نمی‌توان آن‌ها را با خود حمل کرد و یا جابه‌جا نمود.

هر دعوایی که موضوع اختلاف آن مال غیر منقول باشد در دسته‌ دعاوی غیر منقول قرار می‌گیرد. در ماده‌ 12 قانون آئین دادرسی مدنی در مورد انواع دعاوی غیر منقول توضیح داد شده است. مانند دعاوی مربوط به انتقال مالکیت، تصرف عدوانی و…

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول

بر اساس ماده‌ 12 قانون آئین دادرسی مدنی دادگاه محل مال غیر منقول دارای صلاحیت محلی برای رسیدگی به دعوا است. اگرچه اصل بر این است که دعاوی باید در دادگاه محل اقامت خوانده اقامه گردد ولی در مورد اموال غیر منقول قانون استثنا قائل شده است. حتی اگر خوانده در محل دیگری باشد و مال غیر منقول در یک محل دیگر دادگاه محل مال غیر منقول صالح است.

به طور مثال آقای الف دعوایی مبنی بر تصرف عدوانی ملکی در شیراز مطرح می‌نماید. خوانده دعوا در تهران ساکن است. با توجه به اینکه دعوای غیر منقول است و ملک در شیراز قرار گرفته دادگاه شیراز صالح است. پس خواهان باید به دادگاه شیراز مراجعه نماید.

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول با منقول

در برخی از موارد موضوع یک دعوا هم مال غیر منقول است و هم مال منقول. به طور مثال آقای ب دعوای تصرف عدوانی ملکی در اهواز و یک ماشین پراید را مطرح می‌نماید. خوانده‌ دعوا آقای ب است که در شهر مشهد ساکن می‌باشد. در این حالت بر اساس ماده‌ 15 قانون آئین دادرسی مدنی باز هم دادگاه محل مال غیر منقول صالح است. یعنی با اینکه دعوای غیر منقول هم مطرح شده است و طبق قاعده دادگاه محل اقامت خوانده یعنی مشهد باید صالح باشد ولی چون دعوای غیر منقول هم مطرح شده است می‌توان گفت که قدرت دعوای غیر منقول بیشتر است و دادگاه اهواز یعنی محل قرارگیری ملک، دادگاه صالح برای رسیدگی می‌باشد.

البته در ماده‌ 15 این قانون شرطی قرار داده شده است. اینکه منشا هر دو دعوا یکی باشد. یعنی اینکه هم دعوای مال منقول و هم غیر منقول در ضمن یک دادخواست و به جهتی واحد باشد.

دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی چند مال غیر منقول

گاهی پیش می‌آید که دعوا در مورد چند مال غیر منقول که هرکدام در حوزه‌ قضایی متفاوتی قرار دارند می‌باشد. به طور مثال آقای الف می‌خواهد یک دعوای واحد در مورد سه ملک که یکی در شیراز یکی در مشهد و دیگری در گیلان است اقامه‌ نماید. بر اساس ماده‌ 16 قانون آئین دادرسی خواهان می‌تواند به میل خود به دادگاه هر کدام از این شهر‌ها مراجعه نماید. یعنی اینکه دادگاه هر سه شهر برای رسیدگی صالح هستند و خود آقای الف می‌تواند انتخاب کند که مثلا در گیلان اقامه‌ دعوا نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دادگاه صالح اموال غیرمنقول، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دادگاه صالح اموال غیر منقول پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای مال غیر منقول کجاست ؟

دادگاه محل قرارگیری مال غیر منقول صالح است.

در دعاوی اموال غیر منقول متعدد کدام دادگاه صالح است ؟

دادگاه محل قرارگیری هر کدام از اموال صالح هستند و خواهان می‌تواند به انتخاب خود یک دادگاه را برای اقامه‌ دعوا انتخاب نماید.

اگر دعوای منقول با غیر منقول با هم باشد کدام دادگاه صالح است ؟

دادگاه محل قرارگیری مال غیر منقول صالح برای رسیدگی است.



:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 23 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سند عادی چیست؟ امروزه برای اینکه‌ حکمی در دادگاه صادر شود و یا جرمی اثبات‌گردد از اسناد موجود استفاده ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. اسناد به طور کلی به دو دسته سند رسمی و سند عادی تقسیم ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند. اسناد ‌‌‌‌‌‌‌می‌توانند به قاضی کمک کنند تا بهتر پرونده موجود را تجزیه و تحلیل کند و در خصوص آن احکامی را صادر کند. سند عادی یکی از انواع اسنادی ‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که ‌‌‌‌‌‌‌‌می‌توان با کمک‌ آن واقعیت جرم یا موضوع مورد بررسی را تشخیص داد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص سند عادی توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: سند عادی

سند عادی چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در قانون کشور ما اسناد به دو نوع کلی رسمی و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی تقسیم بندی ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند که کاربرد‌‌‌‌‌‌‌‌های فراوانی دارند. اسناد رسمی به طور کلی به اسنادی گفته ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که در دفاتر اسناد رسمی و توسط مامورین رسمی تنظیم ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند. اسناد ‌‌‌‌‌‌‌رسمی ‌دارای برخی شرایط ‌‌‌‌‌‌‌می‌باشند که با وجود آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌می‌توان‌ گفت یک سند رسمی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌می‌آید. اما اگر سند دارای این ‌شرایط نباشد به آن سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی می‌گویند. سند رسمی ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست دارای شرایط زیر باشد:

  • تنظیم با دخالت یک مامور رسمی صورت پذیرد.
  • مامور تنظیم کننده سند ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست صلاحیت انجام این کار را داشته باشد.
  • مامور تنظیم کننده سند ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست مقررات تنظیم اسناد رسمی را رعایت کرده باشد.

چنانچه سندی دارای هریک از شرایط بالا نباشد سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌می‌آید. به بیان ساده‌تر سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی به سندی گفته ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که میان دو فرد تنظیم و امضا ‌‌‌‌‌‌‌می‌شود و دارای اثر انگشت یا امضا است. به عنوان مثال قولنامه یک سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی است زیرا این نوع سند میان افراد عادی جامعه تنظیم و امضا شده و دارای ویژگی‌‌‌‌‌‌‌‌های سند ‌‌‌‌‌‌‌رسمی ‌نیست. اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی دارای برخی مزیت‌‌‌‌‌‌‌‌های سند رسمی نیستند، به عنوان مثال ‌‌‌‌‌‌‌نمی‌توان یک سند رسمی را انکار کرد اما ممکن است افراد موضوع اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی را در دادگاه انکار کنند. اما در جامعه امروزی اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی زیادی تنظیم و امضا ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند و افراد در انجام امور روزمره خود نیز از این اسناد کمک ‌‌‌‌‌‌‌می‌گیرند.

برای آشنایی با راه های ابطال سند کلیک کنید.

اسناد عادی در حکم اسناد رسمی

در برخی موارد اسنادی تنظیم ‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند که با وجود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی بودن حکم سند رسمی را دارند و از اعتبار اسناد رسمی برخوردار هستند. برای اینکه یک سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی به عنوان یک سند رسمی شناخته شود ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست دارای شرایط زیر باشد:

  • چنانچه فردی که سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی تنظیم شده بر علیه او است تایید کند که سند را تنظیم و امضا کرده است سند دیگر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌نمی‌آید و در حکم سند رسمی خواهد بود.
  • اگر فردی که سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی بر علیه او است تنظیم سند را انکار کند اما اثبات شود که او سند را امضا نموده و امضا یا اثر انگشت او روی سند باشد سند در حکم اسناد رسمی خواهد بود.

برای اطلاع از نکات مربوط به سند رسمی کلیک کنید.

اعتبار سند عادی چقدر است‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

با توجه به توضیحاتی که در بالا گفته شد ممکن است برایتان سوال شود که اعتبار سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی چقدر است؟ که در این خصوص ‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست بگوییم‌‌‌‌‌‌‌ با وجود اینکه اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی دارای مزیت‌‌‌‌‌‌‌‌های اسناد رسمی نیستند اما از اعتبار زیادی در قانون ‌برخوردار هستند و در دادگاه نیز بسیار معتبر هستند. چنانچه اصالت آن‌ها مورد تعرض واقع نشود یا در دادگاه اصالتشان تایید شود می‌توانند مبنای صدور حکم نیز قرار گیرند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند عا‌دی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند عا‌دی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اگر سند توسط مامور رسمی تنظیم نشود سند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌می‌آید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله در این صورت جزو اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی خواهد بود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی نیز دارای اعتبار هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله اسناد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌عا‌دی نیز از اعتبار خوبی برخوردار هستند.



:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سوء پیشینه کیفری برای چیست؟ هرگاه فردی جرمی را مرتکب ‌‌‌‌می‌شود مجازات تعیین شده در قانون در خصوص او اعمال خواهد شد. اما گاهی دیده ‌‌‌‌می‌شود که قانونگذار آن مجازات را کافی ‌‌‌‌نمی‌داند و علاوه بر آن مجازات تبعی را نیز‌‌‌‌ برای مجرم در نظر ‌‌‌‌می‌گیرد. ‌‌‌‌سوء پیشینه کیفری یک مجازات تبعی به شمار ‌‌‌‌می‌رود که باعث ‌‌‌‌می‌شود مجرمین قادر به انجام برخی امور نباشند و نتوانند از تمام حقوق خود در جامعه استفاده کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص سوء پیشینه کیفری و موارد آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: سوء پیشینه کیفری

سوء پیشینه کیفری چیست‌‌ ؟

‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی یکی از مجازات‌‌‌‌‌های تبعی ‌‌‌‌می‌باشد که قانونگذار آن ‌را برای برخی مجرمین تعیین نموده است. هرگاه مجرمی به ارتکاب جرائم عمدی محکوم شود و مجازات جرم او نیز اعمال گردد برای او ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت ‌‌‌‌می‌شود و در واقع فرد به عنوان یک فرد سابقه دار در ارتکاب جرم شناخته ‌‌‌‌می‌شود.

حال سوالی که ممکن است در ذهنتان پیش بیاید این ‌‌‌‌می‌باشد که ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی چه پیامد‌‌‌‌‌هایی را برای مجرم به همراه خواهد داشت؟ که در این خصوص باید بگوییم مهم‌‌ترین پیامد این نوع مجازات محروم شدن از حقوق اجتماعی ‌‌‌‌می‌باشد. از‌‌‌‌ آنجایی که در جامعه امروزی برای انجام هرکاری از فرد گواهی عدم‌‌‌‌ ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی درخواست ‌‌‌‌می‌شود ‌‌‌‌می‌توان گفت که دارا بودن ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌می‌تواند ما را از انجام برخی امور در زندگی بازدارد و در واقع حقوق اجتماعی ما را سلب ‌‌‌‌می‌کند.

‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی در خصوص همه جرائم‌‌‌‌ لحاظ ‌‌‌‌نمی‌شود و فقط در مواردی که قانونگذار تعیین کرده است برای مجرم در نظر گرفته خواهد شد. نکته حائز اهمیت این است که ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی به صورت ‌‌‌‌دائمی‌ نبوده و پس از گذشت مدت زمان تعیین شده در قانون فرد مجرم اعاده حیثیت ‌‌‌‌می‌شود و ‌‌‌‌سوء سابقه او پاک خواهد شد.

برای ورود به سامانه عدم سوء سابقه ثنا کلیک کنید.

موارد ثبت سوء پیشینه کیفری

همانطور که در بالا گفتیم ‌‌‌‌سوء سابقه ‌‌‌‌کیفر‌ی در صورت ارتکاب برخی جرائم تعیین شده توسط قانون گذار برای مجرم ثبت ‌‌‌‌می‌شود. مدت زمان ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی برای هر جرم متفاوت است و بر اساس مجازات جرائم تعیین خواهد گردید. در زیر موارد ثبت ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی به همراه مدت زمان آن‌‌‌‌‌ها ذکر شده است:

  • جرائم با مجازات سلب حیات و حبس ابد: ثبت هفت سال ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی
  • جرائم با مجازات قطع عضو و قصاص به گونه‌ای که دیه جنایت بیش از یک دوم دیه مجنی علیه بوده باشد، حبس تا درجه ۴ و نفی بلد: ثبت سه سال.
  • جرائم با مجازات حبس درجه ۵، شلاق حدی، قصاص اعضای بدن به گونه‌ای که دیه تعیین شده برای جنایت یک دوم‌ دیه مجنی علیه و یا کمتر از یک دوم دیه او باشد: ثبت دو سال.

برای کسب اطلاع از مدارک لازم برای گواهی عدم سوء پیشینه کیفری کلیک کنید.

در چه مواردی سوء پیشینه کیفری ثبت ‌‌‌‌نمی‌شود‌‌ ؟

با وجود اینکه ثبت ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی برای برخی مجرمین الزا‌‌‌‌می ‌است اما گاهی شرایطی وجود دارد که مقام قضایی برای فرد ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت نخواهد کرد. مواردی که در آن‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت ‌‌‌‌نمی‌شود به شرح زیر هستند:

  • چنانچه مجرم مرتکب جرم قابل گذشتی شده باشد و شاکی رضایت دهد تا اعمال مجازات متوقف شود مجازات تبعی فرد مجرم نیز رفع ‌‌‌‌می‌گردد و برای او ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت ‌‌‌‌نمی‌شود.
  • در برخی موارد فرد اشتباها به عنوان مجرم شناخته شده و مجازاتی برای او تعیین ‌‌‌‌می‌شود اما اگر فرد تبرئه شود و مشخص شود که مجرم نیست ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی برای او ثبت نخواهد شد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سوء پیشینه کیفر‌ی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سوء پیشینه کیفر‌ی پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

چرا سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی یک نوع مجازات به حساب ‌‌‌‌می‌آید‌‌ ؟

زیرا ‌‌‌‌می‌تواند فرد را از انجام برخی امور بازدارد که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر فرد به طور سهوی مجرم شناخته شود بازهم برای او ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت ‌‌‌‌می‌شود‌‌ ؟

خیر در این صورت اگر فرد تبرئه شود برای او ‌‌‌‌سوء پیشینه ‌‌‌‌کیفر‌ی ثبت ‌‌‌‌نمی‌شود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.



:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

سهم الارث دختر با توجه به سایر بازماندگان تعیین می شود. در حقوق ایران قوانین ارث آمره می‌باشند. به این معنی که افراد نمی‌توانند برخلاف این قوانین با یکدیگر توافق کنند. قواعد ارث و تقسیم ماترک متوفی در ایران از شرع اسلامی گرفته‌شده است. این قواعد برگرفته‌شده از شرع اسلام دارای اصول و حالات و استثنائات فراوان می‌باشد. یکی از موارد مهم در قانون ارث سهم الارث دختر است که شرایط و حالت‌های مختلفی دارد. گاهی نصف میزان یک پسر ارث می‌برد و گاهی یک میزان مشخص از ماترک را ارث می‌برد. در ادامه این مطلب سهم الارث دختر و حالت‌های مختلف آن خواهیم پرداخت.

منبع: سهم الارث دختر 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سهم الارث دختر در طبقات مختلف ارث

مطابق قانون ارث در ایران، خویشاوندان نسبی (خویشاوندی خونی یا ناشی از تولد) که از متوفی ارث خواهند برد به سه طبقه تقسیم‌بندی می‌شوند. که افراد هر یک از طبقات بر افراد طبقه پایین‌تر خود ارجح می‌باشند. به عنوان مثال با وجود پدر و مادر و فرزندان متوفی که در طبقه اول قرار دارند. افراد طبقه دوم ارث نمی‌برند.

با توجه به قانون طبقه‌بندی خویشاوندان جایگاه دختر در طبقات سه‌گانه ارث، طبقه اول است. همان‌طور که اشاره کردیم طبقه اول بر طبقات پایین‌تر از خود ارجح است. بنابراین اگر متوفی تنها یک فرزند دختر هم داشته باشد سایر خویشاوندان در طبقات دوم و سوم ارث نخواهند برد. برای آشنایی کامل با طبقات ارث کلیک کنید.

مروری بر طبقات ارث

همان‌طور که گفتیم خویشاوندان نسبی که امکان ارث‌بری از متوفی را دارند بر اساس قانون ایران به سه طبقه تقسیم می‌شوند. و افراد طبقات بالا بر طبقه پایین‌تر خود ارجحیت دارند و مقدم‌اند. این سه طبقه عبارت‌اند از:

اول: طبقه اول شامل پدر، مادر، فرزندان، فرزندانِ فرزندان ( نوه، نتیجه و …) می‌شود.

دوم: طبقه دوم شامل اجداد (پدربزرگ و مادربزرگ) تا هراندازه بالا رود، برادر و خواهر، فرزندانِ برادر و خواهر تا هراندازه پایین رود؛ می‌شود.

سوم: طبقه سوم شامل عمو و عمه‌ها، خاله و دایی‌ها ، و فرزندان آن‌ها تا هراندازه که پایین‌تر رود؛ می‌شود.

برای اطلاع از نحوه دریافت سهم دختر از حقوق پدر فوت شده کلیک کنید.

سهم الارث دختران از والدین

دختران در صورتی که هنگام فوت والدینشان زنده باشند از آن‌ها ارث می‌برند. در صورتی که دختر زودتر از پدرش یا زودتر از مادرش فوت کند از آن‌ها ارث نخواهد برد. به عبارت دیگر فرد فوت‌شده از انسان زنده ارث نمی‌برد. بنابراین شرط اول ارث بردن از متوفی این است که در قید حیات باشید! علاوه بر شرط حیاط شروط دیگری نیز برای ارث‌بَری از والدین وجود دارد. این شروط عبارت  از عدم وجود موانع ارث می‌باشد.

درنهایت باید اشاره کنیم که برخلاف تصور مردم در تقسیم ارث مادر و تقسیم ارث پدر میان فرزندان تفاوتی وجود ندارد. به طور کلی درصورتی که دختر تنها وارث باشد کل اموال به او می‌رسد. اگر تنها فرزند باشد اما از طبقه اول وارث دیگری باشد یک‌دوم اموال به دختر می‌رسد. اگر وارثین چند دختر باشد و افراد دیگری نیز از طبقه اول باشند دوسوم اموال میان دختران به مساوی تقسیم می‌شود. در صورتی که در فرض آخر فرزندان متشکل از دختر و پسر باشد ارث به نسبت دو به یک میان فرزندان تقسیم می‌شود.

موانع ارث چیست ؟

علاوه بر شرط حیات وارث بعد از فوت ارث‌دهنده سایر موانع ارث به شرح زیر است:

اول: وارث که در فرض ما دختر است پدر یا مادر را به قتل نرسانده باشد. قتل پدر یا مادر باعث می‌شود که از ارث آن‌ها محروم شود.

دوم: اگر پدر یا مادر مسلمان باشند و دختر کافر باشد. بر اساس قانون کافر از مسلمان ارث نمی‌برد.

سوم: دختر از زنا متولد نشود. ولادت از زنا باعث محرومیت از ارث والدین می‌شود خواه فرزند دختر خواه پسر باشد.

سهم الارث دختر در حالت‌های مختلف

در این بخش ما سه حالت را برای ارث‌بری دختر در نظر گرفته‌ایم. این سه حالت عبارت‌اند از: اول وارثین منحصر به فرزندان متوفی شود (دختر یا دختران یا پسر و دختر)، دوم وارثین شامل پدر و مادر و یک دختر متوفی باشد، سوم وارثین شامل پدر و مادر و دختران (فرزندان) متوفی باشد.

حالت اول؛ وارثین منحصر به فرزندان متوفی

در حالت اول که تنها وارثین متوفی فرزندان او هستند یعنی در طبقه اول خویشاوندی غیر از فرزندان باقی اعضا (پدر و مادر متوفی) در قید حیات نمی‌باشند. بدین ترتیب بر اساس ماده 907 قانون مدنی ارث متوفی میان فرزندان این‌گونه تقسیم می‌شود:« ….. اگر فرزند ، منحصر به یکی باشد خواه پسر خواه دختر تمام ترکه به او می‌رسد . و اگر اولاد متعدد باشند ولی تمام پسر ، یا تمام دختر ، ترکه بین آن‌ها بالسویه تقسیم می‌شود . اگر اولاد متعدد باشند و بعضی از آن‌ها پسر و بعضی دختر ، پسر دو برابر دختر ارث می‌برد.»

بنابراین حتی اگر تنها وارث متوفی یک دختر باشد تمام ارث به او می‌رسد. اگر متوفی فقط چند دختر داشته باشد و وارث دیگری غیر از دختران نداشته باشد تمام ارث بین دختران به مساوی تقسیم می‌شود. و وراث متوفی تنها فرزندان او شامل پسر و دختر شود. ارث میان فرزندان به نسبت دو به یک تقسیم می‌شود. (سهم پسران دو و سهم دختران یک است.)

حالت دوم سهم الارث دختر؛ وارثین پدر و مادر و یک دختر

در حالتی که پدر و مادر متوفی در قید حیات باشند. و متوفی تنها یک فرزند دختر داشته باشد. آنگاه اموال متوفی میان وارثین وی که شامل این سه نفر می‌شوند به شرح ماده 908 قانون مدنی تقسیم می‌گردد. به این ترتیب که سهم الارث پدر و مادر هر یک به طور جداگانه یک‌ششم از ارث می‌باشد. و دختر نیز نصف اموال را به ارث می‌برد. بنابراین سهم دختر از ارث سه‌ششم است و سهم پدر و مادر متوفی جمعاً دوششم می‌شود. در مجموع پنج‌ششم از اموال متوفی به این صورت تقسیم می‌شود. یک‌ششم باقی‌مانده به نسبت سهم‌های آن‌ها بینشان تقسیم می‌شود.

حالت سوم؛ وارثین پدر و مادر و دختران متعدد

در حالت سوم هم پدر و مادر متوفی در قید حیات‌اند و هم متوفی چند فرزند دختر به عنوان ورثه دارد. در این صورت بر اساس ماده 909 قانون مدنی تقسیم ارث به این شرح است. مادر و پدر متوفی هرکدام به طور جداگانه یک‌ششم ارث می‌برند. و چهارششم اموال میان دختران متوفی تقسیم می‌شود. اگر فقط مادر یا پدر متوفی زنده مانده باشد آنگاه یک‌ششم از اموال باقی می‌ماند. این یک‌ششم باقی‌مانده به نسبت یک‌پنجم به پدر یا مادر و چهارپنجم میان دختران تقسیم می‌گردد.

سهم الارث نوه دختری از متوفی

در حقوق ایران تا زمانی که متوفی فقط یک فرزند زنده باشد نوه‌ها از متوفی هیچ ارثی نمی‌برند. اما اگر تمام فرزندان متوفی فوت‌شده باشند. نوه‌ها به عنوان خویشاوندان طبقه اول متوفی ارث خواهند برد. نکته جالب در سهم الارث نوه‌ها این است که نوه‌ها همان سهم الارث پدر یا مادر خود را که فرزند متوفی بود می‌برند. یعنی اگر متوفی یک پسر و دختر داشته باشد که هر دو فوت شدند. نوه‌های دختری یک‌سوم از اموال را به ارث می‌برند و نوه‌های پسری دوسوم ارث می‌برند. درواقع همان نسبت دو به یک میان فرزند پسر و دختر متوفی رعایت می‌شود.

به عبارت دیگر تصور کنید اگر دختر متوفی در فرض حیات خود یک‌پنجم اموال را به ارث می‌برد. اکنون که دختر متوفی در قید حیات نیست. فرزندان او همان یک‌پنجم ارث مادر خود را به ارث می‌برند. و مطابق قانون میان خود تقسیم می‌کنند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

سهم الارث دختر از پدر و از مادر چه قدر است ؟

برخلاف تصور مردم در تقسیم ارث مادر و تقسیم ارث پدر میان فرزندان تفاوتی وجود ندارد. نحوه تقسیم اموال و میزان سهم الارث دختر از والدین خود به تفصیل در متن آمده است.

حالت‌های مختلف برای تعیین سهم الارث دختر چیست ؟

سه حالت برای ارث‌بَری دختر از والدین وجود دارد که شامل اول وارثین منحصر به فرزندان متوفی شود (دختر یا دختران یا پسر و دختر)، دوم وارثین شامل پدر و مادر و یک دختر متوفی باشد، سوم وارثین شامل پدر و مادر و دختران (فرزندان) متوفی باشد.



:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال چه تفاوتی دارد؟ همانطور که همه ما می‌دانیم برای هر نوع جرمی در قانون مجازات مشخصی در نظر گرفته شده است و مجرم می‌بایست طبق آن مجازات شود. اما ‌گاهی شرایط مجازات فرد فراهم نیست و دادگاه نمی‌تواند او را به مجازات تعیین شده در قانون محکوم کند‌. نوجوانان از جمله کسانی هستند که در صورت ارتکاب جرم به مجازات‌های سبک‌‌‌تری محکوم می‌شوند و این کار دلایل خاص خود را دارد. در ادامه قصد داریم در خصوص مجازات و اقدامات تامینی برای نوجوانان بین 15 تا 18 سال توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا نوجوانان بین 15 تا 18 سال نیز در صورت ارتکاب جرم مجازات می‌شوند‌‌‌‌ ؟

نوجوانان نیز مانند افراد بزرگسال ممکن است مرتکب جرائمی شوند که شامل مجازات شود. دلیل اینکه قاضی افراد مجرم‌ را مجازات می‌کند این است که فرد اصلاح شود و حق و حقوق شاکی او نیز حفظ گردد. اما مجازات مجرم نباید باعث وارد شدن آسیب‌های جبران ناپذیر به او شود و در هر صورت قاضی تلاش می‌کند تا مجازات سبک‌‌‌تری را برای مجرم وضع نماید. نوجوانان بین سن ۱۵ تا ۱۸ سال نیز از جمله کسانی هستند که در صورت ارتکاب جرم مستحق مجازات‌های سنگین نیستند و چنانچه مرتکب جرمی شوند قاضی مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی خاصی را برای آن‌ها در نظر می‌گیرد.

مجازات و اقدامات تامینی نوجوانان بین 15 تا 18 سال

همانطور که گفتیم اگر نوجوانی مرتکب جرمی شود قاضی برای او مجازات و اقدامات تامینی متفاوتی را در نظر می‌گیرد. اگر نوجوانان مرتکب جرائم تعزیری شوند مجازات‌های زیر برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد:

  • تعزیر درجه یک تا سه: از دو تا پنج سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
  • تعزیر درجه چهار: یک تا سه سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
  • تعزیر درجه پنج: انجام 180 تا 720 ساعت خدمات عمومی رایگان، پرداخت جریمه نقدی از 10 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال، از سه ماه تا یک سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
  • تعزیر درجه شش: به انجام رساندن 60 تا 180 ساعت خدمات عمومی رایگان، پرداخت جریمه نقدی از یک‌ میلیون تا ده میلیون ریال.
  • تعزیر درجه هفت و هشت: تا یک میلیون ریال جریمه نقدی.

نکته مهم: چنانچه نوجوان به انجام خدمات عمومی محکوم شده باشد میزان انجام خدمات نباید در روز بیش از چهار ساعت تعیین شود.

تبدیل مجازات نوجوانان از ۱۵ تا ۱۸ سال

مجازات تعیین شده برای نوجوانان معمولا قابل تبدیل نیستند اما در مواردی که مجازات مجرم نگهداری یا پرداخت جریمه نقدی باشد قاضی می‌تواند با در نظر گرفتن شرایط نوجوانان این مجازات را به نگهداری در منزل در ساعات معین شده توسط دادگاه و یا اینکه نگهداری در کانون اصلاح و تربیت در دو روز آخر هفته تبدیل کند که مدت زمان مجازات جایگزین شده نیز می‌تواند سه ماه تا پنج سال باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مجازات جرم تعزیری درجه یک تا سه برای نوجوانان ۱۵ تا هجده سال چقدر است‌‌‌‌ ؟

در صورت ارتکاب این درجه جرم نوجوان به نگهداری از دو تا پنج سال در کانون اصلاح و تربیت محکوم می‌شود.

اگر مجازات نوجوانان انجام خدمات عمومی باشد ساعت انجام خدمات در روز چقدر است‌‌‌‌ ؟

در این صورت نباید مدت انجام خدمات بیش از چهار ساعت در روز تعیین شود.



:: بازدید از این مطلب : 136
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تفخیذ چیست ؟ برقراری رابطه جنسی میان زوجین علاوه بر اینکه فواید زیادی برای بدن آن‌ها به همراه می‌آورد بلکه باعث بارور شدن و فرزند آوری و همچنین نزدیک‌‌‌تر شدن ارتباط میان زن و مرد می‌شود. اما گاهی دیده می‌شود که ارتباط جنسی میان زن و شوهر صورت نمی‌گیرد و دو همجنس مرتکب این عمل می‌شوند که از دیدگاه قانون جرم بوده و حدودی برای آن‌ تعیین گردیده است. برای برقراری ارتباط جنسی میان افراد در هر کشور قوانینی وضع گردیده‌اند و افراد می‌بایست به آن‌ها عمل نمایند. در ادامه قصد داریم در خصوص تفخیذ که نوعی رابطه جنسی حرام است توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: تفخیذ چیست

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تفخیذ چیست‌‌‌ ؟

تفخیذ به برقراری یک‌ نوع رابطه جنسی حرام گفته می‌شود که قانونگذار آن ‌را منع نموده است و چنانچه فردی مرتکب آن شود مجازات خواهد شد. اگر بخواهیم مفهوم جرم تفخیذ را ساده‌‌‌تر بیان نماییم می‌بایست بگوییم هرگاه مردی اندام جنسی خود را میان ران‌ها و نشیمنگاه مرد دیگر قرار دهد و به قصد لذت این کار را انجام داده باشد جرم تفخیذ صورت گرفته است و مرتکبین آن‌ شامل مجازات خواهند شد. همچنین در قانون کشور ما بیان‌ شده است که آمیزش جنسی کمتر از حدود ختنه گاه جرم تلقی شده و به این مورد نیز تفخیذ گفته می‌شود.

مجازات جرم تفخیذ

از آنجایی که جرم ‌تفخیذ عملی زشت و ناپسند است و از دیدگاه دینی نیز منع شده است قانونگذاران نیز آن‌ را جرم دانسته و هر عملی که‌ از نظر قانون جرم تلقی شود شامل مجازات می‌شود. مجازات جرم قبیح تفخیذ صد ضربه شلاق می‌باشد که در خصوص فاعل و مفعول اجرا خواهد گردید. مجازات این جرم از نوع حدی بوده و امکان اینکه‌ در مجازات تخفیف داده شود و یا مجازات تغییر کند وجود نخواهد داشت.

نکته حائز اهمیت این است برای تکرار جرم تفخیذ مجازات سخت‌‌‌تری تعیین شده است، چنانچه افراد سه یا چهار بار مرتکب این جرم شوند و هر بار نیز مجازات در خصوص آن‌ها اعمال شده باشد اگر بازهم این جرم را تکرار کنند مجازات آن‌ها اعدام خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مجازات رابطه نامشروع کلیک کنید.

نحوه اثبات جرم تفخیذ چگونه است‌‌‌ ؟

برای اینکه‌ مجازات تفخیذ در خصوص افراد اجرا شود می‌بایست حتما جرم آن‌ها در مرجع قضایی به اثبات رسیده باشد. اثبات جرم تفخیذ از دو را شهادت شاهدین و اقرار ممکن می‌باشد که هردو در زیر شرح داده شده‌اند:

  • شهادت‌ شاهدین

چنانچه چهار مرد عادل یا سه مرد و دو زن که شاهد وقوع جرم تفخیذ بوده‌اند دارای شرایط شهادت دادن باشند و در دادگاه شهادت دهند جرم اثبات خواهد شد.

  • چنانچه فرد مجرم در دادگاه چهار بار اقرار کند که مرتکب جرم تفخیذ شده است این جرم اثبات خواهد شد. اما اگر تعداد دفعات اقرار کمتر از چهار بار باشد مجرم به جای صد ضربه شلاق به مجازات ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود. اقرار مجرم نیز باید صحیح باشد تا بتوان با استناد به آن جرم را اثبات نمود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفخیذ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ‌تفخیذ پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مجازات جرم تفخیذ چیست‌‌‌ ؟

مجازات جرم ‌تفخیذ صد ضربه شلاق خواهد بود.

در صورت تکرار جرم ‌تفخیذ بیش از سه بار مجازات مجرم چیست‌‌‌ ؟

در این صورت مجرم به اعدام محکوم می‌شود.

اثبات جرم ‌تفخیذ چگونه است‌‌‌ ؟

اثبات این جرم از دو راه شهادت و اقرار امکانپذیر بوده که در متن مقاله توضیحات کامل‌‌‌تر آمده است.

 

منبع: تفخیذ چیست



:: بازدید از این مطلب : 143
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه چشم ، کوری ، کاهش بینایی چگونه محاسبه می‌شود؟ چشم یکی از اجزای بسیار مهم در بدن ما انسان‌‌‌‌ها است که بدون‌‌‌ دارا بودن آن زندگی کردن و انجام امور خود بسیار سخت ‌‌‌می‌شود. چشم‌‌‌‌ها به ما کمک ‌‌‌می‌کنند که محیط اطرافمان را ببینیم، مطالعه کنیم و… که به همین دلایل وجود آن‌‌‌‌ها بسیار ضروری است. اما در برخی موارد دیده ‌‌‌می‌شود که فردی باعث از بین بردن چشم فرد‌‌‌ دیگر یا کاهش بینایی او ‌‌‌می‌شود که در این صورت ‌‌‌می‌بایست دیه او را پرداخت کند. در ادامه قصد داریم در خصوص دیه کوری چشم یا همان از بین بردن چشم و کاهش بینایی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: دیه چشم

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

دیه از بین بردن بینایی و کوری چشم انسان چقدر است ؟

چنانچه فردی بینایی دیگری را از او سلب کند و باعث کور شدن ‌چشم او شود مجرم به حساب ‌‌‌می‌آید و موظف به پرداخت دیه خواهد بود. مقدار دیه از بین بردن بینایی و کوری ‌چشم به شرح زیر ‌‌‌می‌باشد:

از بین بردن بینایی هر دو ‌چشم: چنانچه مجرمی بینایی هر دو ‌چشم سالم فرد را از او سلب کند ‌‌‌می‌بایست دیه یک انسان کامل را به او بپردازد که مقدار آن در سال‌‌‌‌های مختلف متفاوت است.

از بین بردن بینایی یکی از ‌چشم‌‌‌‌ها: اگر فردی باعث از بین رفتن بینایی یکی از ‌چشم‌‌‌‌های دیگری شود ‌‌‌می‌بایست نصف دیه کامل انسان را به او پرداخت کند.

نکته: در اینجا منظور از ‌چشم سالم ‌چشمی است که بینایی دارد و ‌‌‌می‌تواند ببیند و در واقع ‌‌‌می‌توان گفت انحراف، ضعیف بودن ‌چشم و… در تعیین دیه آن تاثیر گذار نیست.

برای آشنایی با مقدار دیه اعضای بدن کلیک کنید.

دیه از بین بردن ‌چشم‌ افرادی که تنها یک چشم بینا دارند چقدر است ؟

برخی افراد به دلایل مختلف تنها دارای یک عدد ‌چشم ‌‌‌می‌باشند و ‌چشم دیگر آن‌‌‌‌ها بینا نیست. چنانچه فردی تنها ‌چشم این افراد را از بین ببرد ‌‌‌می‌بایست دیه سنگینی را به فرد قربانی پرداخت کند. دیه از بین بردن ‌چشم فردی که تنها دارای یک ‌چشم بینا است به شرح زیر ‌‌‌می‌باشد:

  • اگر ‌چشم دیگر فرد به طور مادرزادی یا به دلیل بروز اتفاقات غیر جنایی بینا نباشد مجرمین در صورت از بین بردن تنها ‌چشم سالم آن‌‌‌‌ها ‌‌‌می‌بایست دیه یک انسان کامل را پرداخت نمایند.
  • اگر ‌چشم دیگر فرد به دلایل جنایی از بین رفته باشد مجرمی که ‌چشم دیگر را از بین برده است ‌‌‌می‌بایست نصف دیه کامل یک انسان را به فرد آسیب دیده پرداخت کند.

مقدار دیه کاهش بینایی انسان

گاهی اوقات مجرم ضربه‌‌‌‌‌ای را به جسم فرد وارد ‌‌‌می‌کند که این ضربه باعث کاهش بینایی فرد ‌‌‌می‌شود که در این صورت‌‌‌ به او دیه تعلق خواهد گرفت. برای مثال ضربه‌‌‌‌‌ای که مجرم وارد ‌‌‌می‌کند باعث پدید آمدن لکه‌‌‌‌‌ای در ‌چشم ‌‌‌می‌شود که آن قسمت ‌چشم دیگر ‌‌‌نمی‌تواند ببیند. مقدار دیه‌‌‌ کاهش بینایی به شرح زیر می‌باشد:

  • اگر بتوان میزان کاهش بینایی را مشخص کرد مبلغ دیه با توجه به دیه کاهش بینایی نسبت به دیه از بین بردن کلی بینایی تعیین خواهد شد.
  • اگر مقدار کاهش بینایی قابل مشخص کردن نباشد به فرد آسیب دیده ارش تعلق گرفته و دیه او بر اساس نظر کارشناس و میزان آسیب دیدگی ‌چشم او تعیین ‌‌‌می‌شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه چشم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه چشم پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

منظور از ‌چشم سالم انسان در حین تعیین دیه چیست ؟

منظور از ‌چشم سالم انسان ‌‌‌‌چشمی‌ است که ‌‌‌می‌تواند ببیند و انحراف، ضعیف بودن ‌چشم و… نیز ‌‌‌نمی‌توانند در تعیین دیه تاثیری داشته باشند.

دیه کوری هردو ‌چشم انسان چقدر است ؟

دیه کوری ذو ‌چشم معادل دیه کامل یک انسان ‌‌‌می‌باشد که توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا کاهش بینایی نیز شامل دیه ‌‌‌می‌شود ؟

بله کاهش بینایی نیز شامل دیه شده که مقدار آن در متن مقاله شرح داده شده است.

 

منبع: دیه چشم



:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه دنده چطور باید دریافت کنیم؟ استخوان‌ها‌ بخش زیادی از بدن انسان را تشکیل می‌دهند و نقش مهمی را در بدن انسان ایفا می‌کنند. وجود استخوان در بدن باعث محافظت از ماهیچه‌ها‌ می‌شود و به طور کلی می‌توان گفت استخوان ساختمان بدن را تشکیل می‌دهد. در قانون کشور ما برای هرگونه آسیب به استخوان‌ها‌ی بدن دیه مشخصی تعیین گردیده است و هر فردی که به هر کدام از استخوان‌ها‌ی بدن دیگری لطمه وارد کند می‌بایست دیه آن را بپردازد. استخوان‌ها‌ی دنده انسان نیز یکی از مواردی هستند که شامل دیه می‌شوند. در ادامه قصد داریم در خصوص دیه شکستن، در رفتن و ترک خوردن استخوان‌ها‌ی دنده توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: دیه دنده 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

حکم آسیب به استخوان‌ها‌ی دنده

‌‌‌‌د‌نده نام استخوانی است که در دور قلب و شش‌ها‌ قرار گرفته است. تعداد استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده انسان دوازده عدد می‌باشد و این استخوان‌ها‌ قفسه سینه را تشکیل داده‌‌‌‌اند‌. اگر به استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده کوچکترین ضربه‌‌ای‌ وارد شود ممکن است قلب، شش‌ها‌، رگ‌ها‌ و… نیز دچار آسیب شوند و این استخوان از حساسیت زیادی در بدن برخوردار می‌باشد.

از این رو قانونگذار نیز برای آسیب رساندن به استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده دیه مشخصی را تعیین کرده است و هر فردی که با اعمال ضربه باعث آسیب رسیدن به استخوان ‌‌‌‌د‌نده دیگری شود می‌بایست مقدار دیه‌‌ای‌ که در قانون معین گردیده است را به او بپردازد. پس با این حساب می‌توان گفت که هر گونه آسیبی به استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده شامل دیه می‌شود و مقدار دیه نیز توسط قانونگذار تعیین گردیده است.

برای محاسبه دیه اعضای بدن کلیک کنید.

دیه شکستن هر یک از استخوان‌ها‌ی دنده

در اکثر موارد دیده می‌شود که مجرمین با وارد کردن ضربه باعث شکسته شدن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده فرد قربانی می‌شوند. در این صورت مجرم می‌بایست مقدار دیه ذکر شده در زیر را به قربانی پرداخت کند:

  • دیه شکستن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده دور قلب: دیه آن معادل یک چهلم دیه کامل انسان خواهد بود.
  • دیه شکستگی سایر استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده انسان: در این صورت دیه معادل یک صدم دیه کامل انسان است.

دیه در رفتن استخوان‌ها‌ی دنده چقدر است‌‌‌‌ ؟‌

در برخی مواقع نیز آسیب به استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده باعث شکستن آن‌ها‌ نمی‌شود و ممکن است استخوان ‌‌‌‌د‌نده دچار در رفتگی شود. در این صورت مقدار دیه در رفتن استخوان ‌‌‌‌د‌نده به شرح زیر می‌باشد:

  • دیه در رفتن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده دور قلب: در این صورت مقدار دیه هفت و نیم هزارم دیه کامل انسان خواهد بود.
  • دیه در رفتن دیگر استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده: در این صورت مقدار دیه پنج هزارم دیه کامل انسان خواهد بود.

دیه ترک خوردن استخوان‌ها‌ی دنده

قانونگذار برای ترک خوردن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده نیز مقدار دیه مشخصی را تعیین ‌نموده است. مقدار دیه ترک خوردن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده به شرح زیر است:

  • دیه ترک خوردن استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده دور قلب: مقدار دیه یک هشتادم دیه کامل انسان خواهد بود.
  • دیه ترک خوردن دیگر استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده: مقدار دیه هفت هزارم دیه کامل انسان خواهد بود.

دیه کندن استخوان دنده

گاهی دیده می‌شود که حین ارتکاب جنایت و درگیری یا بروز حادثه‌‌ای‌ قسمتی از استخوان ‌‌‌‌د‌نده کنده می‌شود که در این مورد نیز قانونگذار دیه تعیین کرده است. در این صورت دیه کندن استخوان ‌‌‌‌د‌نده ارش خواهد بود و با توجه به میزان آسیب دیدگی و نظر کارشناس تعیین می‌شود.

نکته: دیه کامل امسال 480 میلیون تومان می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه دنده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه دنده پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

چرا آسیب به استخوان‌ها‌ی ‌‌‌‌د‌نده شامل دیه می‌شود‌‌‌‌ ؟‌

این استخوان نقش مهمی ‌را در بدن ایفا می‌کند ‌و اگر به آن آسیبی برسد حتی نفس کشیدن نیز برای انسان سخت می‌شود و به همین دلیل قانونگذار در این خصوص حساسیت نشان داده و دیه تعیین نموده است.

دیه کندن استخوان ‌‌‌‌د‌نده چقدر است‌‌‌‌ ؟‌

دیه کندن استخوان ‌‌‌‌د‌نده ارش بوده و با توجه به میزان آسیب دیدگی و نظر کارشناس تعیین می‌شود.

 

منبع: دیه دنده 



:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه بینی و شکستن بینی چطور محاسبه می‌شود؟ در قانون کشور ما برای تمامی اعضای بدن د‌یه تعیین شده است و اگر هر عضو بدن دچار آسیب شود فردی که باعث آن ‌آسیب شده می‌بایست د‌یه مشخصی را پرداخت کند. در برخی موارد نیز قسمتی از بدن آسیب می‌بیند که در قانون برای آن د‌یه تعیین‌ نگردیده است. در این صورت به فرد آسیب دیده ارش تعلق می‌گیرد. بینی نیز یکی از مهم‌‌‌ترین اجزای بدن انسان به شمار می‌رود که ‌قانونگذار برای هرگونه آسیب به این عضو مهم د‌یه مشخصی را تعیین‌ نموده است. در ادامه قصد داریم در خصوص دیه انواع صدمات وارد شده به بینی توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: دیه بینی

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

میزان دیه قطع کردن بینی

گاهی ممکن است طی ارتکاب یک جنایت یا حادثه‌‌ای بینی فرد قربانی قطع شود که در این صورت مجرم می‌بایست د‌یه سنگینی را به او بپردازد. د‌یه قطع شدن بینی به گونه‌‌‌ای که نرمه و استخوان بینی به طور کامل قطع گردد د‌یه انسان کامل خواهد بود که مقدار آن نیز برابر 480 میلیون تومان می‌باشد.

برای آشنایی با دیه اعضای بدن کلی کنید.

دیه از بین بردن بینی در یک دفعه

در برخی موارد دیده می‌شود که بینی فرد قربانی به یک دفعه از بین رفته است. این به این معناست که نرمه و تمام یا بخشی از استخوان بینی فرد قربانی با وارد شدن یک ضربه از طرف مجرم از بین رفته باشد. در این ‌صورت مجرم می‌بایست د‌یه آن که برابر د‌یه انسان کامل که‌ 480 میلیون تومان است را به قربانی بپردازد.

دیه از بین بردن بینی در دفعات مکرر چقدر است‌‌‌‌ ؟

از بین بردن بینی در دفعات مکرر به این معناست که مجرم با زدن چند ضربه به بینی فرد قربانی باعث از بین بردن بینی او شده است. در این صورت د‌یه نرمه بینی و د‌یه استخوان آن‌ باهم متفاوت خواهد بود. چنانچه مجرم طی دفعات مکرر بینی فرد قربانی را از برده باشد به گونه‌‌ای که نرمه بینی به طور کامل و تمام یا بخشی از استخوان بینی از بین رفته باشد می‌بایست برای نرمه بینی د‌یه انسان کامل معادل 480 میلیون تومان‌ را به قربانی بپردازد. اما د‌یه استخوان بینی ارش خواهد بود و با توجه به میزان آسیب دیدگی توسط کارشناس و قاضی تعیین می‌گردد.

برای محاسبه میزان دیه خراشگی کلیک کنید.

مقدار دیه شکسته شدن بینی

شکستن بینی توسط مجرم نیز شامل د‌یه می‌شود. د‌یه شکسته شدن بینی به سه مورد کلی تقسیم می‌شود که مجرم موظف‌ به پرداخت آن خواهد بود.‌ این سه مورد به شرح زیر می‌باشند:

  • اگر بینی شکسته شود و از بین برود د‌یه آن برابر د‌یه انسان کامل 480 میلیون تومان است.
  • چنانچه بینی بشکند اما بدون نقص درمان گردد د‌یه آن یک دهم د‌یه انسان کامل است که معادل 48 میلیون تومان خواهد بود.
  • د‌یه شکستگی بینی که بتوان آن را بهبود بخشید اما بینی دچار عیب و نقص باشد ارش بوده و با توجه به نظر کارشناس و میزان آسیب دیدگی تعیین می‌شود.

دیه از بین بردن پره‌ها یا پرده میان دو بینی

بینی دارای دو پره کوچک است که در کناره‌های آن قرار گرفته‌‌‌‌اند و پرده‌‌ای نیز مابین آن‌ها وجود دارد که بینی را به دو بخش تقسیم می‌کند. چنانچه آسیب به بینی باعث از بین رفتن پره‌های بینی شود یا پرده میان آن‌ها را از بین ببرد مجرم می‌بایست یک سوم د‌یه کامل انسان که معادل 160 میلیون تومان است را به قربانی بپردازد.

مقدار د‌یه پاره شدن بینی چقدر است‌‌‌‌ ؟

پاره شدن بینی نیز می‌تواند باعث وارد شدن آسیب‌های جدی به بینی شود و شامل د‌یه می‌شود. د‌یه پاره شدن بینی شامل سه حالت می‌شود که ‌به شرح زیر می‌باشند:

  • اگر پارگی بینی باعث از بین رفتن نوک بینی شود د‌یه آن معادل 240 میلیون تومان خواهد بود.
  • چنانچه بینی پاره شود اما بهبود پیدا کند د‌یه آن یک دهم د‌یه کامل انسان معادل 48 میلیون تومان است.
  • اگر پارگی بینی باعث از بین رفتن بینی و نوک آن نگردیده باشد د‌یه آن معادل یک سوم د‌یه کامل انسان 160 میلیون تومان خواهد بود.

نکته بسیار مهم: توجه داشته باشید که د‌یه‌های ذکر شده در بالا در خصوص بینی مربوط به ماه‌های معمولی سال می‌شوند و در ماه‌های حرام که شامل ذی الحجه، ذی القعده، رجب و محرم می‌شوند مقدار د‌یه بیشتر خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه بینی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه بینی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

د‌یه از قطع کردن بینی چقدر است‌‌‌‌ ؟

د‌یه قطع کردن بینی معادل د‌یه انسان کامل 480 میلیون تومان خواهد بود.

د‌یه از بین رفتن نوک بینی چقدر است‌‌‌‌ ؟

د‌یه از بین رفتن نوک بینی معادل نصف د‌یه کامل انسان 240 میلیون تومان خواهد بود.

 

منبع: دیه بینی



:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 3 فروردين 1403 | نظرات ()