نوشته شده توسط : vakiel

مسئولیت مدنی به این معناست که شخصی به دیگری ضرر و زیانی وارد آورد که رابطه قراردادی با او ندارد. در هر مورد که شخصی موظف به جبران ضرر دیگری باشد می‌گویند در برابر او مسئولیت مدنی دارد یا ضامن است‌. بنابراین آن فردی که ضامن است باید جبران خسارت کند. در ادامه به بررسی راه‌های جبران خسارت و بررسی مواد قانونی مربوط به آن می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

دعوای مسئولیت مدنی

در بیشتر موارد، مسئول خسارت، بدون اقامه دعوی به جبران خسارت اقدام نمی‌کند و به همین دلیل زیان دیده باید اقامه دعوای مسئولیت مدنی کند.
این دعوا بسته به شرایط و نوعی که دارد می‌تواند در دادگاه کیفری و در دادگاه حقوقی رسیدگی شود. اگر فعل زیانبار، جرم کیفری باشد در دادگاه کیفری و اگر فعل زیانبار عنوان مجرمانه نداشته باشد، در دادگاه حقوقی رسیدگی می‌شود.
نکته: طبق بند الف ماده ۹ قانون شورا‌های حل اختلاف اگر خسارت وارده کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال باشد شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به دعوای مسئولیت مدنی را خواهد داشت.

خواهان دعوای مسئولیت مدنی

دعوای مسئولیت مدنی باید از سوی زیان دیده اقامه شود زیرا طبق ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی، اقامه دعوا از سوی کسی که ذی نفع دعوی نیست یعنی از این طرح دعوا نفعی به او نمی‌رسد، پذیرفته نمی‌شود.

خوانده دعوای مسئولیت مدنی

خوانده دعوای مسئولیت مدنی شخصی است که باید جبران خسارت کند.
اگر مسئول حادثه فوت کرده باشد، می‌توان علیه ورثه او که قائم مقام قانونی فرد محسوب می‌شوند، دعوای مسئولیت را اقامه کرد.

راه‌های ایفای مسئولیت مدنی

راه‌های جبران خسارت عبارتند از جبران عینی ( اعاده وضع سابق ) و دادن معادل، که دادگاه با توجه به اوضاع و احوال و شرایط معین می‌کند که شیوه و طریقه جبران خسارت به کدام یک از این موارد می‌باشد.

الف – جبران عینی

بهترین شیوه برای جبران خسارت آن است که وضع زیان دیده کاملاً به حالت پیش از ورود ضرر بازگردانده شود. در جبران عینی ضرر کاملاً محو می‌شود و به همین دلیل این شیوه بر دیگر شیوه‌ها ارجحیت دارد.
برای مثال اگر کسی خانه‌ای را خراب کند، دادگاه می‌تواند به بازسازی خانه حکم دهد و از این طریق وضع را به حالت سابق بازگرداند.
البته در خسارت‌های معنوی و بدنی امکان بازگرداندن وضع پیشین وجود ندارد اما در خسارت‌های مالی اجرای این شیوه ممکن است.

ب – دادن معادل

یکی دیگر از راه‌های جبران خسارت دادن معادل می‌باشد در این موارد باید معادل آنچه که بر اثر فعل یا ترک فعل مسئول حادثه از دارایی زیان دیده خارج و یا کم شده است به دارایی او وارد شود، که این معادل می‌تواند به دو صورت انجام پذیرد: جبران نقدی و جبران غیر نقدی خسارت.

جبران نقدی خسارت

اصل بر این است که در جبران نقدی خسارت، غرامت به صورت یکجا و فوری پرداخت شود اما دادگاه می‌تواند به لحاظ وضع مالی مسئول زیان، به پرداخت خسارت به صورت قسطی حکم کند.
همچنین جبران نقدی خسارت ممکن است به صورت پرداخت مستمری باشد، در این نوع از پرداخت مبلغ کل و تعداد پرداخت‌ها مشخص نیست و ممکن است تعهد به پرداخت مستمری تا پایان عمر زیان‌دیده باقی بماند.

توصیه می‌کنیم مقاله خسارت تاخیر را مطالعه نمایید.

جبران غیرنقدی خسارت

جبران غیرنقدی خسارت به این معناست که می‌توان مثل مال را تسلیم کرد که در این صورت دیگر نوبت به پرداخت قیمت نخواهد بود زیرا مثل مال، صفات نوعی آن را دارد. البته مثل همه اموال وجود ندارد و دادن مثل آن همیشه امکان‌پذیر نمی‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله خسارت عدم انجام تعهد را مطالعه نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مسئولیت مدنی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مسئولیت مدنی پاسخ دهند .

 

منبع: مسئولیت مدنی به چه شیوه‌هایی امکان‌پذیر است؟



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

انواع زنا در قانون چطور تعریف شده است؟ در جامعه امروزی ما زنان و مردان به طور مستقیم و غیر مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار ‌‌می‌کنند. ارتباط‌‌ میان زن و مرد نامحرم ‌‌می‌بایست در چارچوب خاص خود شکل بگیرد و نباید از حد و حدود متعارف آن خارج شود. برای مثال زن و مردی که با یکدیگر همکار هستند ‌‌می‌بایست در حد متعارف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اگر رابطه آن‌‌‌ها متعارف‌‌ نباشد‌‌ مرتکب گناه شده‌‌‌‌‌‌اند. زنا نیز ارتباط میان زن و مرد است که از حد متعارف خود خارج گردیده است. در ادامه قصد داریم در خصوص زنا و انواع آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تعریف زنا و انواع آن

به برقراری ارتباط نامتعارف میان زن و مرد رابطه نامشروع گفته ‌‌می‌شود که هم در قانون جرم به شمار آمده‌‌ و هم دین اسلام آن را منع کرده است. اگر بخواهیم مفهوم جرم زنا را ساده‌‌‌‌‌‌‌تر توضیح دهیم ‌‌می‌بایست بگوییم اگر زن و مردی به هم محرم نباشند و‌‌ دخول آلت تناسلی مرد در آلت زن تا ختنه گاه اتفاق بیفتد زنا صورت گرفته است.

البته در برخی موارد ایجاد رابطه با فردی که به ما محرم است نیز زنا محسوب ‌‌می‌شود. به طور کلی برقراری رابطه جنسی میان زن و مردی که میان آن‌ها پیوند ازدواج وجود ندارد زنا ‌‌می‌باشد‌‌ و طبق قانون شامل مجازات خواهد بود. زنا انواع مختلفی دارد که هرکدام مجازات معینی دارند.

زنا با‌‌ محارم نسبی

محارم نسبی کسانی ‌‌می‌باشند که با ما هم خون هستند و شامل‌‌ خاله، مادر، عمه، خواهر و… ‌‌می‌شوند. از آنجایی‌‌ که هیچکس ‌‌نمی‌تواند با محارم نسبی خود رابطه زن و شوهری برقرار کند اگر با آن‌ها رابطه جنسی برقرار نماید این رابطه زنا به حساب آمده و شامل مجازات خواهد شد. مجازات این جرم اعدام است. البته شرایط خاصی برای اثبات آن هم وجود دارد.

زنای محصنه یا محصن | انواع زنا

در برخی موارد دیده ‌‌می‌شود که افراد دارای همسر دائمی هستند و ‌‌می‌توانند هر زمان که بخواهند با او رابطه جنسی برقرار کنند اما با این وجود بازهم با فرد دیگری رابطه جنسی برقرار ‌‌می‌نمایند که در این صورت رابطه برقرار شده زنا محصنه بوده و شامل مجازات ‌‌می‌شود. چنانچه مرد این عمل را انجام دهد زنای او محصن و اگر زن مرتکب این عمل شود زنای او محصنه نام خواهد داشت. مجازات آن سنگسار است. البته این جرم هم شروط اثباتی به خصوصی دارد.

زنای غیر محصنه چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

یکی دیگر از انواع زنا، زنای غیر محصنه نام دارد. در این مورد نیز رابطه جنسی میان زن و مرد صورت ‌‌می‌گیرد که به دو صورت زیر ‌‌می‌باشد:

  • زنای غیر محصنه شخص دارای همسر: چنانچه شخصی دارای همسر باشد و به دلیل غیبت طولانی یا بیماری و… همسرش نتواند با او اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید اگر با فرد دیگری زنا کند زنای آن‌‌‌ها از نوع غیر محصنه خواهد بود.
  • زنای غیر محصنه شخص مجرد: در این مورد شخص مجرد با میل و اراده خود اقدام به برقراری رابطه جنسی با فردی نموده است که پیوند ازدواج میان آن‌‌‌ها وجود ندارد، در این صورت زنای آن‌‌‌ها غیر محصنه خواهد بود.

زنای به عنف چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف نیز یکی‌‌ از انواع زنا در قانون کشور ما ‌‌می‌باشد که شرایط خاص خود را دارد. در این مورد یکی از طرفین به انجام زنا رضایت نداشته است و به صورت اجباری مرتکب زنا شده است. برای مثال اگر مرد به زن تجاوز کند زنای به عنف صورت گرفته است. مجازات این جرم برای کسی که اعمال زور نموده اعدام می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع زنا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع زنا پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

زنای به عنف به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف به معنای برقراری رابطه جنسی میان دو فردی است که یکی از آن‌‌‌ها به انجام این‌کار رضایت نداشته است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا جرم زنا در دین اسلام نیز منع گردیده است‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم زنا در دین اسلام گناه بزرگی به شمار‌‌ می‌رود و منع شده است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: انواع زنا



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه بویایی چقدر است؟ خداوند به هر انسان حواس پنجگانه‌‌ای را عطا نموده است که با استفاده از آن‌ها می‌تواند از منافع بسیار زیادی بهره مند شود. طبق قانون اگر فردی باعث از دست دادن این حواس پنج گانه دیگری شود می‌بایست مقدار دیه مشخصی را به او پرداخت کند. حس بویایی نیز یکی از حواس پنجگانه انسان می‌باشد که قانونگذار برای آن دیه تعیین کرده است. در ادامه قصد داریم در خصوص مقدار دیه از دست دادن حس بویایی توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

حکم از بین بردن بویایی افراد

حس ‌‌بو‌یایی یکی از حواس پنجگانه انسان می‌باشد که وجود آن فراد را از منافع زیادی بهره مند می‌کند. با استفاده از حس بویای انسان می‌تواند‌‌‌‌ بوی هر چیزی را استشمام کند و این مهم‌ترین مزیتی است که حس ‌‌بو‌یایی برای انسان به همراه دارد. به همین دلیل قانونگذاران برای از دست دادن حس ‌‌بو‌یایی دیه تعیین نموده‌‌اند و هر فردی که باعث از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی شخص دیگر شود می‌بایست مقدار دیه مشخص شده در قانون را به او بپردازد. پس می‌توان گفت که از دست دادن حس ‌‌بو‌یایی نیز شامل دیه می‌شود و مقدار آن توسط قانونگذار تعیین گردیده است.

توصیه می‌کیم مقاله دیه چیست را مطالعه فرمایید.

دیه از بین رفتن حس بویایی

دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی در قانون کشور ما تعیین گردیده است و مقدار مشخصی دارد. مقدار دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی به شرح زیر است:

  • دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی: چنانچه حس ‌‌بو‌یایی انسان به طور کامل از بین برود دیه آن معادل دیه کامل انسان خواهد بود.
  • دیه از بین رفتن بخشی از حس ‌‌بو‌یایی: در این صورت دیه ارش خواهد بود و مقدار آن با توجه به میزان از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی و نظر کارشناس تعیین خواهد شد.
  • دیه از بین رفتن حس بویایی یکی از دو سوراخ بینی: در این حالت نصف دیه کامل ثابت می‌گردد

دیه از بین رفتن بویایی با قطع بینی

در صورتی که فردی را با قطع کردن و از بین بردن بینی دیگری باعث از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی او شود می‌بایست هم دیه قطع کردن بینی و هم دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی را به او پرداخت کند که مقدار آن‌ها بر اساس میزان آسیب دیدگی معین می‌شود و مجرم می‌بایست دیه هردو را بپردازد.

نکته: دیه کامل انسان در سال 1400 چهارصد و هشتاد میلیون تومان می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص د‌یه بویایی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون د‌یه بویایی پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی چقدر است‌‌ ؟

دیه از بین رفتن کامل حس ‌‌بو‌یایی معادل دیه کامل انسان خواهد بود.

دیه از بین رفتن حس ‌‌بو‌یایی یکی از دو سوراخ بینی چقدر است‌‌ ؟

اگر حس ‌‌بو‌یایی یکی از دو سوراخ بینی از بین برود دیه آن معادل نصف دیه کامل انسان خواهد بود.

مقدار دیه از دست دادن بخشی از حس ‌‌بو‌یایی چقدر است‌‌ ؟

در این مورد دیه ارش خواهد بود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

 

منبع: دیه بویایی



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 22 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

کارگران از عوامل موثر در جامعه به حساب ‌می‌آیند که قانونگذاران برای حفظ حقوق آن‌‌ها قوانین متفاوتی را وضع نموده‌اند. یکی از این قوانین تعیین روز‌‌های مرخصی برای کارگر ‌می‌باشد که هر نوع مرخصی روزهای مشخصی دارد. مرخصی باعث ‌می‌شود که فرد بتواند به امور غیر کاری خود نیز رسیدگی کند‌. در ادامه قصد داریم در مورد مرخصی بدون حقوق که یکی از انواع مرخصی در قانون کار ‌می‌باشد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

مرخصی بدون حقوق چیست ؟

‌مر‌خصی بدون حقوق یکی از انواع ‌مر‌خصی‌‌های تعیین شده در قانون کار ‌می‌باشد که قوانین مربوط به خود را دارد. ‌مر‌خصی بدون حقوق همانطور که از نامش مشخص است دارای حقوق نیست و هر فردی که بخواهد از این نوع ‌مر‌خصی استفاده کند در روز‌‌های ‌مر‌خصی ‌نمی‌تواند حقوق دریافت کند. ‌مر‌خصی بدون حقوق از جمله ‌مر‌خصی‌‌هایی است که ‌می‌تواند قرارداد کار را به حالت تعلیق در بیاورد ولی هیچ جای نگرانی نیست زیرا کارگر ‌می‌تواند پس از اتمام روز‌‌های ‌مر‌خصی‌اش به سرکار بازگردد. ‌مر‌خصی بدون حقوق معمولا از سمت کارگر درخواست ‌می‌شود و برای امور شخصی و خانوادگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

برای مثال فرد ‌می‌تواند تا مدت یک ماه به حج برود و این مدت یک ماه جزو ‌مر‌خصی‌‌های بدون حقوق او به شمار ‌می‌رود و یا فردی ‌می‌خواهد برای تحصیل مدتی کار خود را ترک کند که در اینجا ‌می‌بایست از ‌مر‌خصی بدون حقوق استفاده کند.‌ با توجه به توضیحاتی که داده شد شاید برایتان‌ سوال شود که مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق چقدر است که در این باره باید بگوییم مدت زمان ‌مر‌خصی‌‌های بدون حقوق در قانون کار دو سال در نظر گرفته شده است و افراد ‌می‌توانند بر اساس نیاز خود به ‌مر‌خصی از آن استفاده کنند.

برای آشنایی با شرایط مرخصی گرفتن کلیک کنید.

بازگشت به کار پس از پایان مرخصی بدون حقوق

یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن افراد ایجاد شود این است که آیا ‌می‌توانیم پس از اتمام ‌مر‌خصی بدون حقوق به سر کار خود بازگردیم که در این مورد باید بگوییم بله با وجود اینکه دریافت این نوع ‌مر‌خصی باعث ‌می‌شود قرارداد کار به حالت تعلیق در بیاید اما باز هم کارگر ‌می‌تواند پس از پایان روز‌‌های ‌مر‌خصی‌اش به سرکار بازگردد و کارفرما نیز طبق قانون کار موظف است که او را بپذیرد و به او کار بدهد.

حتما درباره زمان و نحوه مرخصی کارگر بخوانید.

آیا مدت زمان مرخصی بدون حقوق جزو سابقه افراد محسوب ‌می‌شود ؟

همانطور که ‌می‌دانید ‌مر‌خصی بدون حقوق برای افراد قابل استفاده است و حقوقی نخواهد داشت.‌ این نوع ‌مر‌خصی جزو سابقه افراد نیز به حساب ‌نمی‌آید و فرد ‌می‌بایست برای ادامه سابقه خود به سر کار بازگردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مرخصی بدون حقوق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مرخصی بدون حقوق پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

آیا ‌مر‌خصی بدون حقوق جزو سابقه فرد محسوب ‌می‌شود ؟

خیر ‌مر‌خصی بدون حقوق جزو سابقه کاری فرد به شمار ‌نمی‌رود.

پس از دریافت ‌مر‌خصی بدون حقوق ‌می‌توان دوباره به کار بازگشت ؟

بله در صورت بازگشت کارفرما نیز موظف است که کارگر را بپذیرد.

مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق چقدر است ؟

مدت زمان ‌مر‌خصی بدون حقوق تا دو سال است.

 

منبع: مرخصی بدون حقوق در قانون کار



:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

فروش مال غیر آیا قابل پیگیری است؟ وقتی دو نفر ‌‌‌‌می‌خواهند که چیزی را در قبال چیز دیگر به یکدیگر بدهند در واقع با هم معامله کرده‌اند و هر فرد موظف است که هر چیزی را که مابه‌ازای معامله قرار داده است به طرف دیگر بپردازد. اما در برخی موارد ممکن است معاملات اشکالاتی داشته باشند و جرم فروش مال غیر در آن‌‌‌‌‌ها صورت بگیرد. در ادامه قصد داریم در مورد جرم فروش مال غیر توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

فروش مال غیر به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

‌فروش ما‌ل غیر یکی از جرائمی است که قانونگذار برای آن مجازاتی را در نظر گرفته است. در این نوع جرم شخص مجرم مال فرد دیگر را بدون ‌اجازه او به فروش ‌‌‌‌می‌رساند. برای مثال تصور کنید خانه‌‌‌‌‌‌ای دارید که کسی در آن‌ زندگی ‌‌‌‌نمی‌کند و فرد مجرم خانه شما را بدون اجازه شما اجاره ‌‌‌‌می‌دهد که در این صورت ‌فروش ما‌ل غیر صورت گرفته است و شما ‌‌‌‌می‌توانید مالکیت خود اعلام نمایید و از مجرم در دادسرا شکایت کنید. ‌فروش ما‌ل غیر در دو قالب فروش اموال منقول و غیر منقول صورت ‌‌‌‌می‌گیرد که با هم تفاوت‌‌‌‌‌هایی دارند.

فروش اموال منقول

مال منقول به مالی‌ گفته ‌‌‌‌می‌شود که اگر جابه‌جا شود آسیبی به آن ‌‌‌‌‌نمی‌رسد و از ارزش آن کم ‌‌‌‌نمی‌شود. برای مثال ساعت، لوازم قیمتی و طلا جزو اموال منقول به حساب آمده و مجرم ‌‌‌‌می‌تواند با سوء استفاده از آن‌‌‌‌‌ها مرتکب جرم‌‌ فروش ما‌ل غیر شود.

فروش اموال غیر منقول

مال غیر منقول به مالی گفته ‌‌‌‌می‌شود که‌ امکان جابه‌جایی آن وجود نداشته باشد، برای مثال خانه و زمین دو مال غیر منقول به حساب ‌‌‌‌می‌آیند که مجرم با سوء استفاده از این دو نوع مال نیز ‌‌‌‌می‌تواند مرتکب جرم ‌فروش ما‌ل غیر شود.

مجازات فروش مال مشاع چیست؟

آیا در صورت وقوع جرم فروش مال غیر ممکن است مالک و خریدار نیز مجرم محسوب شوند‌‌‌‌‌‌ ؟

شاید برایتان عجیب باشد که بگوییم فقط شخصی که مرتکب ‌فروش ما‌ل غیر شده است (یعنی فروشنده) مجرم نیست و ممکن است مالک یا خریدار نیز مجرم به حساب بیایند. در ادامه چگونگی مجرم شناخته شدن مالک و خریدار شرح داده شده است:

مجرم شدن مالک

در برخی موارد دیده شده است که مالک نیز در ‌فروش ما‌ل غیر مجرم شناخته ‌‌‌‌می‌شود. اگر مالک متوجه شود که مالش بدون اجازه او معامله شده است ‌‌‌‌می‌بایست در مدت زمان یک ماه به دادگاه مراجعه نماید و مالکیت خود را اعلام کند و در غیر این صورت ممکن است دادگاه او را مجرم به حساب بیاورد. دلیل آن است که در برخی موارد مالک و فروشنده با هم هماهنگ هستند تا از خریدار کلاهبرداری کنند.

مجرم شدن خریدار

در این نوع جرم ممکن است خریدار نیز مجرم شناخته شود، اگر خریدار از وقوع جرم ‌فروش ما‌ل غیر اطلاعی نداشته باشد مجرم نیست اما ‌اگر از این جرم اطلاع داشته باشد و با وجود‌ مطلع بودن از عدم مالکیت فروشنده باز هم معامله را انجام ‌دهد مجرم است و دادگاه او را در جرم شریک ‌‌‌‌می‌داند. دلیلش آن است که ممکن است خریدار و فروشنده با هم تبانی کرده باشند تا از شخص مالک کلاهبرداری نمایند.

چگونه پس از پس از وقوع جرم فروش مال غیر مال را پس بگیریم‌‌‌‌‌‌ ؟

در صورتی که جرم ‌فروش ما‌ل غیر انجام شده باشد شاکی ‌‌‌‌می‌بایست به دادسرای کیفری مراجعه نماید و با طرح دعوا از دادسرا بخواهد که مال او را به او بازگرداند. شاکی ‌‌‌‌می‌بایست مدارک معتبری را به دادسرای کیفری ارائه کند تا جرم ‌اثبات گردد.

پس از اثبات جرم دادسرا مجرم را موظف ‌‌‌‌می‌کند که مال را به صاحبش بازگرداند که به این کار رد مال ‌‌‌‌می‌گویند.

مجازات جرم فروش مال غیر چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

جرم ‌فروش ما‌ل غیر از جمله جرائمی ‌است که قانونگذار برای آن مجازات سختی را در نظر گرفته است و از جرائم نابخشودنی به حساب ‌‌‌‌می‌آید. حتی اگر شاکی نیز رضایت دهد باز هم مجرم در این نوع جرم مجازات خواهد شد. مجازات فردی که مرتکب ‌فروش ما‌ل غیر ‌‌‌‌می‌شود به شرح زیر است:

  • مجرم از یک ‌تا هفت سال به حبس محکوم ‌‌‌‌می‌شود.
  • مجرم ‌‌‌‌می‌بایست برابر مالی که ربوده است را به عنوان جریمه نقدی بپردازد.
  • مجرم باید مالی را که به فروش رسانیده به صاحبش بازگرداند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فروش ما‌ل غیر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون فروش ما‌ل غیر پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

فروش مال غیر به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

وقتی شخصی مالی را بدون اجازه صاحبش به فروش برساند و یا از آن منفعتی دریافت کند که در واقع آن منفعت متعلق به صاحب مال است مرتکب جرم فروش مال غیر شده است.

مجازات حبس فروش مال غیر چقدر است‌‌‌‌‌‌ ؟

از یک تا هفت سال.

برای شکایت از مجر‌‌‌‌می که مرتکب فروش مال غیر شده است ‌‌‌‌می‌بایست به کجا رجوع کرد‌‌‌‌‌‌ ؟

به دادسرای کیفری.

 

منبع: فروش مال غیر



:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

مهلت ایراد رد دادرس چقدر است؟ در هر مرکز قضایی فردی وجود دارد که به عنوان دادرس از حقوق مردم دفاع ‌‌‌‌‌می‌کند و مسئله پیش آمده میان آن‌ها را حل ‌‌‌‌‌می‌کند. این فرد معمولا قاضی آن مرکز قضایی خواهد بود. دادرس طبیعتا به تمام امور حقوقی تسلط دارد و اطلاعات زیادی در این زمینه دارد. اما گاهی پیش ‌‌‌‌‌می‌آید که با وجود عالم بودن دادرس ‌‌‌‌‌می‌بایست رسیدگی به دعوا را متوقف و‌‌‌‌‌ دادرسی را به فرد دیگری محول کند که به این عمل رد دادرس گفته ‌‌‌‌‌می‌شود. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص ایراد رد دادرس و مهلت آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

رد دادرس به چه معناست‌‌‌‌ ؟

افراد برای دفاع از حقوق خود علیه فردی که حق آن‌ها نادیده گرفته است در دادگاه طرح دعوا ‌‌‌‌‌می‌نمایند. فردی که موظف است به دعوای آن‌ها رسیدگی کند قاضی و دادرس دادگاه ‌‌‌‌‌می‌باشد. قاضی ‌‌‌‌‌می‌بایست به صورت کاملا عادلانه این کار را انجام دهد و حقوق هردو طرف دعوا را در نظر بگیرد. اما گاهی مواردی وجود دارد که بیم ‌‌‌‌‌می‌رود قاضی قضاوت عادلانه‌‌ای نداشته باشد و حقوق یکی از صاحبان دعوا را نادیده بگیرد. در این صورت هرکدام از طرفین دعوا ‌‌‌‌‌می‌توانند رد‌‌‌‌‌ دادرس را از مرجع قضایی خواستار شوند. طی رد‌‌‌‌‌ دادرس فرد دیگری به جای او عمل دادرسی را انجام ‌‌‌‌‌می‌دهد و او ‌‌‌‌‌می‌بایست از انجام این کار خودداری کند.

برای آشنایی با شروط رد دادرسی کلیک کنید.

موارد رد دادرس در امور حقوقی | مهلت طرح ایراد رد دادرس

رد دادرس در امور حقوقی نمی‌تواند بدون دلیل اتفاق بیفتد و حتما باید یکی از ایراداتی که ‌قانونگذار معین کرده است در خصوص قاضی وجود داشته باشد. ایراداتی که قانونگذار در صورت وجود آن‌ها رد دادرس یا قاضی را جایز ‌‌‌‌‌می‌داند به شرح زیر ‌‌‌‌‌می‌باشند:

  • چنانچه قاضی با یکی از طرفین دعوا دارای قرابت سببی و نسبی تا درجه‌ سوم ‌باشد طرف دیگر دعوا ‌‌‌‌‌‌می‌تواند رد دادرس را درخواست نماید.
  • در صورتی که قاضی قیم یا مخدوم یکی از صاحبان دعوا باشد و یا اینکه یکی از صاحبان دعوا همسر، متکفل امور دادرس یا مباشر او باشند رد دادرس جایز است و طرف مقابل ‌‌‌‌‌می‌تواند این کار را انجام دهد.
  • اگر دادرس یا فرزند و همسر او از یکی از طرفین دعوا ارث ببرد و وارث او باشند ‌‌‌‌‌می‌توان درخواست رد دادرس را بیان نمود.
  • اگر دادرس از موضوعی که مطرح گردیده است نفع شخصی ببرند و برای وی منفعت داشته باشد ‌‌‌‌‌می‌توان رد دادرس را از مرجع قضایی خواستار شد.
  • چنانچه قاضی در گذشته به عنوان کارشناس، داور و یا دادرس در خصوص پرونده نظر خود را بیان ‌کرده باشد ‌‌‌‌‌می‌توان رد او را خواستار شد.
  • اگر میان یکی از طرفین دعوا، همسر او و فرزندش با دادرس هرگونه دعوایی وجود داشته باشد و یا در گذشته چنین دعوایی میان آن‌ها وجود داشته باشد و از تاریخ صادر شدن حکم قطعی هنوز ۲ سال نگذشته باشد ‌‌‌‌‌می‌توان رد دادرس را خواستار شد.

مهلت طرح کردن ایراد رد دادرس تا چه زمانی است‌‌‌‌ ؟

با توجه به توضیحات بالا شاید برایتان سوال شود که تا چه زمانی ‌‌‌‌‌می‌توان ایراد را مطرح نمود و رد دادرس را خواستار شد؟ که در این خصوص ‌‌‌‌‌می‌بایست بگوییم برای رد دادرس فرد تا پایان جلسه اول دادرسی مهلت دارد و ‌‌‌‌‌می‌بایست تا همان مدت زمان این مسئله را مطرح کند. اما گاهی ممکن است ایراد رد دادرس تا پایان جلسه اول دادرسی وجود نداشته باشد و پس از پایان آن جلسه ‌به وجود بیاید که در این صورت فرد بازهم ‌‌‌‌‌می‌تواند رد دادرس را خواستار شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت ایراد رد دادرس، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت ایراد رد دادرس پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مهلت طرح ایراد رد دادرس چقدر است‌‌‌‌ ؟

مهلت طرح ایراد رد دادرس تا پایان جلسه دادرسی اول خواهد بود.

اگر رد دادرس اتفاق بیفتد تکلیف دادرس چیست‌‌‌‌ ؟

در این صورت دادرس ‌‌‌‌‌می‌بایست دادرسی پرونده را به فرد دیگری محول کند.

 

منبع: مهلت ایراد رد دادرس



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 15 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع مورد بحث ما در این مقاله غایب مفقود الاثر می‌باشد. برای اینکه از این عبارت رفع ابهام کنیم باید بیان کنیم که منظور از غایب مفقودالاثر شخصی است که در یک مدت طولانی از محل اقامت خود و یا همچنین محل سکونتش دور شده است و هیچ کس از او خبری در دست ندارد. در واقع می‌توان این طور بیان کرد که هیچ اثر و نشانه‌ای از آن شخص باقی نمانده است. در حالی که این امکان وجود دارد که او همسر و فرزند و اموال داشته باشد. پس بدیهی است که غیبت او آثاری را به دنبال خواهد داشت. در ادامه عناصر تعریف غایب مفقود الاثر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

شرایطی که با وجود آن‌ها شخص غایب مفقودالاثر محسوب می‌گردد

غیبت

با توجه به آنچه که پیشتر اشاره شد نخستین عنصری که در این فرایند تحقق پیدا می‌کند غیبت شخص است و منظور ما از آن، غیبت از محل کار یا محل سکونت می‌باشد. وقتی از غیبت یک شخص صحبت می‌کنیم منظور ما این است که او برای مدت قابل توجهی در محلی که اقامت داشته است حضور پیدا نکند. بنابراین متوجه می‌شویم که غیبت در اینجا به معنای عدم حضور می‌باشد.

زمان غیبت

عنوان غائب مفقودالاثر به شخصی اختصاص داده می‌شود که مدت طولانی در اقامتگاه خود حضور نداشته باشد. اگر برای مدت کوتاهی از اقامتگاه خود فاصله گرفته باشد غائب مفقودالاثر به شمار نمی‌رود. گاهی اوقات این امکان وجود دارد که غیبت یک شخص از اقامتگاهش به مدت طولانی ادامه داشته باشد اما یقینی وجود داشته باشد که آن شخص به اقامتگاه خود برمی‌گردد. در این صورت هم عنوان غائب مفقودالاثر به شخص داده نمی‌شود.
نکته‌ای که باید حتماً مورد توجه قرار بگیرد این است که ملاکی در خصوص کوتاه یا بلند مدت بودن غیبت غائب مفقودالاثر وجود ندارد. اما اگر در این خصوص تردید ایجاد شود باید به عرف مراجعه کنیم.

خبر نداشتن از حیات یا فوت غایب مفقودالاثر

زمانی به یک شخص عنوان غائب مفقودالاثر را می‌دهیم که اطلاعی از زنده یا مرده بودن اون نداشته باشیم. اگر مطلع باشیم که او زنده است و یا فوت کرده است در این صورت غائب مفقودالاثر بودن معنایی ندارد.

وضعیت امور مالی غایب مفقود الاثر

در خصوص وضعیت امور مالی شخصی که عنوان غائب مفقودالاثر را دارد باید بیان کنیم که ۵ مرحله برای امور مالی او مدنظر قرار می‌گیرد که اگر بخواهیم به طور اجمالی به آن‌ها بپردازیم باید به وضعیت حقوقی غائب بدون مداخله دادستان و همچنین نصب کردن امین اشاره کنیم.

مرحله دیگر حفظ کردن اموال شخص غائب است قبل از اینکه برای او امین تعیین شود و مرحله سوم نصب کردن امین به منظور اداره کردن اموال شخصی است که غائب شده است. در مرحله بعدی اموال به طور موقت در تصرف ورثه قرار می‌گیرد و در مرحله آخر بعد از اینکه حکم موت فرضی داده می‌شود اموال شخص غائب مفقودالاثر به طور قطعی در تصرف ورثه قرار می‌گیرد.

برای اطلاع از شرایط صدور حکم موت فرضی کلیک کنید.

طلاق گرفتن همسر غائب مفقودالاثر

موقعیتی را تصور کنید که شوهر یک زن غائب باشد. در این صورت از اموال شخصی که غائب است به همسرش نفقه داده می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که ولی زوج نفقه همسر او را بپردازد. همچنین ممکن است زوج مالی نداشته باشد در این صورت اگر همسر شخص غائب مفقودالاثر تقاضا کند بعد از گذشت ۴ سال در صورتی که اطلاعاتی از آن شخص به دست نیاید قاضی دستور می‌دهد که ولی شخص غائب مفقودالاثر یا وکیل او همسرش را طلاق بدهند. اگر غائب مفقودالاثر نه وکیل داشته باشد نه ولی در این صورت قاضی همسرش را طلاق می‌دهد و همان طور که می‌دانیم بعد از طلاق زن باید عده نگه دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله حق الزحمه امین را مطالعه فرمایید.

عده غایب مفقودالاثر

نکته قابل توجه این است که عده زن بعد از طلاق از غائب مفقودالاثر عده وفات است. توجه کنید که وقتی زن می‌تواند از همسر غائب مفقودالاثر خود طلاق بگیرد که مدت زمانی بگذرد و از او اطلاعی به دست نیاید و صرف غیبت موجب طلاق نمی‌شود. به عبارت دیگر باید از حیات غائب مفقودالاثر قطع امید شود. این مدت در قانون چهار سال است.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص غایب مفقود الاثر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون غایب مفقود الاثر پاسخ دهند.

 

منبع: غایب مفقود الاثر 



:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در این مقاله قصد داریم ویژگی‌های تحقیقات مقدماتی را در قانون آیین دادرسی کیفری بررسی کنیم. پیش از بیان هر نکته باید اشاره کنیم که قانون آیین دادرسی کیفری در کشور ما از یک نظام دادرسی الگو نگرفته است بلکه نظام‌های دادرسی مختلف را الگوی خود قرار داده است و در واقع از آن‌ها الهام گرفته است. به عنوان مثال موضوع مورد بحث ما یعنی تحقیقات مقدماتی ویژگی‌هایی دارد نشان می‌دهد از نظام تفتیشی الهام گرفته است. به عنوان مثال تحقیقات مقدماتی مانند نظام تفتیشی به طور غیر‌علنی و محرمانه انجام می‌شود. همچنین از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به کتبی بودن نیز اشاره کرد که در ادامه به بررسی مفصل این ویژگی‌ها می‌پردازیم و نکاتی را در این خصوص بیان می‌کنیم.

نکته: هر جا در این مقاله واژه “تحقیقات” به کار رفته است منظور تحقیقات مقدماتی است.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

بررسی ویژگی غیر‌علنی بودن تحقیقات مقدماتی

در اصل ۱۶۵ قانون اساسی آمده است که: علی‌الاصول محاکمات باید علنی باشند یعنی حضور افراد در آن مجاز شمرده می‌شود مگر اینکه دادگاه علنی بودن آن را موجب تشویش اذهان عمومی و مخالف عفت عمومی بداند. همچنین طرفین می‌توانند تقاضا کنند که دادگاه غیر علنی باشد.
در واقع این اصل از قانون اساسی این نکته را بیان می‌کند که جلسات رسیدگی دادگاه به طور علنی برگزار می‌شود و این در حالی است که اساسا تحقیقات غیرعلنی هستند. غیرعلنی بودن تحقیقات به این معنا است که افرادی به غیر از شخص شاکی و شخص متهم و وکلای این دو شخص همچنین کارشناس مربوطه و شاهدانی که مربوط به این موضوع هستند سایر افراد نمی‌توانند در جلساتی که برای تحقیقات مقدماتی برگزار می‌شود شرکت کنند.

حال ممکن است برای شما این سوال مطرح شود که علت غیر علنی بودن جلسات تحقیقات مقدماتی چه چیزی می‌باشد؟ در پاسخ باید بیان کرد که در صورتی که جلسات تحقیقات به طور علنی برگزار شود افکار عمومی جامعه تحقیقات را مورد هجمه و فشار قرار می‌دهند و این امکان وجود دارد که تحقیقات مقدماتی از مسیر خودش منحرف شود.

برای آشنایی با شرایط محقق شدن نیابت قضایی کلیک کنید.

بررسی ویژگی محرمانه بودن تحقیقات

پیش از هر نکته باید بیان کنیم که محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی به این معنا می‌باشد که اطلاعات مربوط به تحقیقات انتشار پیدا نکند و مستند این ویژگی ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری می‌باشد. در این ماده بیان شده است که:
تحقیقات مقدماتی محرمانه انجام می‌شود مگر در مواردی که قانون استثنا نموده است. کلیه اشخاص دخیل در مرحله تحقیقات مقدماتی ملزم به حفظ اسرار پرونده هستند و در صورت افشای اطلاعات، به جرم افشای اسرار شغلی و حرفه‌ای محکوم می‌گردند.
البته در خصوص برخی جرائم می‌توان اطلاعات محدودی را در اختیار عموم قرار داد. به عنوان مثال در جرایم خشونت‌باری که جامعه را تحت تأثیر خود قرار دادند به منظور آگاهی بخشی در جهت تنویر افکار عمومی و همچنین جلوگیری از رواج یافتن اطلاعات نادرست اطلاعات محدودی را در اختیار عموم قرار می‌دهند.

برای اطلاع از نحوه رسیدگی مستقیم دعوا در دادگاه کلیک کنید.

بررسی ویژگی کتبی بودن تحقیقات مقدماتی

در قانون آیین دادرسی کیفری آمده است که متهم باید به سوالات مطروحه کتبا با دست خط خود پاسخ دهد مگر اینکه از این حق خود صرف نظر کند.
بنابراین با توجه به مواد قانون آیین دادرسی کیفری متوجه می‌شویم که بدیهی است فرایند تحقیقات مقدماتی به طور مکتوب انجام شود.

بررسی ویژگی غیر‌ترافعی بودن تحقیقات مقدماتی

منظور ما از غیر‌ترافعی بودن تحقیقات مقدماتی این است که طرفین با یک‌دیگر رویارویی نداشته باشند و تحقیقات مربوط به آن‌ها به طور جداگانه انجام شود. در واقع طرفین از شرایط مساوی در جریان تحقیقات برخوردار می‌باشند. در این راستا به ماده ۱۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری استناد می‌کنیم که بیان می‌کند: تحقیقات از متهم و شاکی انفرادی به عمل می‌آید مگر در دعاوی قابل گذشت که امکان صلح طرفین با مذاکره دو جانبه مهیا باشد. بازپرس موظف است در صورت امکان میان طرفین صلح و سازش برقرار کند و زمینه میانجی‌گری را فراهم کند.

باید توجه کنیم که مسیر به سمتی است که تمام حقوق متهم تا حد امکان تامین شود به عنوان مثال این حق به او داده می‌شود که از نظر کارشناس استفاده کند و یا به نظر او اعتراض کند و همچنین حق وکیل داشتن نیز برای او در نظر گرفته شده است و سایر حقوقی که شکایت را به سمت ترافعی شدن هدایت می‌کنند.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تحقیقات مقدماتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تحقیقات مقدماتی پاسخ دهند .

 

منبع: تحقیقات مقدماتی چه ویژگی‌هایی دارد و چه تاثیری بر روند دادرسی دارند



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا شما تاکنون به احداث کارخانه فکر کرده‌اید؟ احداث یک کارخانه مقدمات و شرایطی دارد. صاحب ایده برای احداث‌کارخانه پیش از هر چیز باید با شرایط و قوانین راه‌اندازی یک کارخانه آشنا شود. اگر شما یک کارآفرین هستید و قصد دارید کارخانه خود را برای تولید محصولاتتان راه‌اندازی کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. در این مقاله سعی داریم نحوه راه‌اندازی و شرایط احداث‌یک کارخانه را معرفی کنیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

احداث کارخانه؛ یک عمل تجاری

احداث و تأسیس هر نوع کارخانه درواقع یک عمل تجاری به‌حساب می‌آید. البته مواردی که شخص تاجر برای رفع نیازهای شخصی خود کارخانه تأسیس کند. استثنائاً عمل تجاری محسوب نمی‌شود. هرچند در عادت و عرف جامعه کارخانه که در آن از ماشین‌آلات صنعتی استفاده شود. و چه عملیات تجاری و تولیدی در آن بدون ابزارآلات ماشینی انجام گیرد.

به عنوان مصارف شخصی در نظر گرفته نمی‌شود. بلکه منظور از تأسیس یک کارخانه تبدیل یا تغییر یک جنس به جنسی دیگر می‌باشد. که در این تبدیل و تغییر برای صاحب کارخانه یا تاجر سود و منفعت وجود دارد.

شرایط احداث کارخانه چیست ؟

احداث یک کارخانه به مقدماتی نیاز دارد. اگر شما به عنوان یک کارآفرین قصد راه‌اندازی کارخانه خود را دارید باید این مقدمات را به ترتیب پیش ببرید. تا کارخانه شما به صورت قانونی راه‌اندازی شود. البته برخی از افراد بعد از آنکه کارخانه خود را تأسیس کردند. به عبارتی هم‌زمان با شروع کار کارخانه، به رسیدگی مقدمات تأسیس کارخانه و مراحل قانونی آن، اقدام می‌کنند.

گام اول برای احداث یک کارخانه به صورت قانونی طبیعتاً دریافت مجوزهای قانونی برای احداث می‌باشد. به عبارتی کارآفرینان برای راه‌اندازی کارخانه خود باید از سازمان‌های ذی‌ربط اجازه تأسیس و احداث‌آن کارخانه را دریافت کنند.

گام اول؛ جواز تأسیس

احداث یک کارخانه آن‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم. یک عمل و امر تجاری محسوب می‌شود. برخلاف برخی از اعمال تجاری که برای راه‌اندازی آن‌ها به مجوز خاصی احتیاج نیست. احداث‌کارخانه به عنوان یک عمل تجاری نیازمند کسب مجوزهای قانونی است.

همان‌طور که گفتیم اگر کارآفرین قصد داشته باشد کارخانه تولیدی خود را به صورت قانونی احداث نمایند. در گام اول باید جوازهای قانونی را جهت تأسیس کارخانه از سازمان‌های ذی‌ربط دریافت نماید.

کارآفرینان و اشخاصی که قصد راه‌اندازی کارخانه تولیدی خود را دارند باید اقدام کسب سه مجوز نمایند. این مجوزهای مهم برای احداث کارخانه شامل اول؛ موافقت‌نامه اصولی از وزارت صنایع، دوم؛ پروانه‌احداث و سوم؛ پروانه بهره‌برداری می‌شود.

مراحل احداث کارخانه

حال که با مجوزهای لازم برای احداث کارخانه آشنا شدید. نوبت به آن می‌رسد که مدارک و شرایط مورد نیاز و قانونی را برای تأسیس کارخانه تولیدی خود مهیا نمایید. مراحل و آماده‌سازی مدارک لازم جهت احداث کارخانه به شرح زیر است.
شما ابتدا باید محصولی را که قصد تولید آن را در کارخانه دارید معین کنید. پس از آنکه محصول مورد نظر معین شد یک طرح توجیهی آماده سازید. تا بر اساس آن طرح هر آنچه که به تولید محصول شما مربوط است جهت برآورد هزینه‌ها و سایر امور مشخص شود.

مرحله بعدی در آماده‌سازی شرایط جهت احداث کارخانه، این است که تأمین مالی خود را مشخص کنید. و پس‌ازآن جهت دریافت جوازهای لازم برای احداث کارخانه؛ یعنی جوازهای تأسیس به وزارت صنایع و معادن مراجعه نمایید.
سپس که مورد نیاز خود را آماده سازید. مدارک لازم برای دریافت جواز تأسیس توسط اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.

بعدازآن در مراحل پایانی شما باید مکان مورد نظر خود را جهت احداث کارخانه در آن محل مشخص کنید. دستگاه‌های مورد نیاز کارخانه را تهیه نمایید. و درنهایت سیستم‌های اداری، فروش و سایر سیستم‌ها راه‌اندازی نمایید.
لازم به ذکر کرد موارد و مراحلی که تاکنون یاد شد به‌جز مدارک لازم برای اشخاص حقیقی و حقوقی، در سایر مراحل تفاوتی میان اشخاص حقیقی و حقوقی وجود ندارد.

مدارک احداث کارخانه

در مطالب بالا گفتیم که مدارک لازم برای اخذ جواز تأسیس کارخانه، توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با هم متفاوت است. مدارک لازم برای اشخاص حقیقی و شخصی شامل کپی کارت ملی و شناسنامه، تکمیل پرسشنامه جهت اخذ جواز تأسیس و ارائه طرح توجیهی می‌باشد. اما مدارک لازم برای اشخاص حقوقی یا شرکت‌ها شامل کپی از آگهی تأسیس شرکت و روزنامه رسمی تأسیس شرکت، کپی از آگهی آخرین تغییرات شرکت. کپی از مدارک شناسایی مدیرعامل شرکت، کپی از اظهارنامه شرکت یا شرکت‌نامه، سربرگ شرکت، مهر شرکت و درنهایت تکمیل پرسشنامه جهت دریافت جواز تأسیس و ارائه طرح توجیهی می‌شود.

آیا احداث کارخانه بدون مجوز امکان‌پذیر است ؟

احداث کارخانه بدون مجوز نیز امکان‌پذیر است. البته نه به این منظور که هرگز مدارک مجوزها دریافت نگردد. بلکه یعنی مانند بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک پس از احداث کارخانه و هم‌زمان با راه‌اندازی خط تولید، و به‌تدریج آماده‌سازی مدارک لازم و دریافت مجوزها انجام می‌شود. نکته مهمی که برای احداث یک کارخانه باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد. این است که شما به عنوان کارآفرین محصول مورد نظر خود را برای تولید انتخاب کنید. و سپس دستگاه‌ها و ابزارآلات مربوطه را مهیا و خط تولید کارخانه خود را راه‌اندازی کنید.

در جامعه بسیاری از افراد را می‌بینیم که به عنوان تولیدکنندگان خانگی در محیط خانگی، خط تولید راه‌اندازی کردند. و در منزل خود اقدام به تولید محصولات مورد نظر خود می‌نمایند. ممکن است افراد زیادی را ببینید که برای آغاز کار تولیدی خود از کارخانه‌های خانگی شروع کرده باشند. همین‌طور بسیاری از تولیدکنندگان آغاز فعالیت خود را در مکان‌های کوچک با حجم کم تولید شروع کردند. بنابراین می‌توانید بدون دریافت مجوز ابتدا کارخانه خود را هرچند کوچک احداث کنید. و بعد برای توسعه کار خود به‌تدریج شروع به آماده‌سازی مدارک و دریافت مجوزهای لازم نمایید.

وام احداث کارخانه

افرادی که قصد راه‌اندازی کارخانه را دارند. ممکن است با چالش کمبود نقدینگی روبرو شوند. کمبود پول و سرمایه بسیاری از کارآفرینان را از احداث کارخانه و ادامه راه ناامید می‌کند. اما چه نوع وام و تسهیلات وجود دارد که به کارآفرینان جهت راه‌اندازی کارخانه‌هایشان تعلق می‌گیرد.
وام راه‌اندازی کارخانه در آغاز فعالیت یک کارخانه و برای اینکه بخشی از سرمایه احداث کارخانه تأمین گردد به کارآفرینان پرداخت می‌شود. مثلاً این وام برای خرید ابزارآلات و ماشین‌آلات جهت راه‌اندازی خط تولید یا ساختمان کارخانه پرداخت می‌شود.

وام سرمایه در گردش به کارخانه‌هایی که برای خرید مواد اولیه خود جهت تولید محصولاتشان. با کاهش سرمایه در گردش مواجه می‌شوند. به کارآفرینان و صاحبان کارخانه تعلق می‌گیرد.
وام توسعه کارخانه برای زمانی است که شما به عنوان کارآفرین قصد دارید کارخانه خود را ارتقا یا توسعه دهید. این وام نیز به کارآفرین کمک می‌کند تا ماشین‌آلات پیشرفته‌تر خریداری کند یا خط تولید خود را توسعه دهد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کسب و کار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کسب و کار پاسخ دهند.

سوالات متداول

مجوزهای لازم برای احداث کارخانه چیست ؟

مجوزهای مهم برای احداث کارخانه شامل اول؛ موافقت‌نامه اصولی از وزارت صنایع، دوم؛ پروانه‌احداث و سوم؛ پروانه‌بهره‌برداری می‌شود.

آیا بدون دریافت مجوز می‌توانیم کارخانه احداث کنیم ؟

بله؛ بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک پس از احداث کارخانه و هم‌زمان با راه‌اندازی خط تولید، و به‌تدریج آماده‌سازی مدارک لازم و دریافت مجوزها انجام می‌شود.

 

منبع: احداث کارخانه با چه شرایطی امکان پذیر است؟



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 8 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

جواز کسب آرایشگاه مردانه نیاز به مدرک فنی دارد. مرجع صادر کننده جواز کسب آرایشگاه یا پیرایش گری مردانه در هر شهر متفاوت است. در تهران اتحادیه صنف آرايشگران مردانه رسته پیرایشگری برای متقاضیان جواز صادر می‌کند. برای آن که بتوانید در شهر خود مرجع صادرکننده جوازتان را پیدا کنید، می‌توانید با تلفن‌های درج شده و یا اتاق اصناف شهرستان‌تان تماس گرفته و اطلاعات مربوط را درخواست کنید. در ادامه به طور کلی نحوه دریافت جواز و مدارک مورد نیاز برای آرایشگری یا پیرایشگری مردانه شرح داده شده است. برای کسب اطلاع بیشتر درباره قوانین مربوط به جواز کسب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا گرفتن جواز کسب آرایشگاه یا پیرایش گری مردانه الزامی است؟

پروانه کسب سندی است که نشان می‌دهد فرد صلاحیت ارائه خدمات آرایشگری مردانه را دارد. برای هر شخصی ‌که بخواهد به صورت قانونی فعالیت خرید و فروش انجام دهد گرفتن پروانه کسب الزامی است. این مجوز نشان دهنده قانونی بودن فعالیت فروشنده است و مرجع صادرکننده آن اتحادیه آرایشگران تهران می‌باشد. به موجب این جواز می‌توانید از امتیازات مربوط به اتحادیه مربوطه بهره مند شده و از حمایت های اتحادیه شامل حال‌تان شود. لازم به ذکر است که مرجع صادر کننده در هر شهر تفاوت دارد و برخی قوانین نیز متفاوت است. برای اطلاع از نحوه تمدید جواز کسب کلیک کنید.

مساحت مورد نیاز برای گرفتن جواز کسب آرایشگاه مردانه چه قدر است؟

چه فروشنده بخواهد ملکی را خریداری کند و چه بخواهد اجاره کند باید به این نکته توجه کند که حداقل مساحت لازم برای جواز کسب آرایشگری مردانه حداقل 9 متر مربع است. در قانون مربوط به اتحادیه صنف آرایشگران مردانه تهران با دریافت پروانه این رسته شغلی تنها می‌توانید اقدام ارائه حدمات پیرایشگری کنید. از جمله رسته هایی که این اتحادیه جوازش را صادر می‌کند عبارتند از؛

1 – آرايشگاه مردانه

2 – توليد و نصب و بافت هرپيس و كلاه گيس مردانه

3 – توليد هرپيس و كلاه گيس

4- كارگاه توليد موم گياهی

شرایط دریافت جواز کسب آرایشگاه مردانه

الف: شرایط عمومی

۱- گواهی صلاحیت یا همان عدم سو پیشینه از نیروی انتظامی ( در سال 1403نیازی به این گواهی دیگر نیست)

۲- سند مالکیت عین، منفعت و یا منافع از جمله اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا هر قراردادی که از منظر قانونی معتبر باشد؛ اعم از رسمی و عادی. در روستاها احراز مالکیت براساس عرف محل می‌باشد. اشخاصی که سند عادی دارند باید تعهدی مبنی بر پذیرش مسئولیت حقوقی ناشی از آن ارائه دهند.

۳- گواهی مالیاتی از اداره مالیات ذی ربط مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی و تصفیه حساب

۴- شناسنامه و کارت ملی برای ایرانیان و گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی

۵- گواهی گذراندن دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در قالب دستورالعمل های آموزشی قانون نظام صنفی (کلاس های تهران مجازی است)

۶- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم یا پزشکی نظام وظیفه یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از ۵۰ سال

ب: شرایط اختصاصی

1- محلی مناسب با کاربری تجاری

2- انتخاب نام متناسب با عفت عمومی

3- داشتن وسايل و تجهیزات متناسب و لازم برای فروش

4- کارت بهداشت و مدرک فنی حرفه ای

شرايط و ضوابط رسته ممتاز آرايشگران مردانه

الف – مساحت سالن بالاتر از 35 متر

ب – حداقل صندلی برقی چهار عدد

ج – مجهز به سرویس بهداشتی

د- مجهز به وسایل خنک کننده ( کولر گازی – چیلر)

هـ- مجهز به وسایل یکبار مصرف آرایشگری

و- مجهز به دوربين مدار بسته ، یخچال و تلویزیون

ز- مجهز به وسایل ضدعفونی کننده ( اتوکلاو –یووی )

ح – صندلی مجهز به ماساژور

ط- ویتامینه سر و صورت

ی- اینترنت پرسرعت رایگان

ک – کمدهای مجهز و مجزا برای کیف های اصلاح و شستشو

مکان مناسب به منظور اتخاذ جواز کسب آرایشگری مردان

علاوه براینکه قانون برای متراژ داخلی واحد فروش ضوابطی را وضع نموده در خصوص موقعیت مکانی نیز موارد زیر باید رعایت شود:

1) نکات بهداشتی درمحیط واحد فروش باید طبق پروتکل‌های قانون رعایت شود مانند داشتن هواکش مناسب.

2) الزامی نیست اما بهتر است که واحد صنفی دوربین مدار بسته داشته باشد.

3) شرایط محیطی و موقعیت مکانی واحد باید به تایید اماکن برسد.

4) حتما باید کاربری واحد تجاری باشد و دارای گواهی مشاغل شهرداری

مدارک لازم برای راه اندازی پروانه کسب پیرایشگری مردانه

۱) اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی

۲) نمره قبولی آزمون تجارت و کسب و کار

۳) عکس سه در چهار متقاضی

۴) سند ملکی یا اجاره نامه یا مبایعه نامه به نام متقاضی

جهت کسب اطلاع بیشتر درباره مدارک لازم برای جواز کسب کلیک کنید.

مراحل گرفتن مجوز آرایشگاه مردانه تهران

هر خانم و آقایی برای گرفتن جواز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی باید مراحل زیر را طی نماید:

۱/ ارسال درخواست جواز آرایشگاه مردانه از طریق سامانه ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir. اتحادیه موظف هست درخواست‌های حضوری را نیز ترتیب اثر دهد. برای ورود به سامانه ایرانیان اصناف کلیک کنید. از طریق درگاه ملی مجوزها هم می توانید درخواست دهید.

۲/ تشکیل پرونده مالیاتی

۳/ تایید کد پستی توسط مامور پست از محل

۴/ ورود به درگاه تخصصی و ارسال مدارک در سامانه نوین اصناف ایرانیان

گرفتن جواز کسب آرایشگاه و پیرایشگری مردانه چه قدر هزینه دارد؟

برای دریافت مجوز باید مبالغ زیر پرداخت شود :

هزینه صدور پروانه دو میلیون

هزینه آموزش های مربوط به کسب و کار و تجارت به مبلغ 280 هزار تومان

برای آشنایی بیشتر با مراحل دریافت پروانه کسب کلیک کنید.

راه اندازی سالن آرایشگری مردانه چه قدر زمان میبرد؟

از ابتدای شروع درخواست تا دریافت جواز کسب آرایشگاه مردانه در صورت حاضر بودن استعلامات و مدارک ۳۰ روز زمان خواهد برد، زیرا براساس قانون اتاق اصناف اتحادیه آرایشگران موظف است ظرف مدت ۱۵ روز در خصوص قبول یا رد درخواست متقاضی اعلام نظر کند و در صورت عدم ارائه هیچ پاسخی به منزله تایید درخواست خواهد بود.

در صورت تایید نیز مرجع صدور پروانه کسب باید طی مدت ۱۵ روز پروانه کسب را صادر کند. اما اگر مدارک شخص حاضر نباشد فرد مدت زمان ۳ ماه وقت دارد تا مدارک خود را تکمیل نموده و تحویل دهد. در خصوص استعلامات از ادارات مربوطه نیز هر مرجع حداکثر ۱۵روز زمان برای پاسخگویی دارد. درضمن پاسخ منفی بعد از پایان زمان قانونی قائل پذیرش نیست.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع: جواز کسب آرایشگاه مردانه



:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

دیه ریش چقدر می شود؟ آسیب زدن به هر قسمت از بدن انسان می‌تواند شامل دیه شود. بدن دارای قسمت‌های مختلفی است و هر قسمت ‌با توجه به نظر قانونگذاران دارای دیه مشخصی است. ریش نیز یکی از اجزای بدن به حساب می‌آید که شامل دیه می‌شود. در ادامه قصد داریم در مورد دیه ریش توضیحات مختصری را خدمتتان ارائه دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا آسیب زدن به ریش دیگران شامل د‌یه می‌شود‌‌ ؟

‌ر‌یش یکی از اجزای بدن به شمار می‌رود که در زیبایی انسان نقش بسیار مهمی دارد. وجود ‌ر‌یش در صورت مردان علاوه بر زیبایی می‌تواند مزیت‌های دیگری نیز داشته باشد. حال اگر کسی طی ارتکاب یک جرم به صورت عمدی باعث آسیب به ‌ر‌یش فرد دیگر شود می‌بایست دیه آن را بپردازد. آسیب به ‌ر‌یش از جمله مواردی است که قانونگذاران برای آن دیه در نظر گرفته‌اند و دیه آن نیز با توجه به میزان آسیب معین می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله دیه چیست را مطالعه نمایید.

دیه از بین رفتن کلی ریش

در برخی موارد دیده می‌شود که فردی طی انجام عملی به صورت عمدی باعث از بین رفتن کلی ‌ر‌یش مرد می‌شود که در این‌صورت می‌بایست دیه مشخصی را پرداخت کند. چنانچه ‌ر‌یش فرد به طور کلی از بین برود و امکان رویش مجدد آن وجود نداشته باشد فرد مجرم می‌بایست دیه کامل انسان را به فرد آسیب دیده بپردازد. اما اگر آسیب دیدگی به گونه‌‌ای باشد که امکان رویش مجدد ‌ر‌یش وجود داشته باشد مجرم به پرداخت ‌یک سوم دیه کامل انسان محکوم خواهد شد.

دیه از بین رفتن بخشی از ریش

اگر مجرم باعث از بین رفتن بخشی از ‌ر‌یش فرد شود می‌بایست ارش بپردازد. اگر امکان رویش مجدد ‌ر‌یش وجود نداشته باشد کارشناس دادگاه میزان آن را با توجه به میزان آسیب دیدگی معین می‌کند و اگر امکان رویش مجدد ‌ر‌یش وجود داشته باشد ارش به نسبت قسمتی که از بین رفته است و با توجه به مقدار یک سوم دیه کامل پرداخت می‌شود.

برای ارائه دادخواست مطالبه دیه کلیک کنید.

در چه مواردی از بین بردن ریش ارش و دیه ندارد‌‌ ؟

با وجود اینکه از بین بردن ‌ر‌یش در هر صورت جرم محسوب می‌شود و شامل دیه خواهد شد اما بازهم قانونگذار شرایطی را در نظر گرفته است که طبق این شرایط کندن ‌ر‌یش دیگری شامل دیه نمی‌شود. این شرایط به شرح زیر می‌باشند:

  • وجود ضرورت‌های پزشکی.
  • رضایت خود مرد.

نکته مهم: اگر رضایت خود مرد برای از بین بردن ‌ر‌یش معتبر نباشد رضایت ولی او نیز کافی خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه ریش، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه ریش پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دیه از بین بردن کلی ‌ر‌یش به طوری که دیگر نروید چقدر است‌‌ ؟

در این صورت دیه کامل انسان به فرد آسیب دیده تعلق می‌گیرد.

اگر به علت ضرورت‌های پزشکی ‌ر‌یش از بین برود فرد می‌تواند دیه یا ارش ‌ر‌یش خود را مطالبه کند‌‌ ؟

خیر در این صورت دیه به او تعلق نمی‌گیرد.

 

منبع: دیه ریش



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1403 | نظرات ()