نوشته شده توسط : vakiel

پیش قرارداد همانطور که از اسمش پیداست مرحله‌ای قبل از قرارداد اصلی است اما نباید آن را بی‌اثر دانست. همانظور که از لفظش پیداست عنوان قرارداد را یدک می‌کشد بنابراین می‌توان این گونه تصور کرد که پیش قرارداد عهدی الزام آور است تا طرفین را پای قرارداد اصلی بنشاند. در ادامه به ارائه تعریف و آثار آن می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : پیش قرارداد 

تعریف پیش قرارداد

وعده قرارداد که پیش قرارداد نیز نامیده می‌شود، پیمان مقدماتی است که درباره انعقاد قرارداد مطلوب دو طرف بسته می‌شود و هر دو یا یکی از آنان را ملتزم به تراضی نهایی می‌کند.

پیش قرارداد پیمانی الزام‌آور است و نباید آن را با وعده اخلاقی یا ایجاب ساده و قابل رجوع اشتباه کرد فقط وعده نکاح است که قانون‌گذار آن را الزام‌آور نمی‌داند تا مانعی برای تصمیم گرفتن آزاد زن و شوهر تا آخرین لحظه نشود و خانواده را بر پایه رغبت بنا کنند نه اجبار.

یکی از شایع‌ترین پیمان‌های مقدماتی، قولنامه خرید و فروش املاک است که به موجب آن، دو طرف متعهد به بیع با شرایط معین در قولنامه می‌شوند: به حکم قانون، بیع باید در محضر رسمی انجام گیرد و دو طرف در قولنامه متعهد به این اقدام می‌گردند و به‌طور معمول وجه التزامی هم معین می‌کنند تا متخلف به عنوان خسارت به دیگری بدهد.

آثار پیش قراردادها

پیش قراردادها آثار ویژه خود را دارا می‌باشند و در واقع نوعی مقدمه‌چینی می‌باشد و نباید آن را با اثر نهایی عقد اصلی اشتباه گرفت. اثر پیش قرارداد معمولا ایجاد دینی است که در صورت اجرا شدن به انعقاد پیمان اصلی و ایجاد اثر ویژه آن می‌انجامد؛ برای مثال اگر موضوع قولنامه خرید و فروش و تملیک باشد حق عینی با امضای آن جابه‌جا نمی‌شود و بیع تحقق نمی‌یابد. پیمان مقدماتی با امضای قولنامه واقع می‌شود و در اثر آن، حق ثابت و معینی به‌وجود می‌آید که بر مبنای مفاد آن می‌توان متعهد را به بستن بیع مجبور کرد.

مدت اعتبار وعده

وعده قرارداد معمولا مدت دارد و گاه به اختیار یکی از دو طرف نهاده می‌شود که دیگری را به انجام معامله فرا بخواند. پس از گذشت مدت نیز تعهد پایان می‌یابد ولی باید دانست که هیچ انسان معقول و متعارفی خود را برای همیشه به عهدی پای‌بند نمی‌کند. به‌ویژه در معاملاتی که بهای موضوع آن در نوسان است یا سیر صعودی را می‌پیماید. معمولا دو طرف تا زمان متعارفی که آن بها قابل پیش‌بینی است خود را ملتزم می‌سازند هر چند که سخنی در پیمان مقدماتی نگویند. پس اگر مالکی ضمن قولنامه‌ای تعهد کند که خانه خود را به مبلغ معین بفروشد این تعهد محدود به مهلت متعارف و معقول است و خریدار نمی‌تواند پس از سالیانی سکوت، همین که بهای ملک را چند برابر دید به یاد طلب متروک خود افتد و مالک را به معامله فراخواند.

پیش قرارداد بدون مدت

در مواردی که تعهد مهلتی ندارد و ظاهر این است که متعهدله باید آن را مطالبه کند او می‌تواند با اخطار به ذی‌نفع مهلت معقولی را برای قبول یا انجام دادن معامله معین کند تا پس از پایان آن، تعهد پایان یابد. چنان‌که در قولنامه‌های بی‌مدت مرسوم است که ذی‌نفع در اجرای تعهد، همین که آمادگی دو طرف را احساس می‌کند، با اظهارنامه رسمی و مهلتی متعارف طرف خود را به معامله می‌خواند و گاه هشدار می‌دهد که پس از پایان مهلت خود را از تعهد رها می‌بیند اما این هشدار همیشه موثر نیست.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیش قرارداد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پیش قرارداد پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: پیش قرارداد ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

برقراری رابطه جنسی میان زنان و مردان ‌‌‌‌‌می‌تواند فواید زیادی برای آن‌‌‌‌‌‌ها داشته باشد و به تداوم نسل آن‌ها نیز کمک ‌‌‌‌‌می‌کند اما با این وجود رابطه جنسی ‌‌‌‌‌می‌بایست بر مبنای‌‌‌‌‌ قانون‌‌‌‌‌ صورت بگیرد و هرکس که ‌بخواهد با جنس مخالف خود رابطه جنسی برقرار کند ‌‌‌‌‌‌می‌بایست اقدام به عقد دائم یا موقت با او نماید تا به هم‌ محرم‌ شوند و این کار آن‌ها اشکال قانونی و شرعی نداشته باشد. در ادامه قصد داریم در مورد عمل زنا و حکم زنای با فرد نابالغ که ‌یکی از قبیح‌ترین کارها میان افراد است توضیحات‌‌‌‌‌ مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

 

منبع : حکم زنای فرد نابالغ

زنا چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همه ‌ما‌ بارها و بارها لغت زنا را شنیده‌‌‌‌‌‌‌ایم و ‌به صورت کم و بیش با مفهوم آن ‌آشنایی‌‌‌‌‌ داریم. زنا یکی از قبیح‌ترین اعمال از دید اسلام به حساب ‌‌‌‌‌می‌آید و در واقع یک عمل نادرست و نامشروع‌‌‌‌‌ است. هرگاه مرد و زنی که ‌به ‌یگدیگر نامحرم هستند اقدام به برقراری رابطه جنسی نمایند مرتکب جرم زنا شده‌اند و مجازات سختی شامل حال آن‌ها خواهد شد.

اما زنا تنها به برقراری رابطه جنسی با نامحرمان ختم ‌‌‌‌‌نمی‌شود و برقراری رابطه جنسی با محارم نیز زنا محسوب شده و جرم است. زنا انواع مختلفی‌‌‌‌‌ دارد و هر نوع زنا مجازات خاص خود را دارد. همانطور که‌ گفته شد زنا مجازات سختی‌‌‌‌‌ را در پی خواهد داشت و حتی ممکن است فرد به اعدام نیز محکوم شود.

حکم زنای فرد نابالغ

زنای فرد نابالغ از جمله مواردی است که کم ‌اتفاق ‌‌‌‌‌می‌افتد و در اکثر موارد فرد نابالغ تمایلی به انجام این کار نداشته‌‌‌‌‌ و او را به انجام زنا وادار کرده‌اند. حال سوال اینجاست که زنای فرد نابالغ چگونه به وقوع ‌‌‌‌‌می‌پیوندد؟ که در این مورد باید بگوییم هرگاه یک فرد بالغ با یک فرد نابالغ‌‌‌‌‌ اقدام به برقراری رابطه جنسی‌‌‌‌‌ نماید ‌‌‌‌‌می‌توان گفت که زنا به وقوع پیوسته است. زنا با فرد نابالغ نیز جرم بزرگی است و دارای مجازات‌‌‌‌‌‌های بسیار سختی ‌‌‌‌‌می‌باشد.

نکته: فرد نابالغ کسی است که هنوز بالغ نشده است.

مجازات زنای فرد نابالغ | حکم

با وجود اینکه انجام زنا یک جرم بزرگ محسوب ‌‌‌‌‌می‌شود اما باز هم در قوانین کشور ما در خصوص فرد نابالغی که مرتکب زنا شده است تنها اقدامات تامینی تربیتی پیش بینی شده است و مجازاتی که برای افراد زنا کار در نظر گرفته شده است در مورد او اجرا نخواهد گردید.

اما نکته حائز اهمیت این است که فرد بالغی که با فرد نابالغ زنا کرده است باید مجازات شود‌‌‌‌‌ و مجازات ‌او صد ضربه شلاق‌‌‌‌‌ خواهد بود. به عنوان مثال‌‌‌‌‌ اگر زنی که به سن بلوغ‌‌‌‌‌ رسیده است با مردی که نابالغ است زنا کند مرد مجازات ‌‌‌‌‌نمی‌شود اما طبق قانون زن به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم ‌‌‌‌‌می‌شود.

باید توجه نمود که اگر زنای با نابالغ با زور و اجبار از سمت طرف بالغ صورت گرفته باشد زانی اعدام می‌شود.

نکته مهم: فرد بالغ زنا کننده در صورتی‌‌‌‌‌ مجازات ‌‌‌‌‌می‌شود که به صورت آگاهانه و با دارا بودن اختیار‌‌‌‌‌ کامل دست به چنین کاری زده باشد.

سوالات متداول

زنا چیست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به برقراری رابطه جنسی نامشروع‌‌‌‌‌ زنا گفته ‌‌‌‌‌می‌شود.

مجازات زنای فرد بالغ با فرد نابالغ چقدر است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

فرد بالغ به تحمل صد ضربه شلاق محکوم ‌‌‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم زنای فرد نابالغ، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم زنای فرد نابالغ پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: حکم زنای فرد نابالغ ,
:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

خیار عیب از جمله خیارات قانونی به شمار می‌رود. خیارات متضمن حقوقی برای طرفین معامله هستند تا طرفین در صورت تمایل از آن استفاده نموده و از تضییع حقوق خود جلوگیری نمایند. یکی از این خیارات خیار عیب است. این خیار دو راه پیش روی دارنده آن می‌گذارد: دریافت ارش یا فسخ معامله. در ادامه به بررسی بیشتر این خیار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : خیار عیب

تعریف

موضوع مورد بحث ما خیار عیب می‌باشد که در ماده ۴۲۲ قانون مدنی تعریف آن بیان شده است. طبق این تعریف اگر بعد از انجام معامله و انعقاد عقد متوجه شویم که مبیع معیوب هست یا به عبارت دیگر عیبی را در آن بیابیم در این صورت مشتری اختیار دارد میان دو موضع یکی را برگزیند: برهم زدن معامله، یا قبول مبیع معیوب و دریافت ارش.

در توضیح باید گفت مشتری می‌تواند مبیع را بپذیرد حتی اگر معیوب باشد و به خاطر عیبی که در آن وجود دارد مطالبه ارش کند و ارش عبارت است از تفاوت قیمت سالم و معیوب و یا اینکه می‌تواند به دلیل وجود عیب معامله را فسخ کند و پایبند به چنین معامله‌ای نباشد. همانطور که مشاهده می‌کنیم در صورت وجود عیب در مبیع دو راهکار پیش روی ماست یکی فسخ معامله و دیگری پذیرش معامله و دریافت ارش که در ادامه به بررسی بیشتر و دقیق‌تر این دو راه می‌پردازیم.

توصیه می‌کنیم مقاله ارش را مطالعه نمایید.

در خصوص خیار عیب باید بیان کنیم که این خیار از جمله خیاراتی است که اعمال آن فوریت دارد به زبان ساده‌تر زمانی که مشتری متوجه می‌شود مبیع معیوب است فوراً باید خیار خود را اعمال کند. در غیر این صورت خیاری برای او متصور نیست و خیار او در واقع ساقط می‌شود.

توصیه می‌کنیم مقاله خیارات قانونی را مطالعه نمایید.

ملاک نقص مبیع

سوالی که ممکن است برای همه ایجاد شود این است که چه نقصی به عنوان عیب در قانون در نظر گرفته شده است و در پاسخ به این سوال باید بیان کنیم که همه چیز بر اساس عرف و عادت تعیین می‌شود ممکن است در زمان و مکان‌های مختلف قضاوت عرفی متفاوت باشد.

همچنین باید توجه کنیم زمانی که عقدی منعقد می‌شود هدف از انعقاد آن این است که مالکیت برای مشتری ایجاد شود و بدیهی است که این مالکیت در خصوص یک مال سالم باید تحقق پیدا کند. بنابراین اگر بیعی منعقد شد و سپس معلوم شد که مبیع معیوب است در این صورت بایع (فروشنده) تعهد خود را به درستی انجام نداده است و مشتری متحمل ضرری شده است که برای جبران آن حق فسخ برای او در نظر گرفته می‌شود. همچنین او می‌تواند پایبند بماند و ارش مطالبه کند. در این صورت هم جبران خسارت او ملاک قرار داده شده است.

نحوه محاسبه ارش یا همان تفاوت قیمت سالم و معیوب

برای اینکه نحوه محاسبه ارش را بیان کنیم باید بدانیم که برای محاسبه آن دو موقعیت قابل تصور می‌باشد: یکی این است که اگر قیمت یک کالا در صورتی که سالم باشد برابر قیمت آن کالا در زمان انعقاد عقد باشد ارش به این نحو محاسبه می‌شود که قیمت معیوب آن کالا را به دست می‌آوریم و تفاوت این دو قیمت را ارش می نامیم.
موقعیت دیگر به این شکل است که قیمت کالا در صورتی که سالم باشد بیشتر یا کمتر از قیمت آن کالا در زمان انعقاد عقد بیع باشد. در این حالت نسبت می‌گیریم بین قیمت کالا در حالتی که معیوب است و قیمت آن در حالتی که سالم است و حاصل این نسبت را از ثمن کسر می‌کنیم و آنچه را که باقی می‌ماند به عنوان ارش در نظر می‌گیریم.

شرایط خیار عیب

در ماده ۴۲۳ قانون مدنی اشاره شده است که خیار عیب زمانی ایجاد می‌شود که عیب در مبیع در زمان انعقاد عقد وجود داشته باشد. باید توجه شود عیبی که از آن صحبت می‌کنیم باید از مشتری مخفی مانده باشد. به عبارت دیگر زمانی ما می‌گوییم که عیب از مشتری مخفی بوده است که مشتری از وجود آن آگاهی نداشته باشد. به این دلیل که ممکن است عیب ظاهراً مشخص باشد اما مشتری از وجود آن آگاه نباشد بنابراین تنها ملاک ما آگاه نبودن مشتری از وجود عیب در زمان انعقاد عقد می‌باشد.

سقوط خیار عیب

ممکن است بایع در زمان انعقاد عقد خودش را از اموری که مربوط به مبیع است مبرا کرده باشد. در واقع مسئولیت خودش را در خصوص مبیع ساقط کرده باشد. در این صورت اگر در مبیع عیبی یافت شود مشتری دیگر نمی‌تواند به بایع مراجعه کند. زیرا او در زمان انعقاد عقد بیع مسئولیت را از خودش بری کرده است. همچنین ممکن است که در زمان انعقاد عقد بایع ذکر کرده باشد که در خصوص یک نوع عیب خاص مسئولیت را از خودش سلب می‌کند اگر چنین اتفاقی افتاد در سایر موارد که بایع مسئول است و می‌توان به او مراجعه کرد و خسارت را از او مطالبه نمود.

توصیه می‌کنیم مقاله اسقاط کافه خیارات را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خیارات قانونی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خیارات قانونی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: خیار عیب ,
:: بازدید از این مطلب : 403
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

آیا می‌دانید اظهارنامه مالیاتی چیست و اشخاص حقیقی (تجار) و اشخاص حقوقی (شرکت‌های تجاری) برای ارسال این اظهارنامه باید به چه صورت اقدام کنند؟ تجار و شرکت‌های تجاری موظف هستند هر ساله میزان درآمد خود را به موجب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. سازمان امور مالیاتی هم به موجب این اظهارنامه، مالیات را مشخص می‌کند. سازمان امور مالیاتی نرم افزاری به صورت جداگانه برای اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان نرم افزار اظهارنامه مالیاتی راه اندازی کرده است. در ادامه به چگونگی دانلود این نرم افزار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

همانطور که در بالا توضیح دادیم این نرم افزار به صورت مجزا برای اشخاص حقیقی و حقوقی موجود می‌باشد.

نرم افزار اظهارنامه اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود ابتدا باید در سامانه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی ثبت نام کنند، به این صورت که ثبت نام در این سامانه شرط اساسی برای ارسال اظهارنامه می‌باشد.

بنابراین بعد از ثبت نام در این سا‌مانه باید فرم پیش ثبت نام اظهار‌نامه مالیاتی کامل شده و پس از آن اطلاعات خواسته شده در نرم افزار اظها‌رنامه تکمیل و ثبت شود.

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی کلیک کنید  ***

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که اطلاعات ثبت نامی بر اساس آن اطلاعاتی که شخص در زمان ثبت نام در سامانه الکترونیک وارد کرده است می‌باشد، در خصوص اشتباه در این اطلاعات، ویرایش آن‌ها باید از طریق این سا‌مانه صورت بگیرد.

توجه کنید که شرکا هم لازم نیست هر کدام به صورت جداگانه اقدام به ثبت اظها‌رنامه کنند، زیرا در مورد واحدهای شراکتی ثبت و ارسال یک اظهار‌نامه کافی است.

نرم افزار اظهار نامه اشخاص حقوقی

در مورد اشخاص حقوقی هم ابتدا باید ثبت نام در سامانه صورت بگیرد و پس از آن می توانند از طریق نرم افزار، اظهارنامه ما‌لیاتی خود را به ثبت برسانند و قبض مالیا‌تی هم به همین صورت صادر خواهد شد.

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی کلیک کنید  ***

نرم افزار اظهارنامه مالیاتی املاک

بعد از ثبت نام در سامانه و می توانید از طریق نرم ا‌فزار مالیاتی املاک، اظهار‌نامه مالیاتی خود را به ثبت برسانید و قبض هم به همین صورت برای شما صادر می گردد

***  برای دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی املاک کلیک کنید  ***

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اظها‌رنامه مالیاتی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهار‌نامه مالیاتی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: نرم افزار اظهارنامه مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

موضوع مورد بحث در این مقاله بروکر می‌باشد. اگر بخواهیم معنای لغوی بروکر را بررسی کنیم باید به واسطه بودن در معاملات بازرگانی اشاره کنیم. در معنای اصطلاحی نیز بروکر در واقع یک کارگزاری است که به عنوان یک واسطه میان خریدار و فروشنده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر می‌توان آن را به عنوان یک نهاد مالی غیر بانکی در نظر گرفت. در واقع می‌توان گفت که بروکر خریداران و فروشندگان را به یکدیگر وصل می‌کند. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا این واسطه‌گری بروکر نفعی برای کارگزار دارد یا خیر؟ که در پاسخ باید اشاره کنیم که برای هر خرید و فروشی توسط بروکر کارمزد دریافت می‌شود.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : بروکر چیست

قرارداد بروکری | قرارداد با کارگزاری

به منظور برقراری روابط اقتصادی میان اشخاص حقیقی یا حقوقی نیاز به یک توافق احساس می‌شود و این توافق به شکل قرارداد ایجاد می‌گردد که می‌توان آن‌ها را از قراردادهای نامعین در نظر گرفت و قراردادهای نامعین قراردادهایی هستند که در قانون مدنی عنوانی برایشان بیان نشده است و به اعتبار ماده ۱۰ قانون مدنی ایجاد می‌شوند.
نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که معاملاتی که در بروکرها انجام می‌شود طیف وسیعی را در بر می‌گیرند. به عنوان مثال ممکن است یک کارگزاری در خصوص معاملات ملکی فعالیت نماید و کارگزاری دیگری در خصوص طلا میان خریداران و فروشندگان واسطه شود.
قوانین مربوط به معاملات در کارگزاری‌ها به طور کلی شبیه به یکدیگر هستند درحالی که در امور جزئی با یکدیگر تفاوت دارند.

تایید هویت در بروکر 

به منظور رعایت قوانین بین‌المللی در زمینه مبارزه با پولشویی، توسط بروکرها احراز هویت صورت می‌گیرد.
از این طریق اشخاص نمی‌توانند پول‌هایی را که از طریق دزدی، رشوه و… به دست آورده‌اند از طریق ایجاد حساب در بروکرها پاک کنند یا به عبارت دیگر پولشویی کنند.

ارائه حساب دمو (آزمایشی)

ممکن است در خصوص علت ارائه حساب دمو توسط بروکرها برای شما سوال ایجاد شود. در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که در درجه اول علت انجام چنین کاری این است که اشخاص با محیط بروکرها آشنا شوند تا متوجه شوند که نحوه کار با بروکرها به چه شکل است و در درجه دوم اشخاص می‌توانند روش‌های انجام معامله را تست کنند.

کیفیت پشتیبانی بروکر یا کارگزار

کیفیت پشتیبانی بروکر ارائه خدمات به مشتری محسوب می‌شود. بنابراین شما باید معیار را پشتیبانی ۲۴ ساعته قرار دهید و برای انتخاب بروکر مطمئن شوید که بخش راهنمای آن‌ها به سرعت به سوالات شما پاسخ می‌دهند.
معیار دیگری که برای انتخاب بروکر باید در نظر بگیرید اجازه دسترسی به تحلیل‌های تکنیکی و نمودارها است توجه کنید که نمودارهای یک کارگزاری باید به طور حرفه‌ای تهیه شده باشد.
به طور کلی فعالیت بروکرها را می‌توان مشابه با یکدیگر دانست اما کیفیت خدمات آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.
همچنین باید به این نکته توجه کرد که کارگزاری مورد نظر ما باید با کمترین ضرر مالی مشتری، معامله را انجام دهد.

نظارت بر بروکرها ( کارگزار ها )

بروکرها به طور قطع تحت نظارت قرار دارند تا از این طریق از ضایع شدن حقوق اشخاص جلوگیری شود. به نهادهای قانونی که کار نظارت بر بروکرها را انجام می‌دهند رگولاتور گفته می‌شود. این نهادهای قانونی به منظور نظارت بر بروکرها مقرراتی را تنظیم می‌نمایند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که کارگزاری‌هایی که تحت نظارت قرار دارند بیشتر قابل اعتماد می‌باشند نسبت به سایر کارگزاری‌ها که تحت نظارت قرار ندارند.
همچنین بروکرهای رگوله به کارگزاری‌هایی می‌گویند که تحت نظارت قرار گرفته‌اند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بروکر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون کارگزار پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

 



:: برچسب‌ها: بروکر چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 447
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

هرگاه فردی در دادگاه از فرد دیگری شکایت می‌کند می‌بایست برای ادعای خود دلیل و مدرکی داشته باشد و بدون دلیل کافی برای اثبات جرم‌ او‌ نمی‌تواند از دادگاه بخواهد که برای پرونده حکم به نفع وی صادر نماید یا مجرم را مجازات کند. قتل نیز یکی از مواردی است که اثبات آن‌ نیازمند دلایل و مدارک‌ کافی می‌باشد و بدون دارا بودن دلایل موجه نمی‌توان افراد را به قتل محکوم کرد. در ادامه توضیحات کامل‌‌‌تری را در خصوص ادله اثبات قتل خدمتتان ارائه نموده‌‌ایم، با ما همراه باشید.

 

منبع : اثبات قتل

قتل چه نوع جرمی ‌است‌‌ ؟

هرگاه فردی به صورت آگاهانه و کاملا عمدی شخص دیگر را بکشد و جان او را بگیرد می‌گویند که مرتکب قتل شده است. قتل در واقع به معنای گرفتن جان افراد می‌باشد که چون ‌جان افراد یک هدیه الهی ارزشمند می‌باشد افراد مرتکب این جرم به مجازات‌های بسیار سختی محکوم می‌شوند. هر فردی که دیگری را به صورت عمدی به قتل برساند به قصاص نفس و از دست دادن جان خود محکوم است و یا در صورت رضایت اولیای دم مقتول باید دیه بپردازد. در برخی موارد نیز ممکن‌ است قاتل بدون پرداخت دیه بخشیده شود.

ادله اثبات قتل

همانطور که می‌دانید قتل جرم بسیار بزرگی است و ا‌ثبات آن نیز به راحتی صورت نمی‌گیرد. برای اینکه قتل ا‌ثبات شود و مجرم‌ به سزای عملش برسد می‌بایست اولیای دم مقتول و یا بازپرس دلایل و مدارکی را برای اثبات جرم ارائه کنند تا بتوان ‌حکم ‌قصاص قاتل را صادر نمود. به طور کلی ادله ا‌ثبات قتل به شرح زیر می‌باشند:

  • اقرار

اقرار فرد قاتل یکی از ادله ا‌‌ثبات قتل به حساب می‌آید و تقریبا موجه‌‌‌ترین دلیل اثبا‌‌ت قتل است. اقرار فرد به معنای اعتراف او به کشتن مقتول می‌باشد. برای مثال اگر قاتل در مقابل قاضی بگوید که مقتول را با نام…. من کشته‌ام جرم قتل او ا‌ثبات شده و دیگر نیاز به دلایل دیگری نخواهد بود. اما اقرار کننده باید کاملا عاقل و بالغ باشد و در بیان گفته خود کاملا آزادی و اختیار داشته باشد.

  • بینه در ادله اثبات قتل

بینه به معنای شهادت دادن افراد دیگر مبنی بر وقوع قتل می‌باشد. هرگاه فردی شهادت بدهد که فرد دیگر قتل نموده است شهادت او جزو ادله اثبات قتل محسوب می‌شود. البته شهادت دهنده باید عاقل و عادل باشد و همچنین تمام آنچه را که به چشم خود دیده است بیان نماید.

  • قسامه

قسامه نیز یکی از ادله اثبات جرم قتل است. قسامه به معنای سوگند یاد کردن می‌باشد. اولیای دم مقتول می‌بایست برای اثبات قتل در دادگاه ۵۰ بار قسم بخورند که قاتل جرم قتل را انجام داده است. البته این در صورتی است که مدرکی برای اثبات جرم موجود نباشد و احتمال اطلاع اولیای دم از وقوع قتل وجود داشته باشد. در قسامه حکم به دیه داده می‌شود و قصاص انجام نمی‌شود.

  • علم قاضی در ادله اثبات قتل

علم قاضی به معنای یقین داشتن او بر قاتل بودن فرد و حقانیت اولیای دم مقتول می‌باشد که از بهترین ادله اثبات قتل محسوب می‌شود.

نکته: اگر هیچکدام از موارد بالا وجود نداشته باشند نمی‌توان جرم فرد را اثبات نمود و حکم قصاص نیز صادر نخواهد شد.

سوالات متداول

قتل چه نوع جرمی‌ است‌‌ ؟

هرگاه فردی دیگری را از روی عمد بکشد به قتل محکوم می‌شود.

آیا شهادت افراد دیگر می‌تواند جزو ادله اثبات قتل به حساب بیاید‌‌ ؟

بله ولی باید دارای شرایطی باشند که در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ادله ا‌ثبات قتل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اد‌له اثبات قتل پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: اثبات قتل ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در تمامی دادگاه‌ها و دادسرای‌های سرتاسر کشور قرار‌های مختلفی صادر ‌می‌گردد که صدور این قرار‌ها باعث ‌می‌شود قوانین بهتر اجرا شوند و متخلفین نیز نتوانند از مجازاتی که شامل حالشان ‌می‌شود معاف شوند. قرار ممنوعیت خروج از کشور نیز یکی از همین موارد ‌می‌باشد که به صورت سختگیرانه اجرا ‌می‌شود. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص ممنوع الخروجی ارائه می‌گردد.

 

منبع : ممنوع الخروجی

قرار ممنوعیت خروج‌ از کشور یا ممنوع الخروجی چیست‌ ؟

قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور از جمله قرار‌های نظارت قضایی ‌می‌باشد که معمولا به همراه یک ‌قرار تامین از طرف دادگاه صادر ‌می‌شود. قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور همانطور که از نامش مشخص است باعث ‌می‌شود که تا یک مدت زمان مشخص متهم نتواند از کشور خارج شود.

شاید برایتان سوال شود که قرار ‌ممنو‌عیت‌ خروج از کشور به چه دلیلی صادر ‌می‌شود؟ که در این باره باید بگوییم قرار ‌ممنو‌عیت خروج‌ از کشور برای جلوگیری از فرار متهم صادر ‌می‌شود زیرا‌ در مراجع رسیدگی به پرونده ممکن‌ است نیاز به حضور متهم باشد و‌ یا اینکه متهم پس از بررسی پرونده باید هزینه‌‌ای را پرداخت ‌کند که در این ‌صورت قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور صادر ‌می‌شود که ‌از عدم فرار متهم از کشور اطمینان حاصل شود.

برای مثال فرض کنید مردی ‌می‌بایست به همسر خود مهریه پرداخت‌ کند اما به جای پرداخت مهریه سعی ‌می‌کند از کشور خارج ‌شود تا از پرداخت مهریه فرار کند ‌که در این‌ صورت با صدور قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور ‌می‌توان جلوی خروج‌ او از کشور را گرفت. هرگاه که مقام قضایی این قرار را صادر کند اگر ضرورت داشته باشد ‌می‌تواند از طریق راه‌های ارتباطی اینترنتی و… این موضوع را به مراجع ذی صلاح اطلاع دهد و ‌مانع خروج ‌متهم از کشور شود اما‌ اگر چنین نباشد نامه‌‌ای را به صورت ‌کتبی برای مراجع ذی صلاح‌ ارسال‌ ‌می‌نماید تا ‌مانع خروج متهم از کشور شوند.

مدت زمان قرار ممنوع الخروجی چقدر است‌ ؟

قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور برای یک مدت زمان خاص و معین شده صادر ‌می‌شود و معمولا فرد به صورت کوتاه مدت از خروج از کشور منع خواهد شد.‌ مدت زمان این قرار شش‌ ماهه ‌می‌باشد و فرد تا مدت زمان شش ماه اجازه خارج شدن از کشور را ندارد.

تمدید قرار ممنوعیت خروج از کشور

همانطور که در بالا گفته شد مدت زمان قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور شش ماه ‌می‌باشد اما ‌اگر‌ تا مدت زمان شش ماه هنوز بررسی پرونده به اتمام نرسیده باشد مقام ‌قضایی ‌می‌تواند قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور را تمدید کند. این قرار برای یک مدت کوتاه دیگر نیز تمدید ‌می‌شود تا بررسی پرونده به اتمام برسد. اما اگر مدت زمان این قرار منقضی شود و مقام قضایی آن‌ را تمدید نکند فرد ‌می‌تواند از کشور خارج شود و مراجع ذی ربط ‌نمی‌توانند مانع او شوند.

نکته مهم: در قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور تمام مشخصات‌ متهم ذکر ‌می‌شود و مقام قضایی ‌می‌تواند این قرار را در خارج از ساعت اداری نیز به مراجع ذی ربط تحویل دهد. همچنین پس از پایان مدت زمان قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور دادستانی کل کشور منقضی شدن این قرار را به اطلاع مقام قضایی صادر کننده ‌می‌رساند.

سوالات متداول

قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور به چه منظور صادر ‌می‌شود‌ ؟

این قرار به منظور جلوگیری از خروج متهمان از کشور‌ صادر ‌می‌شود که در متن مقاله توضیحات کامل‌تر آمده است.

مدت زمان قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور چقدر است‌ ؟

مدت زمان قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور شش ماهه است و قابل تمدید ‌می‌باشد، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به متن مقاله رجوع نمایید.

آیا ‌می‌توان قرار ‌ممنو‌عیت خروج از کشور را تمدید کرد‌ ؟

بله این نوع قرار قابل تمدید است و‌ توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ممنوعیت خروج از کشور، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ممنوعیت خروج از کشور پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: ممنوع الخروجی ,
:: بازدید از این مطلب : 403
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که ‌‌می‌دانید همه شهروندان موظف هستند که به تمام قوانین کشور احترام بگذارند و آن‌‌‌‌ها را رعایت کنند. قتل یکی از مواردی است که در قوانین ما‌ منع شده است و کسی که مرتکب این جرم شود به مجازات سختی محکوم ‌‌می‌شود. برای مثال فردی که شخص دیگر را از روی عمد به قتل برساند به قصاص نفس محکوم می‌گردد‌ اما ‌اجرای حکم قصاص نیز مقدماتی دارد از جمله پرداخت هزینه اعدام قاتل و تفاضل دیه او که در ادامه توضیحات کامل‌‌تری را در این خصوص ارائه نموده‌ایم، با ما همراه باشید.

منبع : تفاضل دیه

هزینه اعدام قاتل و تفاضل دیه آن

همانطور که در بالا گفته شد اجرای حکم قصاص وابسته به پرداخت‌ تفاضل دیه قاتل ‌‌می‌باشد. این به این معناست که اولیای دم مقتول اگر از دادسرا بخواهند که قصاص قاتل انجام شود باید دیه و‌ یا هزینه اعدام‌ او‌ را به خانواده‌اش بپردازند. البته این در صورتی است که دیه قاتل و مقتول با هم برابر نباشد‌‌ و میزان دیه قاتل بیشتر باشد. برای مثال اگر مردی همسر خود را به قتل برساند از آنجایی که دیه زن نصف مرد است اولیای دم همسرش باید نصف دیه شوهر را به خانواده‌اش پرداخت نمایند تا قصاص انجام شود و در غیر این‌ صورت قصاص انجام‌‌ نخواهد شد.

موارد مختلف پرداخت هزینه اعدام قاتل

پرداخت هزینه اعدام قاتل در موارد مختلفی اتفاق ‌‌می‌افتد و میزان مبلغ دیه قاتل در همه موارد یکسان نخواهد بود. در زیر تمام موارد پرداخت هزینه اعدام قاتل شرح داده شده است:

  • در مورد اول اگر مردی زنی را به قتل برساند خانواده زن باید نصف دیه مرد را به خانواده او بپردازند تا قصاص صورت بگیرد. این به این دلیل است که میزان دیه زن نصف دیه مرد است.
  • در صورتی که دو نفر اقدام به قتل فردی نمایند و به قصاص محکوم شوند ‌‌می‌بایست اولیای دم مقتول تفاضل دیه آن‌ دو نفر را بپردازند تا قصاص آن‌‌‌ها اجرا شود.
  • اگر اولیای دم چندین نفر باشند و بعضی از آن‌ها طالب‌‌ قصاص و دسته دیگر طالب دریافت دیه از قاتل باشند ‌‌می‌بایست طبق قانون اولیای دم طالب قصاص میزان دیه متعلق به اولیای دم طالب دیه را به آن‌ها بپردازند تا قصاص صورت بگیرد.

هزینه اعدام قاتل توسط چه مرکزی تعیین ‌‌می‌شود‌ ؟

همانطور که گفته شد هزینه اعدام قاتل در واقع دیه او ‌‌می‌باشد که در شرایط مختلف کمتر یا بیشتر ‌‌می‌شود. تعیین نرخ دیه توسط رئیس قوه قضائیه انجام ‌‌می‌گیرد و در هر سال متفاوت خواهد بود. نکته حائز اهمیت این است که اگر اولیای دم بخواهند قاتل در ماه‌‌‌های حرام مانند ذی الحجه، ذی القعده و ماه محرم اعدام شود باید به اندازه یک سوم‌ دیه را نیز مازاد بر مبلغ اصلی آن پرداخت کنند تا قصاص صورت بگیرد. برای مثال اگر کل دیه سیصد میلیون باشد و نصف آن تفاضل دیه تعیین گردد یک سوم دیگر نیز بر آن افزوده می‌شود. یعنی در این مثال اولیای دم باید 250 میلیون به خانواده قاتل بپردازند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفاضل دیه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاضل دیه پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: تفاضل دیه ,
:: بازدید از این مطلب : 394
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

امروزه ‌‌‌‌می‌توان گفت که دزدی در جامعه افزایش پیدا کرده است و افراد مجرم با سرقت اموال دیگران‌‌‌‌ مرتکب جرم ‌‌‌‌می‌شوند. دزدی در قانون جامعه ما‌ جرم ‌بزرگی است و مجازات در پی خواهد داشت. دزدی تنها به سرقت‌‌‌‌ طلا، خودرو، زمین و… دیگران خلاصه ‌‌‌‌نمی‌شود و سرقت برق، گاز و… نیز دزدی به حساب ‌‌‌‌می‌آیند. در ادامه قصد داریم در مورد برق دزدی و مجازاتی که در پی دارد توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

 

 

منبع : برق دزدی

برق دزدی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

برق د‌زدی یک جرم بزرگ در قانون کشور ما ‌‌‌‌می‌باشد و قانونگذار تما‌‌‌‌می‌ افرادی که این جرم ‌را مرتکب ‌‌‌‌می‌شوند به مجازات محکوم ‌می‌نماید. هرگاه فردی بدون‌ کسب اجازه از قانون بخواهد برای خانه یا محل‌‌‌‌‌های دیگر از برق استفاده کند مجرم است و در واقع کار او قانونی نخواهد بود.‌ برای مثال هر فرد که‌ بخواهد از برق استفاده کند باید حق انشعاب برق خود را بپردازد اما بعضی از افراد به خاطر اینکه این هزینه را نپردازند اقدام به دز‌دیدن برق ‌‌‌‌می‌نمایند و با وصل کابل برق به کنتور خانه‌‌‌‌‌های اطراف برق خانه و… را تامین ‌‌‌‌می‌کنند. در صورتی که فردی از کنتور همسایه‌‌‌‌ خود اقدام ‌به د‌زدیدن برق نماید همسایه او ‌‌‌‌می‌تواند‌ با ارائه شکوائیه دزدیدن برق از فرد در مراجع قضایی شکایت نماید. در این صورت مرجع قضایی به سرعت به پرونده رسیدگی ‌‌‌‌می‌کند و حکم مرتبط را صادر ‌‌‌‌می‌نمایند.

مجازات برق دزدی

همانطور که در بالا گفته شد برق دزدی جرم است و هر عملی که در قوانین حقوقی جرم محسوب شود شامل مجازات خواهد بود. هرگاه فردی مرتکب این جرم شود نه تنها از این ‌کار منع خواهد شد بلکه ‌‌‌‌می‌بایست تا دو برابر خسارتی را که وارد نموده است را بپردازد. این مجازات تنها شامل برق دزدی ‌‌‌‌نمی‌شود و اگر فرد اقدام ‌به دزدیدن گاز، آب و… نماید نیز چنین مجازاتی شامل حالش خواهد شد.

اگر مامورین ‌شرکت‌ برق اقدام به دزدیدن برق نمایند تکلیف چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

طبق قانون هر فردی که اقدام به برق دزدی نماید مجرم است و باید مجازات شود اما ‌اگر مامورین شرکت برق اقدام به ارتکاب این جرم‌ نمایند مجازات سخت‌تری نسبت به سایر افراد خواهند داشت و به حداکثر مجازات محکوم خواهند شد. این افراد نه تنها باید حق انشعابات برق خود را بپردازند بلکه ملزم به پرداخت تا سه برابر خسارت وارده خواهند بود.

چرا برای برق دزدی مجازات در نظر گرفته شده است‌‌‌‌‌‌ ؟

دلایل زیادی برای تعیین مجازات جرم برق دزدی وجود دارد. اصلی‌ترین دلیل مجازات افراد مجرم در این زمینه استفاده نامتعارف از برق ‌‌‌‌می‌باشد زیرا فرد هزینه‌ای برای انشعابات خود پرداخت نکرده است و ممکن است منابع برق را هدر دهد و بی‌مورد استفاده کند. به هر حال قانونگذار ذکر نموده است که هر فرد برای استفاده از منابع برق موظف است که حق انشعاب خود را بپردازد و در غیر این صورت مسلما مجازات ‌‌‌‌می‌شود.

سوالات متداول

آیا بر‌ق دزدی جرم تلقی ‌‌‌‌می‌شود‌‌‌‌‌‌ ؟

بله برق دزدی نه تنها جرم تلقی شده بلکه شامل مجازات نیز ‌‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

اگر یک مامور شرکت ‌برق اقدام ‌به ارتکاب جرم ‌بر‌ق دزدی نماید تکلیف چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

در این صورت فرد به حداکثر مجازات محکوم ‌‌‌‌می‌شود که توضیحات کامل‌تر در متن مقاله آمده است.

مجازات جرم برق د‌زدی برای افراد عادی چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات جرم بر‌ق دزدی برای افراد عادی پرداخت تا دو برابر خسارت وارده ‌‌‌‌می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص برق دزدی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون برق دزدی پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: برق دزدی ,
:: بازدید از این مطلب : 417
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 22 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تهاتر یکی از اسباب سقوط تعهد می‌باشد و این به معنای این است که به موجب آن، دو تعهد که در آن یکی طلبکار است و دیگری بدهکار، از بین می‌رود. در اصطلاح حقوقی تهاتر یعنی سقوط تعهد به موجب بدهکار بودن دو طرف معامله به یکدیگر، که خود به سه دسته تقسیم می‌شود و برای این که  محقق بشود شرایطی لازم است که در ادامه به بررسی آن‌ها طبق قانون می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

منبع : تهاتر

تعریف 

طبق ماده 294 قانون مدنی وقتی دو نفر به یکدیگر مدیون باشند تحت شرایطی این دیون سر به سر می‌شود و از بین می‌رود.

تهاتر به سه دسته تقسیم می‌گردد: قهری، قراردادی و قضایی.

تهاتر قهری

در مورد ماده 294 قانون مدنی، تهاتر قهری است و بدون آن که دو طرف مدیون در این موضوع توافق نمایند اتفاق می‌افتد. بنابراین به محض این که دو نفر در مقابل یکدیگر در آن واحد مدیون باشند هر دو دین به هر اندازه که ممکن باشد سر به سر می‌شود و طرفین به مقدار آن در مقابل یکدیگر دیگر هیچ تعهدی ندارند.

به زبان ساده‌تر هرگاه دو نفر با شرایط یکسان در مقابل هم بدهکار باشند، بدون این که با هم توافق نمایند و بدون اراده هر کدام از آنان، تهاتر واقع می‌شود و آن دو دیگر نسبت به هم مدیون نیستند، به همین دلیل به آن تهاتر قهری می‌گویند.

البته برای تحقق تهاتر شرایطی لازم است که حتما باید وجود داشته باشند.

شرایط تهاتر قهری

الف – طبق ماده 296 قانون مدنی، موضوع دو تعهد باید هم جنس باشند، زیرا اگر جنس آن‌ها با هم اختلاف داشته باشد تهاتر حاصل نمی‌گردد. برای مثال هر دو دین باید وجه نقد باشند. در صورتی که دو دین با هم اختلاف داشته باشند، طرفین می‌توانند با توافق و رضایت، جنس یکی از دیون را از جنس دین دیگر کرده و به این صورت زمینه وقوع تهاتر را حاصل سازند.

ب – طبق ماده 296 قانون مدنی، زمان تادیه دو دین هم باید یکی باشد.

ج – مکان تادیه دیون هم باید یکی باشد، زیرا اگر مکان تادیه دیون مکان‌های مختلفی باشد ارزش آن‌ها نیز با هم فرق خواهد داشت و در این صورت دیون سر به سر نمی‌شوند.

البته ممکن است طرفیت با توافق یکدیگر قید مکان را حذف کرده و یا مکان یکی از آن دو دین را به مکان دیگر تبدیل کنند، که در این صورت تهاتر حاصل می‌شود.

د – باید هر دو دین آزاد باشند. یعنی اگر یکی از دیون توسط مقامات صالحه مورد بازداشت قانونی قرار بگیرد، سر به سر نمی‌شوند.

ه – شرط دیگر این است که موضوع هر دو تعهد کلی فی‌الذمه باشد برای مثال ده تن گندم کلی. بنابراین در صورتی که موضوع یکی از دیون عین خارجی باشد این دیون در مقابل هم سر به سر نمی‌شوند.

و – باید هر دو دین مسلم باشند تا تهاتر رخ دهد و در صورتی که یکی از آن دو دین مورد تردید و اختلاف باشد سر به سر نمی‌گردند.

تهاتر قراردادی

این نوع تهاتر با دخالت اراده طرفین حاصل می‌شود. البته باید این نکته را هم بیان کرد که در تهاتر قراردادی باید دو دین از لحاظ جنس یا زمان اجرای تعهد و یا مکان آن اختلاف داشته باشد تا با دخالت طرفین این تهاتر به وجود آید.

ماده 298 قانون مدنی راجع به اختلاف دیون در مکان اجرای تعهد این چنین می‌گوید که، اگر فقط محل تادیه دیون مختلف باشد تهاتر زمانی به وجود می‌آید که مابه‌التفاوت حمل و نقل کالا پرداخت شود تا تفاوتی در مخارج وجود نداشته باشد. یعنی باید برای تبدیل مکان یک تعهد به مکان تعهد دیگر باید مخارج مربوطه تادیه شود.

تهاترقضایی

در شرایط تهاتر قهری گفتیم که دیون باید مسلم باشند و نباید تردیدی وجود داشته باشد. حال تهاتر قضایی هنگامی رخ می‌دهد که یکی از دیون مورد تردید و اختلاف‌نظر باشد، که در این صورت دادگاه راجع به دین مورد تردید و اختلاف رسیدگی‌های لازم را انجام داده و در صورت احراز آن، رای به صاف شدن دو دین تا حد امکان را می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تها‌تر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تها‌تر پاسخ دهند .

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 



:: برچسب‌ها: تهاتر | تعریف و شرایط تهاتر – همه چیز درباره تهاتر ,
:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 22 آبان 1400 | نظرات ()