نوشته شده توسط : vakiel

همانطور که می‌دانید میلیون‌ها انسان بر روی کره زمین در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند که، هرکدام دارای نظر و عقیده متفاوتی می‌باشند. این تفاوت نظر و عقیده گاهی ممکن است باعث بروز اختلافاتی میان افراد یک جامعه شود و در نتیجه یک درگیری خشونت آمیز را به بار آورد. به همین دلیل قانونگذار درگیری، دعوا، مشاجره و… را صحیح ندانسته و در صورت وجود برخی شرایط این کار را به عنوان جرم بر شمرده است. جرم نزاع یکی از جرائمی است که توسط قانونگذار تعیین شده است و در واقع همان درگیری میان افراد می‌باشد در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص اینکه جرم نزاع چیست و چه عناصر و مجازاتی دارد توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: نزاع چیست | تعریف و عناصر جرم نزاع و درگیری خیابانی

تعریف جرم نزاع در قانون چیست ؟

جرم نزاع یکی از جرائمی است که می‌تواند باعث آسیب مالی و جانی به یک یا چندین نفر شود. هر گاه دو یا چند نفر اقدام به مشاجره و دعوا با یکدیگر نمایند و یکدیگر را مورد ضرب و شتم قرار دهند، در واقع مرتکب جرم نزاع شده‌‌اند و مطابق قانون مجازات خواهند گردید.

جرم نزاع نیز مانند برخی جرائم دیگر برای تحقق نیاز به وجود سه عنصر مادی، قانونی و معنوی دارد که در این جرم هرکدام از آن‌ها تعریف جداگانه‌‌ای دارند. نکته حائز اهمیت در تحقق جرم نزاع این است که افراد به قصد آسیب به یکدیگر این عمل را مرتکب شده باشند. اما اگر فرد به طور نا خواسته و برای دفاع شخصی از خود این عمل را مرتکب شده باشد، در واقع مجرم شناخته نخواهد شد.

توصیه می‌کنیم مقاله دفاع مشروع را مطالعه نمایید.

عناصر جرم نزاع چیست ؟

جرم نزاع نیز مانند اکثر جرائم دارای سه عنصر مادی، معنوی و قانونی است، که در صورت وجود آن‌ها می‌توان گفت جرم صورت گرفته است. این سه عنصر در زیر به طور کامل شرح داده شده‌‌اند:

  • عنصر مادی

عنصر مادی جرم نزاع یعنی فرد مرتکب عمل درگیری و ضرب و شتم شده باشد.

  • عنصر معنوی

عنصرمعنوی این جرم نیز به معنای این است که فرد به قصد نزاع و درگیری و آسیب به دیگران مرتکب این عمل شده باشد.

  • عنصر قانونی

عنصر قانونی به معنای جرم تلقی شدن عمل در قانون می‌باشد، که قانونگذار نزاع و درگیری را به عنوان جرم تلقی نموده است.

مجازات جرم نزاع در قانون چیست ؟

جرم نزاع در قانون مجازات مشخصی دارد. نزاع معمولا توسط چند نفر صورت می‌گیرد و قانونگذار برای همه شرکت کنندگان این جرم مجازات تعیین کرده است. مجازات جرم نزاع بر اساس میزان آسیب دیدگی در ضرب و شتم و برخی شرایط مجرمان تعیین می‌گردد. در زیر مجازات تعیین شده در قانون برای جرم نزاع ذکر گردیده است:

  • اگر نزاع باعث قتل یک انسان شود، همه شرکت کنندگان در این جرم به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند گشت.
  • چنانچه نزاع و درگیری باعث قطع یکی از اعضای بدن شخصی شود، مجازات مرتکبین شش ماه تا سه سال حبس خواهد بود.
  • اگر درگیری باعث ضرب و جرح افراد شود، مجرمین به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهند شد.

نکته: در برخی موارد که قاضی صلاح بداند، برخی از مرتکبین جرم نزاع به مجازات‌هایی مثل اعدام، قصاص، پرداخت دیه و… محکوم خواهند شد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نزاع، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نزاع پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مجازات نزاع منجر به قتل یک انسان چیست ؟

در این صورت مجازات مرتکبین مابین یک تا سه سال حبس خواهد بود.

عنصر قانونی جرم نزاع چیست ؟

عنصر قانونی جرم نزاع یعنی این عمل در قانون به عنوان جرم شناخته شده باشد، که قانونگذار نزاع را به عنوان جرم بر شمرده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: نزاع چیست | تعریف و عناصر جرم نزاع و درگیری خیابانی



:: برچسب‌ها: نزاع چیست | تعریف و عناصر جرم نزاع و درگیری خیابانی ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در کشور ایران قانون گذار همواره در قانون به صراحت اعلام کرده است که افراد موظف هستند تا احوال شخصیه خود از جمله ولادت، ازدواج و طلاق را به طور رسمی ثبت کنند. حتی در صورت عدم ثبت این وقایع در قانون برای اشخاص خاطی مجازات نیز تعیین شده است. رجوع از طلاق از این قاعده مستثنی نیست و در صورت رجوع (بازگشت) مرد به همسرش باید این موضوع در دفاتر رسمی ثبت گردد. زمانی که حکم طلاق جاری می‌شود اصل بر جدایی و عدم پیوند نکاح بین طرفین است در نتیجه اگر به هم رجوع کرده باشند باید این موضوع ثبت گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق

رجوع از طلاق

بر اساس ماده 1148 قانون مدنی شوهر بعد از طلاق دادن همسرش می‌تواند در مدت معینی که عده نام دارد به زن و زندگی مشترکشان باز گردد. این حقی است که هیچ قرارداد و شرطی نمی‌تواند بر خلاف آن تنظیم شود و این حق را از شوهر بگیرد.

رجوع کردن به همسر از دو طریق فعلی و کلامی امکان دارد. بر اساس ماده 1149 قانون مدنی در صورتی که مرد بخواهد رجوع کند همین که لفظ یا کلامی را بگوید یا اینکه کاری انجام دهد که نشان دهنده درخواست او برای رجوع به همسرش است کافی می‌باشد و نیاز به خواندن صیغه نکاح نیست. البته نیت مرد مهم است و اینکه از این حرف یا عمل حتما باید قصد رجوع به همسر را داشته باشد نه چیز دیگری. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رجوع از طلاق کلیک کنید.

عدم امکان رجوع از طلاق

در برخی از موارد امکان رجوع برای شوهر وجود ندارد. ماده 1145 قانون مدنی به وضوح این موارد را مطرح کرده است. از جمله مواردی که امکان رجوع وجود ندارد:

1/ طلاق زن یائسه و زن قبل از نزدیکی است. به دلیل اینکه در این موارد اصلا عده وجود ندارد پس نمی‌توان رجوع کرد.

2/ طلاق خلع و مبارات.

3/ بعد از سه طلاق که بعد از سه وصلت متوالی بوده است. باید توجه داشت که این سه مورد وصلت حتما باید متوالی باشند یعنی بین این‌ها زن یا مرد با دیگری عقد نکرده باشند. همچنین این وصلت طرفین می‌تواند در قالب نکاح یا رجوع باشد.

علاوه بر این موارد یک مورد دیگر هم هست که در متن ماده نیامده است. زمانی که دادگاه حکم به طلاق را به درخواست زن داده باشد مرد دیگر نمی‌تواند رجوع کند. زیرا در این جا زن بوده که درخواست جدایی داده و دادگاه هم پذیرفته است.

ثبت رجوع از طلاق

اگرچه قانون گذار تشریفات نکاح را برای رجوع از طلاق الزامی نمی‌داند اما این بدین معنی نیست که در رجوع از طلاق خواست شوهر به تنهایی کافی باشد.

شوهر برای اینکه به زن خود رجوع کند علاوه بر اینکه باید کلامی بگوید یا عملی بکند که نشانه تمایل او برای رجوع به زن است بعد از آن باید رجوع به زن را ثبت کند. در هنگام ثبت کردن رجوع نیاز به خواندن مجدد عقد نکاح نیست.

بر اساس ماده 20 قانون حمایت از خانواده مرد تا یک ماه پس از رجوع به زن وقت دارد تا به دفترخانه‌ای که صورت جلسه طلاق در آن ثبت شده است مراجعه نماید و اعلام کند که به همسرش رجوع کرده است. سپس صورت جلسه طلاق ابطال می‌شود و طلاق ثبت نمی‌گردد.

البته توجه به این نکته مهم است که رجوع باید در زمان عده زن صورت بگیرد. اگر مرد بعد از مدت زمان عده زن به دفترخانه مراجعه کند باید اثبات نماید که رجوع در زمان عده بوده ولی حالا به دلایلی بعد از پایان زمان عده برای ثبت آمده است. مهم آن است معلوم گردد زمان رجوع در هنگام عده بوده است.

برای کسب اطلاعات درباره مدت زمان رجوع بعد از طلاق کلیک کنید.

مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق

شوهر وظیفه ثبت ر‌جوع را دارد. اگر به هر دلیلی رجوع کند ولی این موضوع را ثبت نکند بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده زن می‌تواند از او شکایت کند. دادگاه علاوه بر اینکه شوهر را ملزم به ثبت ر‌جوع می‌کند او را به جزای نقدی درجه پنج یعنی مبلغ 80 تا 180 میلیون ریال یا حبس تعزیری درجه هفت یعنی 91 روز تا 6 ماه حبس محکوم می‌کند.

نمونه دادخواست رجوع از طلاق

اینجانب: …………………… فرزند آقای …………………. و نام مادر خانم ………………. دارای شناسنامه شماره: ……………….. صادره از: ………………. متولد: …………. ساکن: ……………………….. با سند ازدواج شماره ………… مورخ ….. تهران که زوجه خود بانو: …………… فرزند آقای ……………. متولد ……. ساکن نشانی ذکر شده را طبق طلاقنامه شماره ………………… مورخ …………. تنظیمی دفتر رسمی ثبت طلاق شمارۀ ………… مطلقه کرده بودم، به موجب این سند رسمی و بر اساس ماده 1148 قانون مدنی اعلام می‌دارم که در زمان عده یعنی در تاریخ …….. به زوجه توصیف شده خود رجوع کردم و دوباره با ایشان قصد زندگی مشترک دارم. اما به جهت عدم دسترسی به دفترخانه طلاق برای ثبت واقعه رجوع طی این سند با امضای زوجه و شاهدان رجوع خود از طلاق را اعلام می‌دارم.

تاریخ

محل امضاء زوج:

محل امضاء زوجه:

محل امضاء شاهد اول:

محل امضاء شاهد دوم:

 

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

وظیفه ثبت رجوع از طلاق با چه کسی است ؟

شوهر. در متن به تفصیل توضیح داده شده است.

تا چه زمانی مهلت برای ثبت رجوع از طلاق وجود دارد ؟

تا یک ماه پس از رجوع به همسر برای ثبت فرصت وجود دارد که در متن به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا عدم ثبت رجوع از طلاق مجازات دارد ؟

بله. شوهر به جزای نقدی و حبس محکوم می‌شود که در متن به تفصیل توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق



:: برچسب‌ها: ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق ,
:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

همواره در میان احادیث امامان و کلام بزرگان بر وقف کردن تاکید شده است و از ثواب آن سخن به میان آمده است. حتی بسیاری از بزرگان وقف را باقی الصالحات دانسته‌اند که ثواب آن برای شخص حتی بعد از فوتش باقی می‌ماند. در این مطلب به بررسی مفهوم این امر پسندیده و ارکان آن از منظر حقوقی می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: وقف | تعریف ارکان – ماهیت – طرفین عقد – ویژگی‌های اساسی – بطلان

وقف چیست ؟

در قانون مدنی ماده 55 و‌قف تعریف شده است. بر اساس این ماده و‌قف یعنی خود مال حبس و منافع آن در راه خدا صرف شود. به طور مثال شخصی خانه خود را و‌قف می‌کند. یعنی اینکه به شرط حفظ و باقی ماندن خانه امکان استفاده از آن برای سکونت یا هر استفاده متعارف دیگری در جهت رضای خدا وجود دارد.

حبس عین مال به این معنی است که ملک از دارایی‌های مالک جدا شود و مالک هیچ حق تصرفی در آن نداشته باشد. با توجه به ماده 55 قانون مدنی عین مال فقط قابل وقف است و کسی نمی‌تواند منفعت مالی یا دین را و‌قف کند.

ارکان وقف

و‌قف دارای سه رکن اساسی است:

1/ موقوفه: مالی که در راه خدا استفاده می‌شود. موقوفه شخصیت حقوقی مستقل دارد به طوری که نه متعلق به واقف است و نه موقوف علیه.

2/ واقف: شخصی که مال خود را در راه خدا و‌قف می‌کند.

3/ موقوف علیه: کسانی که مال برای آن‌ها و‌قف می‌شود. آن‌ها مالک موقوفه نیستند فقط می‌توانند از آن استفاده نمایند. اگر این افراد متعدد باشند به ایشان موقوف علیهم گویند.

چگونگی وقف کردن مال

از نظر شرعی و حقوقی وقف نیاز به ایجاب و قبول دارد. در ماده 56 قانون مدنی نیز گفته شده است که و‌قف زمانی اتفاق می‌افتد که فرد واقف با هر لفظی که با صراحت دلالت به و‌قف می‌کند ایجاب را بگوید و در مقابل کسانی که به نفع آن‌ها و‌قف کرده است یا قائم مقام قانونی آن‌ها این و‌قف را قبول کنند. در صورتی که و‌قف فقط برای عوام باشد همین که حاکم شرع قبول کند کافی است زیرا نمی‌توان از تک تک مردم قبول را گرفت.

ویژگی‌های اساسی ارکان وقف

ویژگی‌های موقوفه

مالی که مورد و‌قف قرار می‌گیرد باید دارای ویژگی‌هایی باشد از جمله:

1/ عین مال باشد: با توجه به اینکه در و‌قف عین باید باقی باشد و استفاده از منافع است در نتیجه آنچه و‌قف می‌شود عین مال است و نمی‌توان منافع و دین را وقف کرد.

2/ بقای عین مال: بر اساس ماده 58 قانون مدنی باید مالی و‌قف شود که در صورت استفاده از منافع آن عین مال باقی بماند. به طور مثال و‌قف میوه درست نیست زیرا با نفع بردن از آن یعنی خوردن آن عین و اصل آن‌ها از بین می‌رود و تمام می‌شود ولی وقف باغ میوه درست است.

3/ قابل قبض باشد: به دلیل اینکه یکی از شرایط اصلی در صحت و‌قف قبض مال وقفی است پس مالی که و‌قف می‌شود باید قابل تسلیم شدن باشد. بر اساس ماده 59 قانون مدنی و‌قف در صورتی امکان دارد که قبض صورت بگیرد. به طور مثال و‌قف کردن حیوانی که موجود نیست یا فرار کرده است درست نیست.

4/ منافع آن برای واقف باشد: شخص نمی‌تواند مالی را و‌قف کند در حالی که عین مال متعلق به اوست ولی منافع آن برای دیگریست. زیرا آنچه در و‌قف استفاده می‌شود منافع است.

البته بر اساس ماده 64 قانون مدنی اگر مالکیت منافع به صورت موقت به شخص دیگری داده شود وقف آن صحیح می‌باشد مانند خانه‌ای که در اجاره دیگری برای مدت یکسال می‌باشد. شخص می‌تواند خانه را و‌قف کند و بعد از یکسال که مدت اجاره تمام شد مال در راه خدا استفاده می‌شود.

5/ مالی که و‌قف می‌شود هم باید مشروعیت داشته باشد و هم بتوان از آن در جهت منافع مشروع استفاده کرد. به طور مثال شخص نمی‌تواند ابزار قمار را و‌قف کند.

ویژگی واقف

در ماده 57 قانون مدنی دو ویژگی عمده برای شخصی که مال را و‌قف کرده است بیان می‌کند از جمله:

1/ داشتن اهلیت: قطعا هر شخصی که قصد تصرف در مالی را دارد باید اهلیت لازم از جمله عقل و بلوغ و رشد را داشته باشد.

2/ مالکیت: هر گونه تصرف در اموال فقط در صورتی امکان دارد که فرد مالک آن مال باشد. اشخاص نمی‌توانند در اموال دیگران بدون اینکه اجازه داشته باشند تصرفاتی مانند و‌قف انجام دهند.

ویژگی موقوف علیهم

شخص یا اشخاصی که و‌قف برای آن‌ها صورت می‌گیرد باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:

1/ موجود باشد: بر اساس ماده 69 قانون مدنی نمی‌توان به نفع شخصی که موجود نیست و مثلا مرده است مالی را و‌قف کرد. مگر اینکه در زمان استفاده از منافع موجود شود. مانند و‌قف بر شخصی که به مسافرت دور رفته اما برخواهد گشت.

2/ معین باشد: در ماده 71 قانون مدنی آمده است که و‌قف بر مجهول صحیح نیست. به طور مثال این درست نیست که واقف بگوید خانه‌ام را و‌قف یکی کردم. بلکه موقوف علیه باید مشخص باشد مثلا خانه‌ام را وقف شخص الف با مشخصات معلوم کردم.

بطلان وقف

بر اساس ماده 61 قانون مدنی بعد از اینکه مالی به شکل صحیح و‌قف شد امکان برهم زدن آن وجود ندارد و نمی‌توان در آن تغییری داد. اما با توجه به این که در و‌قف قبض مهم است و بر اساس ماده 59 وقف فقط زمانی محقق می‌شود که قبض صورت بگیرد. در صورتی که قبل از قبض موقوفه، واقف بمیرد و‌قف باطل می‌شود.

سوالات متداول

و‌قف چیست ؟

و‌قف عبارت است بقای عین مال در حالی که از منافع آن در راه خدا استفاده می‌شود و در مطلب به تفصیل این نهاد حقوقی اسلامی توضیح داده شده است.

آیا و‌قف منافع درست است ؟

خیر نمی‌توان منافع را و‌قف کرد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا برای شخصی که نیست می‌توان و‌قف کرد ؟

و‌قف برای شخصی که وجود ندارد امکان ندارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص و‌قف، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون و‌قف پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: وقف | تعریف ارکان – ماهیت – طرفین عقد – ویژگی‌های اساسی – بطلان



:: برچسب‌ها: وقف | تعریف ارکان – ماهیت – طرفین عقد – ویژگی‌های اساسی – بطلان ,
:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

قرار‌ها در واقع نظر و رای مراجع قضایی می‌باشد. قرار‌ها انواع مختلفی داشته و در خصوص دعاوی مختلف صادر می‌شوند. برای مثال گاهی پیش می‌آید که دادخواستی در دادگاه فاقد اعتبار و باطل می‌شود. در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می‌کند. یکی از انواع قرار‌هایی که امروزه توسط دادگاه‌ها صادر می‌شود، قرار عدم صلاحیت می‌باشد. این قرار شرایط و قوانین خاص خود را دارد. در ادامه قصد داریم در مورد قرار عدم صلاحیت توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: عدم صلاحیت صادر شد یعنی چه

صلاحیت ذاتی و محلی دادگاه

دادگاه‌ها دارای صلاحیت‌های مختلفی می‌باشند. هر دادگاه در خصوص پرونده‌های متنوعی صلاحیت داشته و تنها می‌تواند در مورد آن‌ها اظهار نظر نماید. به توضیح ساده‌‌‌تر دادگاه‌ها صلاحیت رسیدگی به هر دعوایی را ندارند. مطابق نظر قانونگذار یک دادگاه برای اینکه بتواند به دعاوی مختلف رسیدگی کند، می‌بایست دارای دو نوع صلاحیت ذاتی و محلی باشد. صلاحیت ذاتی و محلی نیز در زیر شرح داده شده‌‌‌‌اند:

  • صلاحیت ذاتی

صلاحیت ذاتی یعنی پرونده با توجه به صلاحیت در یکی از دادگاه‌های حقوقی، کیفری و نظامی مطرح شده باشد. برای مثال دادگاه خانواده تنها به دعاوی خانوادگی مثل تمکین، نفقه، مهریه، حضانت و… رسیدگی می‌کند. دادگاه کیفری نیز وظیفه دارد به دعاوی مربوط به سرقت، کلاهبرداری و… رسیدگی کند. در نتیجه اگر خواهان دعوا را در دادگاهی که از این حیث مناسب است طرح نموده باشد، می‌توان گفت که آن دادگاه صلاحیت ذاتی رسیدگی به پرونده را دارد.

توصیه می‌کنیم مقاله صلاحیت ذاتی را مطالعه نمایید.

  • صلاحیت محلی

دعوا می‌بایست در دادگاه شهری که صلاحیت رسیدگی به آن را دارد مطرح شده باشد. برای مثال خواهان موظف است که دعوای خود را در دادگاه محل زندگی خوانده طرح نماید و تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند دعوا را در دادگاه شهر‌های دیگر طرح کند. در صورتی که پرونده در دادگاه محل صحیحی تشکیل شده باشد، می‌توان گفت که آن دادگاه صلاحیت محلی رسیدگی به پرونده را دارد‌.

صدور قرار عدم صلاحیت از طرف دادگاه

قرار عدم صلاحیت یکی از انواع قرار‌هایی است که دادگاه‌ها در‌ پی ‌بررسی پرونده‌ها صادر می‌نمایند. گاهی ممکن است پرونده‌‌ای در دادگاهی که فاقد صلاحیت ذاتی و محلی است تشکیل داده شود. در این صورت دادگاه با تشحیص اینکه صلاحیت رسیدگی به آن پرونده را ندارد، قرار عدم صلاحیت را صادر می‌نماید. در برخی موارد نیز ممکن است طرفین دعوا نسبت به عدم صلاحیت دادگاه اعتراض نمایند. در این صورت نیز دادگاه صلاحیت خود را ‌بررسی می‌کند، اگر دادگاه فاقد صلاحیت باشد در این مورد نیز قرار عدم صلاحیت خود را صادر خواهد کرد.

آثار صدور قرار عدم صلاحیت

صدور قرار عدم صلاحیت از طرف دادگاه می‌تواند آثار حقوقی زیادی را به همراه داشته باشد. صدور این قرار به معنای خاتمه دعوا نمی‌باشد. پس از صدور این قرار دادگاه پرونده را به مراجع قضایی صلاحیت دار می‌فرستد. مرجع قضایی دارای صلاحیت نیز از ابتدا شروع به رسیدگی پرونده و صدور حکم در خصوص آن خواهد کرد.

اما گاهی ممکن است با صدور این قرار اختلاف در صلاحیت به وجود بیاید‌. یعنی دادگاه صادر کننده قرار پرونده را برای دادگاه صلاحیت دار می‌فرستد، اما این دادگاه نیز خود را فاقد صلاحیت رسیدگی به آن می‌داند. در این صورت اختلاف در صلاحیت دادگاه‌ها توسط دیوان عالی کشور رفع خواهد شد.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدم صلاحیت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم صلاحیت پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

دادگاه برای رسیدگی به پرونده‌ها باید دارای چند نوع صلاحیت باشد‌‌‌ ؟

دادگاه برای رسیدگی به پرونده‌های مختلف می‌بایست دارای دو نوع صلاحیت ذاتی و محلی باشد.

اگر دادگاهی خود فاقد صلاحیت رسیدگی به یک پرونده بداند چه قراری صادر می‌کند‌‌‌ ؟

در این صورت دادگاه قرار عدم صلاحیت را صادر می‌نماید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: عدم صلاحیت صادر شد یعنی چه



:: برچسب‌ها: عدم صلاحیت صادر شد یعنی چه ,
:: بازدید از این مطلب : 284
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

بر اساس ماده ۱۱۹۹ ق.م پرداخت نفقه و تهیه لوازم مورد نیاز زندگی فرزند بر عهده پدر است. چنانچه پدر در قید حیات نباشد یا به علت فقر و ناتوانی از پرداخت نفقه فرزند خود عاجز باشد، نفقه به ترتیب بر عهده جد پدری، مادر و جد مادری فرزند قرار می‌گیرد. مطابق ماده ۱۲۰۴ ق.م نفقه یعنی تهیه مسکن، پوشاک، خوراک و مایحتاج زندگی فرزند؛ همچنین در صورت لزوم تحصیل وی نیز نفقه محسوب می‌گردد. در صورتی که پدر از پرداخت نفقه امتناع ورزد، آیا مادر می‌تواند به نفع فرزند خود نفقه را از پدرش دریافت کند؟ نحوه تنظیم دادخواست مبنی بر مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر چگونه است؟ در این مقاله همچنین به ارائه نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | مندرجات الزامی آن

دادخواست نفقه فرزند از طرف مادر

همان طور که اشاره شد، نفقه فرزند بر عهده پدر است و در صورت سرپیچی و امتناع از پرداخت آن، پدر مجرم شناخته شده و طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده، به حبس تعزیری درجه ۶ محکوم می‌شود یا به عبارتی حبس از ۶ ماه تا دو سال. برای آن که فردی بتواند از حق خود در دادگاه دفاع کند و آن را مطالبه کند، باید اهلیت استیفا داشته باشد. شرط داشتن اهلیت استیفا، بلوغ، رشد و عقل است. یعنی فرزند باید عاقل، بالغ و رشید باشد تا بتواند حق خود را مطالبه کند. حال کودکی که اهلیت استیفا ندارد، چگونه نفقه خود را درخواست کند؟ بر اساس ماده ۶ قانون حمایت خانواده مادر کودک یا شخصی که حضانت وی را بر عهده دارد می‌تواند جهت مطالبه نفقه کودک اقامه دعوی کند؛ بنابراین مادر کودک صلاحیت درخواست نفقه را به نفع فرزند خود دارد. مادر با مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواست مورد نظر مبنی بر پرداخت نفقه، نفقه فرزند خود را مطالبه می‌کند. در زیر یک نمونه از دادخواست مطالبه نفقه توسط مادر را تنظیم کرده و نوشته‌ایم.

برای آشنایی کامل با نحوه مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر کلیک کنید.

نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

محل اقامت

شغل

نام پدر

نام خانوادگی

نام

مشخصات طرفین

—————–

——–

——–

——–

مادر

خواهان

——————

——–

———

——–

پدر

خوانده

——————

——–

———

———

مشخصات وکیل

وکیل یا نماینده قانونی

مطالبه نفقه فرزند

تعیین خواسته و بهای آن

شناسنامه مادر فرزند – حکم حضانت فرزند – کپی عقدنامه ازدواج – شهادت شهود

دلایل و منضمات دادخواست

با سلام، ریاست محترم دادگاه……….

 

اینجانب………. مطابق عقدنامه شماره………. مورخ………. با خوانده آقای………. به انعقاد ازدواج دائم در دفترخانه………. شهرستان………. اقدام کرده‌ایم. از این ازدواج تعداد………. فرزند پسر/ دختر به نام/ نام‌های………. حاصل شده است. بر اساس ماده ۱۱۹۹ ق.م پرداخت نفقه فرزندان بر عهده پدرشان است اما ایشان با داشتن قدرت و استطاعت مالی کافی جهت پرداخت نفقه، از پرداخت آن از تاریخ………. امتناع ورزیده‌اند. از دادگاه محترم درخواست می‌کنم حکمی مبنی بر الزام پدر فرزندان به پرداخت نفقه آن‌ها، مستند بر ماده ۱۱۹۹ ق.م صادر نماید.

محل امضا ـ مهر ـ اثر انگشت

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | مندرجات الزامی آن



:: برچسب‌ها: نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | مندرجات الزامی آن ,
:: بازدید از این مطلب : 287
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 17 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

پس از ازدواج و ایجاد حقوق و تکالیف متقابل برای زوجین، مرد موظف است علاوه بر پرداختن نفقه همسر خود، نفقه اولاد و فرزندان خود را نیز بپردازد. مطابق ماده ۱۲۰۴ ق.م نفقه شامل مسکن، پوشاک، خوراک و وسایل مورد نیاز فرزند است. گاهی نیز در صورت ضرورت، هزینه تحصیل نیز نفقه محسوب می‌شود. می‌دانیم که اصولا تامین نفقه فرزند با پدر می‌باشد اما گاهی نیز ممکن است پدر از استطاعت مالی برخوردار باشد ولی از پرداخت نفقه فرزند خود امتناع ورزد، در این صورت چه کسی می‌تواند نفقه کودک را درخواست کند؟ نحوه مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر به چه صورت است؟ در صورت عدم پرداخت نفقه چه ضمانت اجرایی برای پدر تعیین می‌گردد؟

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | نحوه طلب نفقه طفل توسط مادر و پدر

مسئولیت نفقه فرزند

بر اساس ماده ۱۱۹۹ ق.م نفقه فرزندان به عهده پدر آن‌هاست و در صورتی که پدر قدرت و استطاعت مالی کافی جهت پرداخت آن نداشته باشد، نفقه به ترتیب بر عهده اجداد پدری، مادر، اجداد مادری و … قرار می‌گیرد.

برای کسب اطلاعات کامل درباره دادگاه صالح برای مطالبه نفقه فرزند کلیک کنید.

نحوه مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر

کودک یا فرزندی که هنوز به سن قانونی نرسیده است یا به عبارتی اهلیت استیفا ندارد، به تنهایی نمی‌تواند از حق خود دفاع کند و از آن بهره ببرد. چنان چه در ماده ۲۱۱ ق.م داریم، اهلیت به واسطه بلوغ، رشد و عقل ایجاد می‌شود؛ بنابراین چون کودک مطابق قانون بالغ، عاقل و رشید نیست اهلیت نداشته و معامله‌اش باطل است. از طرفی تصور می‌شود چون در این معامله و درخواست مادر کودک نفع و سودی نمی‌برد نمی‌تواند از طرف فرزند خود اقامه دعوی کند.

اما در این جا قانون دخالت کرده و در ماده ۶ قانون حمایت خانواده بیان می‌کند: مادر یا شخصی که حضانت کودک را بر عهده دارند، می‌توانند از طرف فرزند خود و به نیابت از او، جهت درخواست نفقه اقامه دعوی کنند (چنانچه فرزند دختر زیر ۹ سال و فرزند پسر زیر ۱۵ سال تمام داشته باشند). بنابراین هر گاه پدر طفل یا افراد مسئول که استطاعت مالی کافی برای پرداختن نفقه را دارند از پرداخت آن سرپیچی کنند، مادر کودک حق اقامه دعوا جهت درخواست نفقه کودک خود را دارد. البته باید توجه داشت که بر اساس ماده ۱۲۰۶ ق.م، فرزند یا مادر او فقط اجازه مطالبه و درخواست نفقه آینده و یا حال را نسبت به زمانی که شکایت کردند دارند و نفقه گذشته فرزند به او تعلق نخواهد گرفت.

برای تنظیم و مشاهده نمونه دادخواست مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر کلیک کنید.

جرم ترک انفاق

هر گاه پدر نفقه فرزند خود را پرداخت نکند، مادر طفل به نیابت از فرزند خود درخواستی مبنی بر پرداخت نفقه به شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده تحویل می‌دهد. پس از بررسی دادگاه و صدور حکم الزام به پرداخت نفقه، چنان چه پدر باز هم از دادن نفقه سر باز زند، مجرم شناخته شده و به جرم ترک انفاق، مجازات خواهد شد. بر اساس ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده: چنانچه فردی با داشتن قدرت و استطاعت مالی جهت پرداخت نفقه، از دادن آن امتناع ورزد به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌گردد یا به عبارتی به حبس شش ماه تا دو سال. البته چون شاکی این پرونده شاکی خصوصی است، با گذشت و بخشش شاکی تعقیب فرد و مجازات او در هر مرحله‌ای که باشد، متوقف می‌شود.

مطالبه نفقه فرزند از طرف پدر علیه مادر

اگر پدر و اجداد پدری توان مالی برای پرداخت نفقه فرزند را نداشته باشند بار پرداخت نفقه ابتدا بر دوش مادر و در صورت نداشتن توان مالی او بر دوش اجداد مادری قرار می‌گیرد. پس پدر می‌تواند دادخواستی مبنی بر الزام مادر یا اجداد مادری به پرداخت نفقه فرزند تهیه نماید و به دادگاه یا شورای حل اختلاف تقدیم کند. البته پیروزی پدر در این دعوا منوط بر اثبات عدم توانایی مالی خود و اجداد پدری فرزند ( پدر و مادر خود) است.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

نفقه فرزند بر عهده کیست ؟

نفقه فرزند بر عهده پدر اوست. در صورتی که پدر قادر به پرداخت آن نباشد یا فوت کرده باشد، نفقه به ترتیب به عهده جد پدری، مادر و جد مادری فرزند می‌باشد.

دختری که شاغل است و ماهانه درآمد دارد هم واجب النفقه محسوب می‌شود ؟

چنانچه دختر بالای ۱۸ سال سن داشته باشد و شاغل نیز باشد، واجب النفقه نیست و پرداخت نفقه به او به رضایت و خواست پدرش بستگی دارد.

همسرم نفقه فرزندم را از ۳ سال پیش پرداخت نکرده است، آیا می‌توانم کل مبلغ را از او مطالبه کنم ؟

خیر، از زمان اقامه دعوی و شکایت شما مبنی بر عدم پرداخت نفقه طفل، نفقه حال و آینده کودک بر عهده پدرش قرار می‌گیرد و نفقه گذشته را نمی‌توان مطالبه کرد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | نحوه طلب نفقه طفل توسط مادر و پدر



:: برچسب‌ها: مطالبه نفقه فرزند از طرف مادر | نحوه طلب نفقه طفل توسط مادر و پدر ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 16 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

در دین اسلام بارها در احادیث و روایات مختلف تاکید شده است تا از عجله در کارها پرهیز شود. امامان همواره دعوت به صبر و بردباری می‌کردند و از تصمیم گیری عجولانه در هنگام عصبانیت منع می‌کردند. گاهی پیش می‌آید که افراد در هنگام عصبانیت برای زندگی خود تصمیمی می‌گیرند که موجب پشیمانی آن‌ها می‌شود. حتی در مورد زندگی مشترک ممکن است زوجین تصمیم به جدایی و طلاق از یکدیگر بگیرند و بعد از جداشدن از این تصمیم خود پشیمان شوند. شرع مقدس و قانونگذار راه را در صورتی که زوجین از طلاق پشیمان شوند باز گذاشته است. در ادامه این مطلب به رجوع از طلاق می‌پردازیم. برای دریافت مشاوره طلاق کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: رجوع از طلاق | بازگشتن به همسر پس از طلاق – انواع – شرایط رجوع

رجوع چیست ؟

رجوع در لغت به معنای بازگشتن به حالت قبل یا به کسی است. در فقه در ابواب مختلفی از کلمه رجوع استفاده شده است از جمله در مبحث طلاق. رجوع یعنی مرد خواهان بازگشت به زندگی مشترک با زن شود و در صورت رجوع، وضعیت به حالت قبل از طلاق برمی‌گردد، طلاق باطل می‌شود و زن و مرد دوباره همسر هم می‌شوند.

قانون مدنی در ماده 1143 طلاق را به دو دسته رجعی و باین تقسیم کرده است. اگرچه تعریف قانون تعریف جامع و کاملی از طلاق رجعی ارائه نداده است اما با توجه به ماده 1148 قانون مدنی می‌توان گفت طلاق رجعی به معنای این است که بعد از طلاق شوهر پشیمان شود و بخواهد مجددا با همسر خود زندگی کند. توصیه می کنیم مقاله مدت زمان رجوع از طلاق را مطالعه نمایید.

رجوع در طلاق بائن

ماده 1145 قانون مدنی موارد طلاق بائن را مطرح کرده است. بر اساس تعریف ماده، طلاق بائن طلاقی است که در آن ر‌جوع به هیچ صورت امکان پذیر نیست ا‌ز جمله در طلاق زن یائسه و طلاق قبل از نزدیکی (یعنی طلاق زوجه باکره). این نوع طلاق به این دلیل امکان رجوع ندارد که رجوع باید در هنگام عده زن صورت بگیرد و در این دو مورد زن عده‌ای ندارد. همچنین در سومین طلاق بعد از سه مرتبه وصلت کردن امکان رجوع برای مرد وجود ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طلاق بائن کلیک کنید.

یک نوع دیگر طلاق خلع و مبارات است که در این دو مورد با رعایت شرایطی امکان ر‌جوع برای مرد وجود دارد.

رجوع در طلاق خلع و مبارات

قطعا تابه‌حال این جمله را زیاد شنیده‌اید که زن می‌گوید « مهرم حلال جانم آزاد » در واقع این عبارت اشاره به طلاق خلع دارد. این نوع از طلاق زمانی رخ می‌دهد که زن به واسطه کراهتی که نسبت به شوهر دارد در مقابل بخشیدن مهریه و یا پرداختن وجهی به زوج از شوهرش جدا می‌شود.

در طلاق مبارات هر دو طرف از یکدیگر کراهت دارند که در این صورت هم زن مالی به مرد می‌بخشد تا رضایت به جدایی بدهد با این تفاوت که آنچه پرداخت می‌کند نباید بیشتر از میزان مهریه باشد.

در این دو مدل از طلاق امکان رجوع مرد وجود ندارد زیرا زن در مقابل طلاق به شوهر پول پرداخت کرده است مگر اینکه زن مالی را که پرداخت کرده طلب کند. در این صورت در زمان عده زن، اگر زوجه آن مالی را که هبه کرده است بخواهد پس بگیرد امکان رجوع وجود دارد.

شرایط رجوع از طلاق

برای اینکه شوهر بتواند از طلاق رجوع کند و دوباره زندگی مشترک را شروع کند شرایطی وجود دارد از جمله:

1/ رجوع شوهر: اگرچه دو طرف از یکدیگر جدا می‌شوند اما رجعت از طلاق یک ایقاع یک طرفه از سوی شوهر است یعنی فقط شوهر می‌تواند درخواست رجوع از طلاق و بازگشت به همسر را بدهد.

البته در صورتی که دادگاه به درخواست زن حکم به طلاق داده باشد مرد دیگر نمی‌تواند رجوع کند حتی اگر طلاق رجعی باشد.

2/ در مدت عده: بر اساس ماده 1148 قانون مدنی ر‌جوع ا‌ز طلاق فقط در زمان عده امکان دارد. در صورت اتمام مدت زمان عده زن، مرد دیگر نمی‌تواند به همسرش رجوع کند.

3/ عدم نیاز به قرائت صیغه نکاح: اگر مرد بخواهد به همسر خود رجوع کند دیگر نیاز نیست که صیغه عقد نکاح مجددا بین زوجین خوانده شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ثبت رجوع از طلاق کلیک کنید.

انواع رجوع به همسر بعد از طلاق

برای اینکه مشخص شود مرد رجوع کرده است و می‌خواهد باز با همسرش زندگی کند 2 روش وجود دارد:

1/ رجوع فعلی. 2/ رجوع قولی یا کلامی.

1/ رجوع فعلی: همان طور که از نام آن مشخص است زمانی اتفاق می‌افتد که مرد کاری را انجام دهد که نشان دهنده تمایل او به زندگی مشترک است. به طور مثال هر خود را ببوسد یا در آغوش بگیرد یا حتی با او در یک مکان سکونت کند و آمیزش داشته باشد.

2/ طلاق قولی: بر اساس ماده 1149 قانون مدنی شوهر می‌تواند با کلام و لفظ از طلاق خود رجوع کند. یعنی کلامی بگوید که نشان می‌دهد می‌خواهد به زندگی سابق خود برگردد مثلا به زن بگوید « به تو برگشتم و تو زن من هستی ».

البته در انتهای ماده 1149 قانون مدنی به صراحت گفته شده است که مرد باید از لفظ و کار خود قصد و نیت رجوع داشته باشد یعنی اینکه مهم است مرد تمام این کارها را برای اینکه دوباره به همسرش رجوع کند انجام دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رجوع در طلاق توافقی کلیک کنید.

شما می‌توانید برای کسب اطلاع بیشتر در مورد رجوع به طلاق و دریافت مشاوره حقوقی از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام استفاده نمایید. وکیل دات کام پاسخ گوی سوالات شما در خصوص رجوع از طلاق در سریع‌ترین زمان ممکن می‌باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ر‌جوع ا‌ز طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ر‌جوع ا‌ز طلاق پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

آیا امکان رجوع بعد از طلاق وجود دارد ؟

بله. در صورت رعایت شرایط قانونی امکان رجوع به همسر است که به تفصیل در مطلب توضیح داده شده است.

تا چه زمانی می‌شود به همسر رجوع کرد ؟

تا زمان پایان یافتن عده زن که به تفصیل در مطلب توضیح داده شده است.

در هنگام رجعت باید باز صیغه عقد نکاح خوانده شود ؟

خیر نیازی به خواندن مجدد صیغه نیست که به تفصیل در مطلب توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: رجوع از طلاق | بازگشتن به همسر پس از طلاق – انواع – شرایط رجوع



:: برچسب‌ها: رجوع از طلاق | بازگشتن به همسر پس از طلاق – انواع – شرایط رجوع ,
:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

وقتی زن و مرد با یکدیگر پیمان ازدواج می‌بندند قوانینی برای آن‌ها وضع می‌شود که هر دو باید از این قوانین تبعیت کنند. یکی از این قوانین محلی است که زن باید در آن اقامت داشته باشد. طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی زن موظف است که پس از عقد نکاح در منزل شوهر خود اقامت داشته باشد. اما در برخی موارد ممکن است که محل اقامتگاه زن منزل همسر او نباشد و زن مجاز به اقامت در محل زندگی دلخواه خود شود. این به این معنی است که زن می‌تواند با وجود شرایطی مسکن جداگانه داشته باشد و با همسر خود زندگی نکند. اما چه شرایطی می‌تواند به زن حق بدهد که در مسکن جداگانه‌ای زندگی کند؟ در ادامه به این مباحث و بررسی اقامتگاه زن شوهردار می‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: اقامتگاه زن شوهردار | محل سکونت زن متأهل – استثنائات اقامتگاه زوجه

اقامتگاه زن شوهردار

چون طبق قانون مرد ریاست خانواده را دارد و معمولا زن و مرد بعد از ازدواج در منزل مشترک که توسط شوهر تهیه شده اقامت می‌گزینند اقامتگاه زن شوهردار خانه مرد و منزل مشترک است.

پیشنهاد می‌شود مقاله انواع تمکین زن را بخوانید.

استثنائات اقامتگاه زن شوهردار

همانطور که در مقدمه گفته شد در برخی موارد زن مجاز است که در خانه مرد سکونت نداشته باشد و به تبع آن اقامتگاهش دیگر خانه شوهر نباشد. در این موارد اقامتگاه زن محل سکونت دلخواهش است. مواردی که به زن اجازه سکونت در مسکن دیگر را می‌دهند به شرح زیر می‌باشند:

اقامتگاه نامعلوم

برخی مردان به واسطه شغل خود اقامتگاه معلومی ندارند و در این صورت دادگاه به زن اجازه می‌دهد که در خانه دیگری سکونت داشته باشد. طبق ماده ۱۰۰۵ قانون مدنی چنانچه مرد در محل مشخصی ساکن نباشد زن می‌تواند با اجاره یا خرید مسکن جداگانه در جای دیگری اقامت داشته باشد. برای مثال مرد در تهران ساکن است اما زن در کرج اقامت دارد.

شرط عقد نکاح

چنانچه زن در حین عقد نکاح شرط کند که باید در محل جداگانه‌ای اقامت داشته باشد قانون نیز به او این اجازه را خواهد داد.

ضرر جسمی و زیان مالی

در صورتی که زن در خانه شوهر دچار زیان جسمی شود و یا از نظر مالی آسیبی ببیند می‌تواند با مراجعه به دادگاه و کسب اجازه از محکمه محل اقامت خود را جدا کند و خانه‌ای جداگانه داشته باشد.

اذن شوهر در تعیین اقامتگاه دلخواه زن شوهردار

چنانچه شوهر به زن اجازه دهد که در جای دیگری زندگی کند قانون نیز این حق را به او داده و زن می‌تواند محل اقامت خود را تغییر دهد.

اثبات عدم تمکین با تغییر اقامتگاه

چنانچه زن به دلایلی که در بالا ذکر شد اقامتگاه خود را تغییر دهد دادگاه او را به عدم تمکین از همسر محکوم نخواهد کرد اما اگر دلایل بالا را نداشته باشد در واقع از شوهر خود تمکین نکرده است و محکوم می‌شود.

اجبار مرد به سکونت در محل دلخواه زن

اگر ضمن عقد نکاح یا پس از آن مرد به زن حق تعیین سکونتگاه مشترک را بدهد مجبور به اقامت در محل دلخواه زن می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت وکیل دات کام مراجعه نموده و با دریافت مشاوره حقوقی تلفنی پرونده خود را به نتیجه دلخواهتان برسانید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اقامتگاه زن شوهردار، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون اقامتگاه زن شوهردار پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: اقامتگاه زن شوهردار | محل سکونت زن متأهل – استثنائات اقامتگاه زوجه



:: برچسب‌ها: اقامتگاه زن شوهردار | محل سکونت زن متأهل – استثنائات اقامتگاه زوجه ,
:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

ثبت ازدواج دائم ضرورت دارد؟ ازدواج دائم یکی از سنت‌های دیرینه در دین اسلام می‌باشد که بسیار به آن توصیه شده است. ازدواج دائم مزایای زیادی را برای زوجین به همراه می‌آورد و آرامش را به زندگی آن‌ها هدیه می‌کند. برای تشکیل خانواده و عقد نکاح زن و شوهر می‌بایست ازدواج دائم را به صورت رسمی در سیستم سراسری ثبت احوال ثبت کنند. ثبت ازدواج دائم الزامی می‌باشد و همه افراد موظف هستند که ازدواج خود را به صورت رسمی ثبت نمایند. در ادامه به بررسی الزام ثبت نکاح و مجازات عدم ثبت آن می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج کلیک کنید. توصیه می کنیم نمونه دادخواست ثبت ازدواج دائم را مطالعه نمایید.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: ثبت ازدواج دائم

ثبت ازدواج دائم

طبق قانون مدنی و حمایت از خانواده بر اساس فقه شیعه، ثبت ازدواج و نکاح دائم یکی از مهم ترین اقدامات برای به رسمیت شناختن ازدواج زوجین است. طبق ماده 20 قانون حمایت از خانواده که در سال 1392 به ثبت رسیده، لزوم ثبت ازدواج دائم بر عهده مرد بوده و اهمیت این موضوع به حدی است که اگر خلاف این مساله روی دهد، برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.

دلیل الزامی بودن ثبت ازدواج دائم

همانطور که می‌دانید قانونگذار زوج را ملزم نموده که ازدواج خود را ثبت نماید. دلایل زیادی برای ثبت ازدواج دائم وجود دارد که در ادامه به دو مورد اشاره شده است:

بیشتر بخوانید : تشریفات ثبت ازدواج دائم

طلاق

بسیاری از ازدواج‌های دائم به طلاق و جدایی ختم می‌شوند، اما اگر ازدواج به صورت رسمی ثبت نشده باشد هیچ دادگاهی برای طی کردن مراحل طلاق زوجین برگزار نمی‌شود چراکه ازدواج ثبت نشده است.

نفقه

اگر ازدواج دائمی ثبت شود و پس از ازدواج زن و مرد اختلاف داشته باشند و بخواهند از یکدیگر جدا شوند نفقه زن کاملا حفظ خواهد شد و زن می‌تواند با طی کردن مراحل قانونی نفقه خود را از همسرش دریافت کند. اما اگر ثبت ازدواج انجام نشده باشد زن حق استفاده از نفقه را نخواهد داشت.

به طور کلی ثبت نکردن ازدواج باعث بی‌نظمی خواهد شد و برای زوجین مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. مهم‌ترین دلیل ثبت ازدواج دایم این است که اگر هر دعوایی در رابطه با ازدواج در دادگاه مطرح شود ابتدا باید رابطه زوجیت اثبات گردد و اثبات آن با تسلیم سند رسمی ازدواج میسر است.

ثبت نکردن ازدواج دائم چه مجازاتی دارد ؟

ثبت ازدواج دائمی به عهده مرد می‌باشد و مرد موظف است پس از عقد ازدواج خود را ثبت نماید. همچنین قانونگذار برای افرادی که ازدواج دائمی خود را ثبت نمی‌کنند مجازاتی را در نظر گرفته است که این مجازات به شرح زیر می‌باشد:

  • مطابق ماده ۴۹ قانون حمایت از خانواده مرد موظف به ثبت ازدواج دائمی می‌باشد و چنانچه از ثبت ازدواج خودداری کند قانون او را به حبس از سه تا شش ماه محکوم می‌نماید. علاوه بر این قانون فرد را موظف می‌کند که ازدواج خود را ثبت رسمی کند.

بیشتر بخوانید : مدارک لازم برای ثبت ازدواج

آیا می‌توان مجازات عدم ثبت ازدواج را جایگزین نمود ؟

قانونگذار این امکان را فراهم نموده است که افراد بتوانند به جای مجازات حبس جریمه نقدی بپردازند و مجازات خود را جایگزین کنند. جریمه نقدی عدم ثبت ازدواج دائمی از ۸۰ میلیون ریال تا ۱۸۰ میلیون ریال می‌باشد و با توجه به شرایط فرد متغیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : وکالت در ازدواج

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به سایت وکیل دات کام مراجعه نموده و از خدمات مرکز وکیل دات کام بهره‌مند گردید. پذیرش انواع پرونده‌های حقوقی، ارائه مشاوره حقوقی و مشاوره حقوقی تلفنی از جمله خدمات مرکز وکیل دات کام می‌باشند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت ازدواج دائمی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت ازدواج دائمی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ثبت ازدواج دائم



:: برچسب‌ها: ثبت ازدواج دائم ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : vakiel

تشریفات ثبت ازدواج دائم چیست؟ ازدواج دائم یک امر مقدس است که بسیار به آن توصیه شده است. قانوگذار ثبت ازدواج دائمی را الزامی دانسته پس زن و مرد موظف به ثبت ازدواج خود می‌باشند. اما تشریفات ثبت نکاح چه مواردی را در بر دارد؟ برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منیع: تشریفات ثبت ازدواج دائم – ملزومات ثبت واقعه نکاح در دفاتر رسمی ازدواج

تشریفات ثبت ازدواج دائم چیست ؟

برای ثبت ازدواج می‌بایست مراحل مختلفی طی شود و مدارکی ارائه گردد. این مراحل با توجه به شرایط افراد متفاوت خواهد بود. تشریفات ثبت ازدواج به شرح زیر می‌باشد:

بیشتر بخوانید : مدارک لازم برای ثبت ازدواج

شناسنامه

در مرحله اول می‌بایست هر دو طرف شناسنامه خود را به سردفتر تحویل دهند، سپس به پزشکی قانونی مراجعه نموده و پس از دریافت گواهی عدم اعتیاد آن را به سردفتر ارائه نمایند.

اذن پدر

دومین مرحله تشریفات ثبت نکاح اذن پدر می‌باشد، چنانچه دختری که باکره است بخواهد به عقد نکاح مردی درآید می‌بایست اذن پدر را اخذ نماید و به سردفتر ارائه کند. البته این فقط شامل دختری است که دوشیزه و باکره باشد و زنانی که یکبار ازدواج کرده باشند نیازی به این مورد نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید : ثبت ازدواج دائم

ازدواج دوم

چنانچه زنی که قبلا ازدواج کرده است بخواهد ازدواج بعدی خود را به ثبت برساند می‌بایست گواهی منحل شدن نکاح قبلی را به سردفتر ارائه نماید تا ازدواج او ثبت شود. همچنین اگر مردی بخواهد با وجود همسر اول خود دوباره ازدواج کند می‌بایست اذن همسر اول را دریافت کرده تا دادگاه به او اجازه ازدواج بدهد. البته این مورد اخیر مشروط بر آن است که مرد در قسمت شروط ضمن عقد بخشی را که ازدواج دوم وی را منوط به اذن زن اول نموده قبول و امضا کرده باشد.

مراحل ثبت ازدواج توسط سردفتر | تشریفات ثبت ازدواج دائم

وقتی زن و شوهر تمام مدارک لازم را به سردفتر ارائه می‌کنند سردفتر از یک فرد معتمد می‌خواهد که هویت زن و مرد را احراز کند و سپس سند ازدواج هر دو طرف در دفاتر مخصوص ثبت خواهد شد. پس از ثبت زن و مرد عقدنامه را امضا می‌کنند و تایید می‌کنند که نکاح آن‌ها ثبت رسمی شود.

بیشتر بخوانید : وکالت در ازدواج

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تشریفات ثبت نکاح، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تشریفات ثبت نکاح پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منیع: تشریفات ثبت ازدواج دائم – ملزومات ثبت واقعه نکاح در دفاتر رسمی ازدواج



:: برچسب‌ها: تشریفات ثبت ازدواج دائم – ملزومات ثبت واقعه نکاح در دفاتر رسمی ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 311
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()